Fuke P-sanNo 1. līdz 28. februārim Kultūras un atpūtas centra "Imanta" Skolēnu galerijā apskatāma Fuke P-san (Japāna) fotoizstāde "Krāsu retrospekcija". Ieeja izstādē bez maksas. Izstāde apskatāma katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00.
Fuke P-san ir Japāņu fotogrāfs, kurš rada jauna veida darbus digitālās fotogrāfijas pasaulē. Fuke iedvesmojies no impresionisma glezniecības, kuras pārstāvji radīja revolūciju krāsu izmantojumā. Piemēram, atteicās no melnās krāsa izmantošanas, tumšos toņus iegūstot, jaucot pretkrāsas. Fuke uz fotogrāfiju raugās gleznieciski un vislielāko uzmanību pievērš tieši krāsām, mainot priekšstatus par to attēlojumu fotogrāfijās. Fuke savu darbu krāsas pielāgo savai iekšējai pasaules izjūtai un mainīgajām emocijām. Līdzīgi impresionistiem, Fuke atsakās no melnās krāsas, uzskatot, ka melnā krāsa ir parādība, kas apzīmē jebkuru citu krāsu, kura atrodas tumsā. Fuke izgaismo to, iegūstot neticami spilgtu pasaules atainojumu.
Mākslinieks uzskata, ka krāsa ir tiešs izjūtas nospiedums un tā pastarpināti rada izjūtu skatītājā. Fuke Japānā tiek dēvēts par krāsas pavēlnieku, jo fotogrāfijas pasaulē viņš darbojas ar gleznotāja paņēmieniem un vērienu. Vienmuļas ainavas viņa fotogrāfijās iegūst pārdabisku skaistumu. Fuke uzskata, ka tas vienmēr ir tur, tikai prasa steidzīgās pasaules apstāšanos.