18 55 Nikkor objektīvsNikon savu NIKKOR objektīvu klāstu papildina ar diviem jauniem DX formāta tālummaiņas objektīviem, ar kuriem var uzņemt lieliskas ikdienas fotogrāfijas un video. Objektīvu AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR un AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G korpuss ir kompakts, un to tālummaiņas diapazons no ir no platleņķa līdz parastai tālummaiņai, tādēļ tie ir ērti pārnēsājami un ideāli piemēroti fotogrāfiem, kuri izmanto Nikon iesācēju līmeņa digitālās vienobjektīva spoguļkameras.
Sākot ar pilsētas uzņēmumiem un ainavām un beidzot ar portretiem un ģimenes notikumiem — šie daudzfunkcionālie objektīvi ir pareizā izvēle, ja vēlaties iemūžināt ikdienas mirkļus. Abi objektīvi nodrošina iecienīto fokusa garuma diapazonu 18–55 mm, un to maksimālā apertūra ir f/3,5–5,6. Šie ir arī pirmie NIKKOR objektīvi, kuros izmantots Nikon jaunais soļ impulsu u motors, kas ātri fokusējas un ir lieliski piemērots video uzņemšanai. Objektīvam AF-P DX NIKKOR 18–55mm VR lietota Nikon vibrāciju samazināšanas tehnoloģija, kas nodrošina skaidrus attēlus bez izplūduma — it īpaši vājā apgaismojumā, savukārt abos objektīvos izmantots objektīva ievilkšanas mehānisms ērtai pārnēsāšanai. Jaunajiem fotogrāfiem, kuri izmanto digitālo vienobjektīva spoguļkameru, ar šiem uzticamajiem 18–55 mm objektīviem tiek piedāvāta ideāla attēla kvalitātes, daudzpusības un cenas attiecība (īpaši tad, ja tiek iegādāts objektīva komplekts).
Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), Nikon Europe Objektīvu, piederumu un programmatūras daļas vadītājs, komentē: “Mēs priecājamies iepazīstināt ar šiem diviem jaunajiem Nikon 18–55 mm klāsta objektīviem. Abu objektīvu izstrādē turpināta mūsu politika — Nikon digitālo vienobjektīva spoguļkameru jaunajiem lietotājiem tiek piedāvāts labākais ieskats NIKKOR optikas pasaulē. Mēs esam pilnveidojuši objektīva konstrukciju, lai nodrošinātu nelielu svaru un uzlabotu pārnēsājamību, taču lielākās izmaiņas ir Nikon impulsu motora izmantošana — autofokuss tagad darbojas ievērojami ātrāk un klusāk. Neatkarīgi no tā, vai šos 18–55 mm objektīvus izmantojat, lai uzņemtu video vai fotogrāfijas, jums tiek nodrošināta lieliska attēla kvalitāte, kā arī izcils lietošanas ērtums un uzticamība.”


Jauns impulsu motors — vienmērīgs un ātrs autofokuss

Ar Nikon impulsu motoru ir panākts, ka šie abi jaunie objektīvi fokusējas klusi un darbojas ātrāk nekā jebkad agrāk. Kad tuvināt, lai uzņemtu fotogrāfiju, objekti tiek acumirklī fokusēti ar izcilu precizitāti. Uzņemot videoierakstu, motors ļauj ērti pārbīdīt fokusu no viena objekta uz citu praktiski bez trokšņa. Tādējādi videoierakstu nesabojās neviena niecīga, bet joprojām dzirdama objektīva fokusēšanas skaņa.


Vienkāršota vadība, ērta pārnēsāšana

Šie abi NIKKOR 18–55 mm objektīvi, kas jaunajiem lietotājiem nodrošina intuitīvāku uzņemšanu, ir ideāli piemēroti ikvienam, kurš sāk lietot digitālo vienobjektīva spoguļkameru. Kompaktais un vieglais korpuss ļauj ērti rīkoties ar abiem objektīviem. Šie ir arī pirmie Nikon objektīvi, kurus lietotāji var pārslēgt no automātiskā uz manuālo fokusēšanu un pretēji, kā arī ieslēgt un izslēgt VR no kameras izvēlnes*. Tā kā uz paša objektīva cilindra nav slēdžu, uzņemšanas laikā nevar nejauši mainīt iestatījumus. Objektīva AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR korpusa svars ir vien 205 g, savukārt AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G sver 195 g. Abi objektīvi, kad netiek lietoti, tiek ievilkti, tādēļ tos var viegli iepakot somā vai atstāt pievienotus kamerai, kad dodaties nedēļas nogales izbraucienā.


Nikon kvalitātes attēli

Šie objektīvi ir izstrādāti tā, lai maksimāli izmantotu Nikon DX formāta digitālās vienobjektīva spoguļkameras lielo pikseļu skaitu un uzlaboto attēla sensoru. Divi asfēriskas lēcas elementi katrā objektīvā samazina sfērisko aberāciju un citas deformācijas formas, tādējādi nodrošinot augstas izšķirtspējas fotogrāfijas un video ar košām krāsām, satriecošu kontrastu un skaidrām detaļām.
* Darbojas tikai ar saderīgajām kamerām: D5500/D5300/D3300. Saderīgajām kamerām, iespējams, nepieciešama aparātprogrammatūras atjaunināšana.