EOS 7D Mark IICanon ar prieku paziņo, ka ieguvis četras Tehnisko attēlu preses asociācijas (TIPA) balvas. TIPA ir viena no pasaulē vadošajām attēlveides un preses asociācijām. Katru gadu TIPA Awards cildina vislabākos, iepriekšējos 12 mēnešos izlaistos, attēlveides izstrādājumus. 2015. gadā Canon atkal ir ieguvis atzinību par tehniskajiem jauninājumiem visā plašajā izstrādājumu klāstā. Canon uzvarējis šādās nominācijās:
• Labākā profesionālā DSLR kamera: Canon EOS 7D Mark II
• Labākais profesionālais DSLR tālummaiņas objektīvs: Canon EF 100-400 mm f/4,5-5,6L IS II USM
• Labākais profesionālais DSLR objektīvs: Canon EF 11-24 mm f/4L USM
• Labākā ikdienas kompaktkamera: Canon IXUS 160, IXUS 165 un IXUS 170

TIPA žūriju veido 27 pasaules vadošo fotogrāfijas un attēlveides izdevumu redaktori no 16 valstīm piecos kontinentos. Žūrija tiekas reizi gadā, lai apspriestu jaunākos attēlveides izstrādājumus un, izvēloties un godalgojot labākos attēlveides produktus, ņem vērā dažādus faktorus – no inovācijām līdz dizainam, kā arī vispārējai attēlu kvalitātei.
"Esam pagodināti vēlreiz saņemt vairākas TIPA balvas. Katru gadu mēs cenšamies paplašināt robežas, radot neticamus un inovatīvus izstrādājumus fotogrāfiem, un TIPA žūrijas balvas izceļ mūsu pastāvīgos sasniegumus", stāsta Stīvens Māršals [Steven Marshall], Canon Europe Patērētāju attēlveidošanas izstrādājumu tirdzniecības direktors. "Canon vēlas iedvesmot un aicināt ikvienu paraudzīties uz pasauli apkārt un rast fotografēšanas prieku, neatkarīgi no profesionalitātes līmeņa. Apbalvojumi, kas saņemti visās izstrādājumu grupās, sākot ar patērētāju un amatieru modeļiem un beidzot ar profesionālo līniju, atspoguļo mūsu uzticību izcilai kvalitātei un jauninājumiem."
TIPA žūrija apbalvoja šādus Canon izstrādājumus:
Labākā profesionālā DSLR kamera: Canon EOS 7D Mark II
Canon EOS 7D Mark II kamera var lepoties ar parametriem, ko novērtē fotogrāfi, kuri zina, uz ko ir spējīga DSLR kamera, bet tajā esošais 20,2 MP APS-C CMOS sensors atrodas pret laikapstākļiem un putekļiem izturīgā magnija sakausējuma korpusā kopā ar duālajiem DIGIC 6 procesoriem Kameras uzņemšanas ātrums ir 10 kadri sekundē, un tā aprīkota ar 65 punktu krusteniskā tipa AF sistēmu, kā arī 100 % skata lauka meklētāju. Satriecošo funkciju klāstā ietilpst HDR un daudzkārtējas ekspozīcijas režīmi, intervālu mērītājs un Bulb režīms ar taimeri, ilgstošās ekspozīcijas uzņemšanai. Kamerai ir divi karšu sloti gan SD, gan CF kartēm. Full HD video kvalitāti nodrošina Dual Pixel CMOS AF un īpašs stereo mikrofons, kā arī iebūvētas austiņu ligzdas.
Labākais profesionālais DSLR tālummaiņas objektīvs: Canon 100-400 mm f/4,5-5,6L IS II USM
Canon EF 100-400 mm f/4,5-5,6L IS II USM ir radīts pilnkadram, bet derīgs arī APS-C DSLR kameru lietotājiem, kas vēlas panākt vēl lielāku tālummaiņas diapazonu, un tam ir 4 iedaļu attēlu stabilizators un ātrs, gandrīz pilnīgi kluss AF motors (USM). Objektīvs ir veidots no 21 elementa 16 grupās, tostarp fluora un īpaši zemas dispersijas (Super UD) objektīva elementiem, lai nodrošinātu visaugstākās kvalitātes rezultātus katrā kadrā, un tam ir Canon jaunais gaisa sfēras pārklājums (ASC), kas samazina dubultošanos un atspīdumu. Deviņu asmeņu apaļais atvērums nodrošina vienmērīgus un iespaidīgus izpludinājuma efektus. Aizmugurējās fokusēšanas dizains ar kustīgo elementu uzlabo AF ātrumu un nodrošina nemainīgu attēla kvalitāti visos fokusēšanas attālumos. Turklāt tālummaiņa ietver mehānismu tālummaiņas gredzena pielāgošanai. Objektīva komplektācijā ietilpst trijkāja stiprinājums.
Labākais profesionālais DSLR objektīvs: Canon EF 11-24 mm f/4L USM
Canon lietotājiem tagad ir pieejams platākais skata leņķis, kāds līdz šim ir panākts taisnvirziena pilnkadra DSLR tālummaiņas objektīviem. Ar 11 collu (28 cm) minimālo fokusēšanas attālumu Canon EF 11-24 mm f/4L USM nodrošina minimālu attēlu deformāciju visā klāstā. To veido 16 elementi 11 grupās ar trīs grupu tālummaiņas sistēmu un aizmugurējo fokusēšanu. Jaunais dizains ietver četrus asfēriskos elementus, lai samazinātu deformāciju no centra uz kadra malu, kā arī optisko diapazonu, kas nodrošina taisnas līnijas ar minimālu izliekumu visā klāstā. Objektīvam ir arī viens Super UD un viens UD objektīva elements, kas būtiski samazina hromatisko aberāciju, un Canon SWC pārklājums, kas samazina atspīdumu un dubultošanos. Tam ir laba noturība pret putekļiem un ūdeni, kā arī ar to ir iespējams veikt manuālo koriģēšanu pat AF režīmā.
Vislabākā ikdienas kompaktkamera: Canon IXUS 160/165/170
Canon ir gājis pret straumi, kas, iespējams, aizslaucīja projām iespēju šajā kameru kategorijā parādīties jauniem un satriecošiem modeļiem – laižot klajā kompaktas un ļoti izdevīgas ierīces, kas sniedz to, kas trūkst tālruņu kamerām: plaša diapazona optisko tālummaiņu un satriecošu attēla kvalitāti. Piemēram, IXUS 170 ir īpaši smalka kamera (tikai 22,6 mm bieza) ar ļoti plaša diapazona optisko tālummaiņu: 12X (līdzvērtīgs 25-300 mm fokusa attālumam). Tai ir 20 MP sensors un Canon Intelligent adaptīvais IS optiskais attēla stabilizators, kas palīdz uzņemt fotoattēlus, neizkustinot attēlu, kā arī 720p HD video. Lietotāji var paļauties uz Smart Auto režīmu, kas automātiski izraugās labākos iestatījumus konkrētajai ainai vai kādu no īpašo efektu režīmiem. IXUS 165 arī ir aprīkots ar Intelligent IS, savukārt IXUS 165 un IXUS 160 piedāvā 8x tālummaiņu un 20 MP sensoru.