FB event coverOgres novada Kultūras centra (Brīvības 15, Ogre)
Foto izstāžu zāle
20.12.2018.-17.01.2019.
No 20.decembra Ogres novada Kultūras centra jaunajā Foto izstāžu zālē būs apskatāma Evitas Ķesteres izstāde "Radīt ieskatu".
Izstādē varēs aplūkot konceptuālu fotogrāfiju projektu par autorei aktuālu tēmu – lieko svaru. Autobiogrāfiska rakstura fotogrāfijās ar nelielu humora devu apskatītas pārdomas par ķermeni, ēdienu un ikdienas situācijām, sadzīvojot ar stereotipiem. Vizualizējot vārdu spēles, autore uzsākusi atklātu dialogu pati ar sevi.
Ko tas nozīmē, būt veselīgam un skaistam? Tas ir jautājums, ko autore uzdod sev, skatoties spogulī, jo bieži nākas uzklausīt nosodošus līdzcilvēku komentārus par ārējo izskatu. Skaidrs, ka spogulī redzamais neatbilst skaistuma un veselības standartiem, bet atspulgā nav redzams, cik daudz tiek darīts, lai mainītu situāciju. Neredzami paliek arī pārdzīvojumi pēc neveiksmīgiem svara samazināšanas mēģinājumiem un nepārtrauktā sevis šaustīšana.
Fotogrāfiju izstāde tapusi Evitas Ķesteres kvalifikācijas darba ietvaros Latvijas Kultūras koledžā, kur viņa pašlaik studē Radošo fotogrāfiju. Gadu mācījusies arī ISSP Skolā, kā arī beigusi dažādus fotogrāfijas kursus un meistarklases.
Izstādes atklāšanas pasākums notiks 20.decembrī plkst.19:00
Pasākumā tiks fotografēts un filmēts!
Pasākumu atbalsta: foto klubs "Ogre", Ogres novada Kultūras centrs, KK Grafika