Inta Ruka fotogrāfe no RīgasZviedrijas vēstniecība piedāvā filmas pirmizrādi Latvijā 11. janvārī, plkst. 18.00, kinoteātrī "Rīga".

Augstu atzinību guvusī zviedru foto- un kinomāksliniece Moda Nīkandere (Maud Nycander) šajā filmā atspoguļo savu kolēģi un draudzeni - Latvijas pazīstamāko fotomākslinieci Intu Ruku un cilvēkus, kuru portretus viņa veido. Šī ir filma par Latviju spilgtu pārmaiņu laikā, kāda tā izskatās ar divu mākslinieku acīm.

Modas Nīkanderes filma par interesanto un neticami talantīgo draudzeni Intu Ruku sniedz unikālu ieskatu kaimiņvalsts straujo pārmaiņu gaitā. Abas iepazinās 1996. gadā kādā fotoizstādē Rīgā. Abas ir fotogrāfes, taču skaidri redzams, ka darba priekšnoteikumi un apstākļi abām ir ļoti atšķirīgi. Ko nozīmē būt māksliniekam Latvijā?

Inta Ruka portretējusi cilvēkus Amālijas ielā Rīgā un Latvijas lauku novados no 1980-tajiem gadiem līdz pat mūsdienām. Šīs bildes uzrunā skatītājus ar liecībām par pamazām gaistošu dzīvi. Moda Nīkandere viņus visus filmē ar lielu iejūtību un spēcīgu personisko rokrakstu.
Gaidīsim filmas pirmizrādē!

Ieeja - bezmaksas, uzrādot šo ielūgumu vai arī pirms seansa saņemot ielūgumu kinoteātra kasē. Papildus informācija: 67686618.