Valkas pilsētas dome aicina interesentus piedalīties fotokonkursā "ziema. pavasaris" un "vasara. rudens". Konkursam iesniegto piedāvājumu iesniegšanas termiņš konkursa daļai "ziema. pavasaris" ir no 2008. gada 7. janvāra līdz 2008. gada 31. maijam, bet konkursa daļai "vasara. rudens" ir no 2008. gada 1. jūnija līdz 2008. gada 30. novembrim. Fotokonkursā var piedalīties jebkura ES valstī dzīvojošā persona, kas sasniegusi 15 gadu vecumu. Konkurss tiks rīkots divās daļās "ziema. pavasaris" un "vasara. rudens" ar mērķi iegūt pēc iespējas vairāk Valkas pilsētas, pasākumu, kultūras un tūrisma objektu, iedzīvotāju un pilsētas viesu fotoattēlus dažādos gadalaikos.

Fotokonkursa rezultātā iegūtās fotogrāfijas tiks izmantotas Valkas pilsētas domes vajadzībām (to ievietošana dažādos masu mēdijos, bukletos, mājas lapās utt.).

Gan pēc pirmās, gan otrās fotokonkursa daļas tiks rīkotas iesniegto darbu izstādes, lai tās varētu aplūkot un izteikt savu viedokli arī plašāka sabiedrības daļa.

Fotokonkursa uzvarētājus paziņos pēc otrās "vasara. rudens" kārtas. Pretendents, kas tiks atzīts par uzvarētāju (pirmā vieta), saņems naudas balvu 200Ls apmērā, otrās vietas ieguvējs 150Ls apmērā un trešās vietas ieguvējs 100Ls apmērā, bet par katru atlasīto fotoattēlu autors saņems autoratlīdzību 7Ls apmērā.

Valkas pilsētas domes fotokonkursa dalībniekus vērtēs šim konkursam izveidota komisija sekojošā sastāvā:

Komisijas priekšsēdētājs:
Andris Niklavičs – Valkas pilsētas domes kultūras, izglītības, sporta un ārējo sakaru komitejas priekšsēdētājs

Komisijas locekļi:
* Andrejs Grants – 2001. gada Latvijas Mākslinieku savienības balvas par izcilāko sniegumu fotomākslā ieguvējs. 2000. gada Higašikavas (Japāna) 17. fotofestivāla balvas "Labākais ārzemju fotogrāfs" ieguvējs,
* Andris Krieviņš – Rīgas pilsētas domes fotogrāfs,
* Maruta Stabulniece – Valkas mākslas skolas direktore,
* Unda Ozoliņa – Valkas pilsētas domes priekšsēdētāja
* Ance Empele – Valkas pilsētas domes UATIC vadītāja.

Fotokonkursa nolikumu un pieteikuma anketu printētā veidā, bez maksas, varēs iegūt Valkas pilsētas UATIC, Rīgas ielā 22, Valkā. Digitālā formātā šos dokumentus un arī konkursa nolikumu var iegūt organizātoru mājas lapā: valka.lv/?id_jaun=78448 vai sazinoties pa e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..