samsung caurspīdīgie oled ekrāni (erich_strasser - flickr)Šis gads būs OLED ekrānu uznākšanas brīdis. Kompānijas sāks piedāvāt savus izstrādājumus ar šiem OLED ekrāniem un viena no tām ir Samsung Mobile Display (SMD), kas prezentē nākošās paaudzes OLED ekrānus. Viņu 14 collu 3D panelis ir pasaulē pirmais OLED ekrāns ar qFHD izšķirtspēju (960x540), kontrasta attiecību 100.000:1, krāsu diapazons virs 100% no NTCS un super plāns izpildījums - tikai 1,6 mm biezumā. Tam ir neticama spilgtuma pakāpe un lieliska attēla kvalitāte. Prototipa panelis ir tik ātrs, ka spēj optiski attēlot divas 3D bildes.

Viens no OLED ekrāniem ir caurspīdīgs un paredzēts viedtālurņiem, MP3 atskaņtājiem, klēpjdatoriem, reklāmas stendiem un tamlīdzīgām lietām. Ja ekrāns ir izslēgts, tad tam ir 40% caurspīdīguma pakāpe.
Vēl tiek piedāvāta 2 collu elektroniska ID karte ar RF tehnoloģiju OLED. ID kartes prototipā ir jauna mikroshēma, kas uzglabā personisko informāciju, piemēram, identifikācijas numuru. RF-darbinātā AMOLED (Active Matrix Organic Light-Emitting Diode) tehnoloģija ir uzlabota elektroniskā ID karte, kurai ir augstāks drošības līmenis. Tā spēj uzglabāt drošībā biogrāfisko informāciju un digitālos attēlus. Ekrānam nav nepieciešama papildus baterija, jo elektrība tiek iegūta no nolasāmās iekārtas, kas ir pielāgota AMOLED.
Papildus informāciju par šiem produktiem atradīsiet mājas lapā samsungsmd.com. Bet vairāk par OLED tehnoloģijām var lasīt mājas lapā oled-display.net.