10.Starptautisko ledus skulptūru festivāla ietvaros JPPA „Kultūra” izsludina profesionālo fotogrāfu foto konkursu. Katrs fotogrāfs konkursā var piedalīties ar 20 darbiem, kuri var tikt iesniegti dažādu izdruku papīra formātos, kā arī obligāti jāiesniedz šīs fotogrāfijas elektroniskajā versijā CD formā. Konkursa darbus var iesūtīt arī tikai CD formā. Bildes nedrīkst būt mazākas par 2 MB.

Fotokonkursam var iesūtīt foto, kas tapušas starptautiskā ledus skulptūru festivāla laikā no 8. februāra līdz 11. februārim. Fotogrāfijās var būt atspoguļots festivāla darba process, ledus skulptūras dienas gaismā, izgaismotas un nakts apgaismojumā, noskaņu un asociatīvais foto.
1. Lai pieteiktos foto konkursā fotogrāfam līdz 9. februārim jāpiesaka dalība foto konkursā, aizpildot pieteikuma anketu Kr.Barona ielā 6, Jelgavā (info tālrunis 283687840, 63084677).
2. Pretī aizpildītai anketai fotogrāfs saņem dalībnieka karti, kas ļauj fotogrāfam netraucēti darboties festivāla laikā aiz skulptūru nožogojuma.
3. Fotokonkursa darbi jāiesniedz līdz 18. februāra plkst. 18.00, Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūras „Kultūra” birojā vai pa pastu, Kr. Barona 6, LV-3001, Jelgava. Ar norādi Ledus svētku foto konkursam.
4. Uz fotogrāfiju CD norāde - Ledus svētku foto konkursam, Foto mākslinieka vārds, uzvārds un kontaktālrunis.
5. Konkursā jāiesūta 20 mākslinieka atlasītas fotogrāfijas.
6. Iesūtot darbus, jānorāda fotogrāfa vārdu, uzvārdu, telefona numuru un adresi.
7. Darbus vērtēs profesionāla žūrija un tās vērtējums ir objektīvs un nav pārsūdzams.
8. No labākajiem foto materiāliem tiek veidota foto izstādē, kas ceļos pa Latvijas pilsētām. Aģentūra patur tiesības izraudzīt tos darbus, kurus izstādīt izstādē.
9. Iesūtītie darbi paliek Aģentūras pārvaldījumā un tos drīkst izmantot savos reprezentatīvos materiālos ar atsauci uz fotogrāfu.
10. Ja fotogrāfijas ir iesūtītas tikai papīra formātā, tās netiek vērtētas.
11. No iesūtītajiem darbiem tiek veidota foto galerija, kas tiks izveidota aģentūras mājas lapā www.kultura.jelgava.lv.
12. Aģentūra patur tiesības 12 labākos darbus iekļaut Ledus skulptūru festivāla reprezentatīvajā kalendārā ar atsauci uz fotogrāfu.
13. Žūrijas komisija piešķir foto konkursa uzvarētājam pēc nodokļu nomaksas 500 EUR.
14. Žūrijas komisija patur tiesības piešķirt papildus balvas 300 EUR vērtībā.
Elektroniski iesūtītie darbi tiks vērtēti pēc šādiem kritērijiem:
1. Fotokonkurss darbi jāiesniedz līdz 2.marta plkst. 18.00, Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūras „Kultūra” birojā vai pa pastu, Kr. Barona 6, LV-3001, Jelgava. Ar norādi Ledus svētku foto konkursam.
2. Fotogrāfijas var sūtīt elektroniskā versijā uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Ar norādi Ledus svētku foto konkursam.
3. Sūtot pa e-pastu fotogrāfijas nedrīkst pārsniegt 4MB.
4. Konkursā var piedalīties iesūtot līdz 10 fotogrāfijām
5. Iesūtot darbus, jānorāda fotogrāfa vārdu, uzvārdu, telefona numuru un adresi.
6. Darbus vērtēs profesionāla žūrija un viņas vērtējums ir objektīvs un nav pasūdzams.
7. No labākajiem foto materiāliem tiek veidota foto izstādē, kas ceļos pa Latvijas pilsētām. Aģentūra patur tiesības izraudzīt tos darbus, kurus izstādīt izstādē.
8. Iesūtītie darbi paliek Aģentūras pārvaldījumā un viņus drīkst izmantot savos materiālos ar atsauci uz fotogrāfu.
9. Ja fotogrāfijas ir iesūtītas papīra formātā un ir iekļuvušas 12 labāko darbu sarakstā, fotogrāfam ir pienākums atsūtīt bildes elektronisko versiju, lai varētu iekļaut foto galerijā, kas tiks izveidota Jelgavas mājas lapā www.ledusmedus.lv.
10. Fotogrāfijas, kas iesūtītas konkursam nedrīkst būt datorgrāfiski apstrādātas.
11. Datorgrafiski apstrādātās fotogrāfijas konkursā nepiedalās, bet žūrijai ir tiesības šādas iesūtītās fotogrāfijas izraudzīties foto izstādei.
12. Aģentūra patur tiesības 12 labākos darbus iekļaut Ledus skulptūru festivāla reprezentatīvajā kalendārā ar atsauci uz fotogrāfu.