Hasselblad Master Awards 2010Hasselblad Masters Award fotokonkurss ir viens no prestižākajiem pasaulē un šogad tas jau būs 9-to reizi. Tiek vērtēts radošums, fotogēniskums, kompozīcija, koncepcija un tehniskā varēšana. Konkurss paredzēts profesionāļiem, kas lieto vidējā un lielā formāta fotokameras, kā arī jaunpienācējiem speciālā kategorijā. Visi uzvarētāji no visām kategorijām saņems savā lietošanā Hasselblad H4D digitālo spoguļkameras sistēmu, lai radītu attēlus meistarprogrammai un speciālai meistaru piemiņas grāmatai.

Šogad konkursā ir jauna kategorija - dzīvā daba. Tas nozīmē, ka būs jau 11 kategorijas kopumā - māksla, daba/ainava, sociālā/kāzas, portrets, modes, žurnālistika, produktu, arhitektūras, vispārējā fotogrāfija, jaunpienācēji un dzīvā daba. Fotogrāfi var iesniegt savus darbus vairākās kategorijās.
Pēdējā darbu iesniegšanas diena ir 2010. Gada 31. decembris. Visās kategorijās iesniedzamas fotogrāfijas digitālā formātā, kas iegūtas ar vidējā vai lielā formāta fotokamerām, bet jaunpienācēju kategorijā drīkst izmantot arī 35mm digitālo sistēmu.
Profesionāļi savus darbus var iesniegt te www.hasselblad.com/masters-registration
Bet jaunpienācēji profesionāļi savukārt te www.hasselblad.com/masters-up-and-coming-registration