sb 5000 nikon zibspuldzeNikon papildina iecienīto profesionālo zibspuldžu klāstu ar jauno zibspuldzi SB-5000. Šī ātrā Nikon Speedlight zibspuldze ir pirmā radiovadāmā zibspuldze un pasaulē pirmā kompaktā zibspuldze, kurā ir iebūvēta dzesēšanas sistēma.*
Zibspuldze SB-5000 ir paredzēta fotografēšanai apgrūtinātos apstākļos, tādēļ tā ir ideāli piemērota profesionāliem fotogrāfiem, kuriem nepieciešama rīcības elastība — lietot kamerai piestiprinātu vai ārēju apgaismojumu. Bezvadu radiovadāmība nodrošina, ka nav nepieciešama tiešredzamības zona starp galveno zibspuldzi un sekotājzibspuldzi, un palielina uzticamību, fotografējot spilgtā saules gaismā. Nikon jaunā iebūvētā dzesēšanas sistēma ļauj uzņemt vairāk nekā 100 secīgus kadrus, zibspuldzei darbojoties ar pilnu jaudu. Šīs jaunās Speedlight zibspuldzes vieglais, kompaktais korpuss un ērtās vadības pogas nodrošina unikālu apgaismojumu gan ārpus telpām, gan studijā.
Vadība apgrūtinātos apstākļos
Ātrā un uzticamā zibspuldze SB-5000 ļauj fotogrāfiem strādāt daudzveidīgākos apgaismojuma apstākļos. Uzlabotā bezvadu apgaismojuma uzstādījumos zibspuldzi SB-5000 var iestatīt kā radiovadāmu, vai arī to var vadīt standarta veidā — izmantojot sasniedzamos optiskos signālus, kas nozīmē, ka iepriekšējos Speedlight modeļus joprojām var izmantot, ja vienlaicīgi nepieciešamas vairākas zibspuldzes. Sinhronizētā zibspuldzes vadība ļauj kontrolēt SB-5000, izmantojot kameras izvēlni vai datoru, kurā darbojas programmatūra Camera Control Pro 2, ja zibspuldze ir piestiprināta kameras korpusam. Turklāt jaunā dzesēšanas sistēma nodrošina, ka šī kompaktā zibspuldze nepārkarstot var uzņemt 120 kadrus ar 5 sekunžu intervālu vai 84 kadrus ar 3 sekunžu intervālu. Tā ir nebijuša līmeņa termoaizsardzība.


Papildu funkcijas

• Zibspuldzes SB-5000 galvenās specifikācijas: jaudas skaitlis 34,5; plašs FX formāta tālummaiņas diapazons — 24–200 mm (14 mm ar iebūvēto platleņķa zibspuldzi) un trīs izgaismojuma modeļi.
• Kompakts korpuss, ērtas vadības pogas: kompaktais zibspuldzes korpuss sver tikai 420 g. Ērtajā vadības panelī ir iebūvēts liels un viegli salasāms informācijas displejs. Zibspuldzes galviņu var noliekt no 7° līdz 90° platā leņķī un horizontāli pagriezt 180° leņķī pa kreisi un pa labi.
• Piederumi: iebūvētā platleņķa zibspuldze un atstarojošā karte, kā arī komplektā iekļautais izkliedēšanas uzgalis ir saderīgs ar Nikon izvēles krāsu filtriem, tā paplašinot jūsu iespējas radoši izpausties.
Zurabs Kiknadze (Zurab Kiknadze), Nikon Europe objektīvu, piederumu un programmatūras daļas vadītājs, komentē:
“Nikon vienmēr ir bijis vadošais uzņēmums fotografēšanas apgaismojuma jomā, pastāvīgi pierādot savu produktu uzticamību, daudzpusību un pilnīgu sistēmas integrāciju. Radiovadāmības funkcija nodrošinās, ka jaunā zibspuldze SB-5000 efektīvi darbosies pat bieži sastopamos problemātiskos apstākļos, piemēram, ja ir apgrūtināta tiešredzamība un spilgta saules gaisma. SB-5000 ir īpaši vadāma, jo jaunā dzesēšanas sistēma palielina secīgo kadru skaitu un novērš nevajadzīgus darbības traucējumus. Tā ir daudzpusīga zibspuldze profesionāļiem, kuriem ir nepieciešama pastāvīgi liela veiktspēja.”

* Sākot no 2015. gada 1. decembra, zibspuldze SB-5000 ir aprīkota ar pasaulē pirmo iebūvēto dzesēšanas sistēmu, tā atšķiroties no pārējām piestiprināmajām zibspuldzēm.

sb 5000 nikon zibspuldze aizmugure