Vai esat vēlējušies redzēt savus darbus fotoizstādē? Vai esat fotografējuši Izraēlā? Ja tā, tad šis izstādes projekts būs domāts tieši jums. Izstāde ir veltīta Izraēlas Valsts dibināšanas 60. gadadienai un to organizē nodibinājums "FotoForma", bet izstādes iekārtojuma un prezentācijas pasākumu kurators ir Vilnis Auziņš. Darbu iesūtīšanas termiņš 2008. gada 7. aprīlis.

 

 

NOSACĪJUMI

A) PROJEKTA KOORDINĀCIJA

1. Nodibinājums „FotoForma” [ Brīvības iela 180. Rīga, LV-1012 . Latvija ] uzņemas Latvijas un Lietuvas fotogrāfu foto izstādes „Izraēla .Viegls pieskāriens” komplektēšanu un iekārtošanu līdz 2008. gada 25. aprīlim.

2. Pasākums tiek īstenots sadarbībā ar Izraēlas vēstniecību Latvijā un Viļņas Gaona Ebreju muzeja Tolerances centru Lietuvā.

3. Izstāde ir veltīta Izraēlas Valsts dibināšanas (1948) 60. gadadienai.

4. Izstāde ir iekļauta Izraēlas vēstniecības Latvijā un Lietuvā, Latvijas Fotogrāfijas muzeja un Viļņas Gaona Ebreju muzeja Tolerances centra Lietuvā starptautiskās sadarbības un kultūras apmaiņas pasākumu plānā.

5. Izstāde Rīgā notiks Latvijas Fotogrāfijas muzejā [Mārstaļu iela 8. Rīga. LV-1050. Latvija ] un Viļņā – Viļņas Gaona Ebreju muzeja Tolerances centrā [Naugarduko iela 10/2. Viļņa. Lietuva].

6. Izstāde ir paredzēta kā ceļojoša ekspozīcija, kas tiks demonstrēta Latvijas un Lietuvas pilsētās sadarbībā ar reģionālajiem muzejiem, izstāžu zālēm un kultūras centriem dažādos laika periodos no 2008.g. 25. aprīļa.

B) MĒRĶI

1. Izstāde ir viens no projekta "TransMisija" pasākumiem. Tā mērķi ir veicināt aktīvu dažādu valstu kultūras identitātes savdabību iepazīšanu, veidot fotogrāfu radošās darbības platformu, kā arī nostiprināt vizuālo komunikāciju formu izmantošanu mūsdienu sabiedrībā.

2. Stimulēt interesi par fotogrāfijas izteiksmes līdzekļu apgūšanu starp dažādu profesiju cilvēkiem.

3. Rosināt atklāt estētiska piedzīvojuma iespējas veidojot jaunus vai izvēloties attēlus no sava personīgā arhīva.

C) DALĪBAS NOSACĪJUMI

1. Izstāde ir starptautiska. Tiek akcentēta to Latvijas un Lietuvas iedzīvotāju iesaistīšanās šīs konkrētās izstādes sagatavošanā, kuriem ir profesionāla interesi par fotogrāfiju. Turpmākie projekta attīstības soļi paredz citu valstu dalībnieku iesaistīšanu.

2. Līdz 2008.g. 7. aprīlim jāiesūta ne vairāk kā 10 digitāla formāta attēlus, kas ir uzņemti Izraēlā (300 dpi, 30 x 45 cm JPG). Darbi jānosūta izstādes organizatoriem, izmantojot tradicionālo pastu "FotoForma", Brīvības iela 180, Rīga, LV-1012, Latvija – CD vai DVD ieraksts vai e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

3. Iesūtītajiem darbiem jāpievieno saraksts ar iesūtīto darbu sižetu aprakstu (vieta, uzņemšanas laiks, notikums vai nosaukums, emocionālais vēstījums). Jānorāda autora vārds, uzvārds, adrese. Autors uzņemas atbildību par aprakstā vai komentārā minētajiem faktiem.

4. Izstādei tiek pieņemti īstenību fiksējoši (dokumenta izcelsmes) darbi, kuru vēstījums satur Izraēlas kultūrvēsturiskā mantojuma, vides un cilvēku aprakstu. Nav žanru ierobežojumu. Gan sociālā komentāra, gan subjektīvā dokumenta ievirzes attēli tiek akceptēti. Manipulētās fotogrāfijas, kuras attēlo autora iztēles radītus sižetus, ieteicams sagatavot kādai nākošajai izstādei. Par to tiks paziņots atsevišķi.

5. Autors, iesniedzot darbu, apliecina savu atbildību par to, ka darba izvēli noteikuši "tiešās" fotogrāfijas principi. Tas nozīmē, ka nav tikušas lietotas nekādas vides, apstākļu vai attēlā redzamo elementu mēroga vai formas izmaiņas (manipulācijas) ar manuālām vai digitālām metodēm, izņemot elementāru defektu retušu un kolorīta balansu. Inscenējums kā realitātes atspoguļošanas metode ir pieļaujams ja sižets attēlo kultūras izpausmes, kuras pēc būtības satur izrādes elementus (teātris, dejas u.c).

6. Autors, iesniedzot darbu, apliecina savu atļauju to izstādīt un lietot izstādes popularizēšanas nolūkos bez atlīdzības.

7. Jebkura izstādes organizatoru vēlme lietot attēlus komerciālos nolūkos tiek saskaņota ar autoru.

8. Pasākuma organizatori patur tiesības neizstādīt darbus, kuri neatbilst projekta misijai un mērķu uzstādījumam.

9. Attēlu izdrukas izstāžu formātā izgatavo izstādes organizatori par saviem līdzekļiem. Attēli paliek izstādes organizatoru rīcībā un var tikt iekļauti citās izstādes. Par katru izstādes vietu un kontekstu (ja tas tiek mainīts) organizatori informē autoru. Darbs tiek iekļauts citā izstādē tikai tādā gadījumā , ja ir saņemta autora atļauja.

D) KOMENTĀRI

1. Organizatori uzņemas atbildību par darbu drošību, saglabāšanu un eksponēšanu labā izskatā.

2. Izstādes dalībnieki katrs saņem katalogu, ja tāds tiek publicēts.

3. Izstādes darbu atlasi veiks "FotoForma" kuratoru padome sadarbībā ar iesaistīto pušu: Izraēlas vēstniecības Latvijā un Lietuvā un Viļņas Gaona Ebreju muzeja Tolerances centra Lietuvā izraudzītajiem pārstāvjiem.

4. Izstādes iekārtojuma un prezentācijas pasākumu kurators – Vilnis Auziņš .

Darbu iesūtīšanas termiņš - 2008.gada 7. aprīlis