Fujifilm FinePix HS10"Fujifilm" iepazīstina ar jaunu fotoaparātu sortimentu, kas bez ierastajām augstas kvalitātes specifikācijām izceļas ar progresīvākajām tehnoloģijām un īpašu dizainu. Vispirms, visiem modeļiem ir augstas izšķirtspējas ("HD") attēla fiksēšanas funkcija un "Fujinon" objektīvi. Kompānija iepazīstina ar modeļiem, kuriem ir vēl neredzētas funkcijas - automātiska suņa un kaķa atpazīšanas funkcija, aizsardzība pret 4 apkārtējās vides iedarbības veidiem, "YouTube" un "Facebook" ievietošanas funkcija.

Fotogrāfijas cienītājiem radīts jaunais "FinePix HS10" - fotoaparāts pat ar 30x optisko pietuvinājumu ar manuālu palielināšanas mehānismu. Jaudīgais "Fujinon" (24 x 720mm) objektīvs ietver fotografēšanas diapazonu no plata līdz ultratelefoto. Jaunajam "FinePix HS10" ir visi DSLR tipa fotoaparātiem raksturīgie iestatījumi. "FinePix HS10" fotoaparātā iebūvēta "Full HD (1080p)" izšķirtspējas fiksēšanas funkcija ar stereo skaņu. Filmētā attēla aplūkošanai "HD" izšķirtspējā izmanto "mini HDMI" kabeli. Fotoaparāts izceļas ar ātrās fotografēšanas režīmu - 10 k./s, kā arī filmēšanu līdz 1000 k./s.

Fujifilm FinePix S2500HDPopulārie "S" sērijas fotoaparāti nepievils arī šogad. Jaunie "FinePix S1600", "S1800" un "S2500HD" modeļi izceļas ar 15x un 18x optiskās pietuvināšanas "Fujinon" objektīviem no platleņķa līdz teleobjektīvam. "S2500HD" modelim ir ar "mini HDMI" kabeli radīta iespēja aplūkot filmētos kadrus "HD" televizorā.

FinePix F80EXRĪpašus panākumus pasaulē guvušā, pirmā sevišķi plānā fotoaparāta ar lielu pietuvinājumu "F70EXR" pēctecis - "FinePix F80EXR" ir labi sabalansēta stila un tehnoloģijas kombinācijas rezultāts. Tikai 22.9 mm biezajā korpusā ietilpst 10x "Fujinon" optiskā pietuvinājuma objektīvs, kura diapazons ir no platleņķa līdz teleobjektīvam. 12 milj. punktu izšķirtspēja, "Super CCD EXR" attēla sensors ļauj fotoaparātam piemēroties fotografēšanas apstākļiem, izvēloties piemērotākos parametrus. Jaunais "FinePix F80EXR" filmē un fotografē augstā izšķirtspējā ("HD") 16:9 formātā, bet iegūtā attēla aplūkošanai "HD" izšķirtspējā izmanto "mini HDMI" kabeli. Tas ir pirmais EXR klases modelis ar automātisku suņa un kaķa atpazīšanu.

Fujifilm FinePix JZ500"Fujifilm" šajā sezonā piedāvā pavisam jaunas kategorijas: "JV", "JX" un "JZ". "JV" un "JX" modeļi izceļas zemām cenām, taču 18.9 mm mirdzošajā metāliskajā korpusā ir progresīvākā tehnoloģija ar augstas izšķirtspējas attēla fiksēšanas funkciju. Tas ir ģimenes fotoaparāts, kuru var lietot katrs ģimenes loceklis. Starp "JZ" sērijas fotoaparātiem, kam ir liels 10x "Fujinon" optiskā pietuvinājuma objektīvs, tiek piedāvāts šīs sezonas jaunums - "JZ500" fotoaparāts ar automātisko suņa un kaķa atpazīšanu.

Kaut "A" sērijai raksturīgas nelielas, "pirmā fotoaparāta" cenas, taču pat tajā pirmo reizi iemontēti "Fujinon" kompānijas objektīvi un augstas izšķirtspējas ("HD") attēla fiksēšanas funkcija.

Fujifilm FinePix XP10Īpašs atradums piedzīvojumu meklētājiem ir "FinePix XP10" fotoaparāts, kas izturīgs pat pret 4 apkārtējās vides iedarbības veidiem - triecienu, ūdeni, aukstumu un putekļiem, bet tāpat ļauj acumirklī ievietot fotogrāfijas "YouTube" un "Facebook".

FinePix Z70"Z" sēriju iecienījuši tie, kam svarīgs īpaši stilīgs, uzmanību piesaistošs korpuss. "FinePix Z70" virsma ir patīkama, metāliska ar vertikālu, slīdošu vāciņu, bet tā biezums - tikai 17,9 mm. Plānais korpuss slēpj sevī daudz tehnisku priekšrocību - 12 milj. izšķirtspējas punktu, 5x optiski pietuvinošu "Fujinon" objektīvu, augstas izšķirtspējas ("HD") attēla fiksēšanas funkciju un vienkāršo fotogrāfiju ievietošanas "YouTube" un "Facebook" funkciju.

FinePix Z700EXRStilīgais "FinePix Z700EXR" ir pirmais EXR klases fotoaparāts ar pieskārienjūtīgu ("touch screen"), 3.5 collu ekrānu. Patīkamā vadība nenomāc šī modeļa tehniskās īpašības, kas nodrošina lielisku fotogrāfiju kvalitāti: "Fujinon" 5x optiskā pietuvinājuma objektīvs, 12 milj. izšķirtspējas punktu, augstas izšķirtspējas ("HD") attēla fiksēšanas funkcija, divkārša attēla stabilizācijas sistēma. Šim modelim ir jaunā suņa un kaķa automātiskās atpazīšanas funkcija un fotogrāfiju ievietošanas "YouTube" un "Facebook" funkcija.

Šos fotoaparātus Latvijā varēs iegādāties jau no marta.

Par kompāniju SIA "Baltexfilm"
SIA "Baltexfilm" ir Japānas attēla un skaņas reproducēšanas iekārtu jomā strādājošās kompānijas "Fuji Photo Film" pārstāvji Latvijā. Kompānija strauji attīsta darbību digitālās fotogrāfijas jomā un piedāvā apbalvoto attēla reproducēšanas tehnoloģiju "Fujifilm EXR", kas ļauj fotoaparātam piemēroties apkārtējās vides apstākļiem, un pirmo pasaulē 3D attēla sistēmu, kas dod iespēju priecāties par 3D attēliem bez speciālām 3D brillēm.