Līdz 10.aprīlim aicinām pieteikties 2-dienu meistarklasei ar Islandiešu fotogrāfu un foto-redaktoru Pallu Stefansonu:

Landscape and manscape: Rīgas nomale

Pasniedzējs: Palls Stefansons (
Iceland Review Magazine)

2 dienas | 2012. gada 20. – 21. aprīlī | Rīgā


Dalībnieki strādās kopā ar Islandes fotogrāfu, žurnāla Iceland Review redaktoru un attēlu redaktoru Pallu Stefansonu. Pazīstams ar savām lielformāta Islandes ainavām fotogrāfs ir apceļojis teju visu pasauli strādājot pie ilgtermiņa dokumentāliem projektiem- piemēram, “Futbola nākotne” (The Future of Football) un topošo grāmatu “Desmit pasaules vispiesārņotākās vietas” (World’s Ten Most Polluted Places). 
2-dienu meistarklase Rīgā un Bolderājā iekļaus iepazīšanos ar pasniedzēja darbiem, tematisko dalībnieku portfolio apskati un vienas dienas izbraucienu ar praktiskiem fotogrāfijas uzdevumiem, kopīgo rezultātu izvērtējumu, un atsauksmēm no pasniedzēja. Meistarklase aptvers ne tikai tradicionālo ainavas fotogrāfiju, bet arī  “manscape” (cilvēka veidota ainava), pētot attiecības starp dabu un cilvēka radītām struktūrām, un to vizuālo reprezentāciju.

Dalības maksa 30 LVL. Max 15 dalībnieki. Darba valoda - angļu. Kvalitatīvi pieteikumi, kas atbilst atlases kritērijiem, tiks akceptēti rindas kārtībā. Pieteikšanās termiņš: 10. Aprīlis, plkst. 24:00. 

Meistarklase tiek rīkota sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā.

Pilna informācija par programmu un pieteikšanos: www.issp.lv

NB!  Nepalaidiet garām saistītus pasākumus, ko organizē Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā:

-       Palla Stefansona Islandes ainavu izstāde, no 20. aprīļa Ziemeļu Ministru padomes birojā Marijas ielā 13/3, Berga Bazārs, Rīga (atklāšana šā gada 19. aprīlī, plkst. 18:00)

-       Palla Stefansona publiskā lekcija 2012. gada 20. aprīlī, plkst. 18:00, kinoteātrī K.Suns. Ieeja bez maksas.