Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Palmu mājā no 25. marta līdz 28. aprīlim būs apskatāma čehu diplomāta Mihals Koreckis (Michal Korecky) fotoizstāde "Arī mana Latvija". Izstādes atklāšana notiks 25. martā pulksten 15.00.

Izstādē "Arī mana Latvija" būs apskatāmas čehu kultūras un konsulārā darbinieka Mihala Korecka fotogrāfijas, kurās viņš parāda savu redzējumu par Latviju. Mihals Koreckis 12 gadus strādājis Čehijas Republikas vēstniecībā Rīgā. Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē viņš mācīja čehu valodu un kopā ar kolēģiem nodibināja Bohēmistikas un polonistikas centru. Kopš šī gada sākuma Mihals Koreckis strādā Čehijas Republikas vēstniecībā Alžīrijā. Dzīvodams Latvijā, viņš iemācījās latviešu valodu, iepazina kultūru, cilvēkus. Ceļojot pa Latviju, Mihals Koreckis vairāku gadu garumā ir fotografējis, jūtīgi uztverot mūsu zemes dabas nianses. Jūras un debesu mainīgās gaismas, saules atspīdums ūdenī, tauriņu spārnu un zāles stiebru raksti – izvēlētie sižeti liecina par autora spēju saskatīt dabas daudzveidību un to atklāt tonāli smalkos, atmosfēras caurstrāvotos darbos. Pārsteidzoši, ka čeha Mihala Korecka poētiskais dabas tēlojums ir tuvs latviešu redzējumam. Izstāde "Arī mana Latvija" apskatāma LU Botāniskā dārza Palmu mājā no 25. marta līdz 28. aprīlim, tās atklāšanu 25. martā pulksten 15.00 pagodinās fotogrāfiju autors Mihals Koreckis.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Martā no pirmdienas līdz ceturtdienai apmeklētājiem tas ir atvērts no plkst. 9.00 līdz 16.30, no piektdienas līdz svētdienai – no plkst. 9.00 līdz 18.00. Sākot no 1. aprīļa, dārzs atvērts katru dienu no plkst. 9.00 līdz 19.00. Ieejas maksa: skolēniem – 0,50 Ls, studentiem un pensionāriem – 1,00 Ls, pieaugušajiem – 1,50 Ls. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, internātskolu audzēkņiem un I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: http://www.botanika.lu.lv/ .