Šveice. Cīrihe. 1941. Nude. "Breast with grid" © Werner Bischof / Magnum Photos1947. gada novembrī pieci slaveni fotogrāfi izveidoja vienu no pirmajām foto aģentūrām pasaulē – Magnum. Pēc 65 gadiem Magnum Photos fonds, atzīmējot jubileju, pārdos izsolē visu kolekciju ar 65 fotogrāfijām, kuras radījušas viņu populārie autori. Sotheby's izsolei www.sothebys.com atlasīti nevis tradicionālie Magnum kadri, kas atspoguļo svarīgākās sociālās un politiskās problēmas, bet gan neformālais materiāls – fotogrāfijas ar kailiem ķermeņiem.

Kolekcijā iekļauti darbi no tādiem fotogrāfijas klasiķiem kā Roberts Kapa, Anrī Kartjē-Bresons, Verners Bišofs, Ivs Arnolds, Inge Morats un Brūss Deividsons, kā arī jaunākās paaudzes fotogrāfi – Paolo Pelegrīns un Harijs Hruiers. Lielākā daļa no fotogrāfijām nav nekur iepriekš publicētas. Plānojas, ka par kolekciju varētu saņemt no 194,300 USD līdz 323,800 USD. Visi iegūtie līdzekļi tiks nodoti speciālam Magnum ziedošanas fondam, kas darbojas neatkarīgi no Magnum Foundation. Tas izveidots Ņujorkā un nodarbojas ar fotogrāfu arhīvu saglabāšanu. Fotogrāfi jau ziedojuši šim fondam vairāk nekā 1250 darbus un aptuveni 500 grāmatas, ko vēlāk varētu izmantot vēsturnieki.

Interesanti ir tas, ka Magnum nekad nav bijusi pazīstama ar saviem kailfoto un te uz 65 gadu jubileju tiek sagatavots pārsteigums ar 65 kailu augumu fotogrāfijām. Izsole sāksies 16.novembrī.

Papildus informācija: www.magnumphotos.com