Ar Stendes pilsētas domes lēmumu tiek izsludināts fotokonkurss "Mana pilsēta – Stende". Darbus var iesniegt līdz 2008.gada 30.septembrim, plkst. 17:00. Stendes pilsētas domē Dumpīšu ielā 3, Stendē.

1. VISPĀRĒJIE NOTEIKUMI

1.1. Konkursu rīko Stendes pilsētas pašvaldība (turpmāk tekstā – Rīkotājs), Dumpīšu ielā 3, Stende, LV- 3257, reģistrācijas Nr.90000010116.
1.2. Konkursa mērķis – Mākslinieciski kvalitatīvu un atraktīvu fotogrāfiju atlase Stendes pilsētas informatīvo izdevumu veidošanai un fotoizstādei.
1.3. Konkursā var piedalīties jebkura persona, kas iesniegusi pieteikumu dalībai konkursā  atbilstoši konkursa nolikuma (šeit un turpmāk "Nolikums") noteikumiem.
1.4. Konkursa nolikuma saņemšana. Ar konkursa nolikumu var iepazīties un bez maksas nolikuma kopijas var saņemt Stendes pilsētas domē pie sekretāres. Elektroniski konkursa nolikums pieejams internetā www.stende.lv, kā arī saņemams, sūtot pieprasījumu uz adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
1.5. Konkursam iesniegto piedāvājumu iesniegšanas termiņš – konkursa pieteikumu iesniegšana sākas pēc konkursa izsludināšanas un piedāvājumus var iesniegt līdz 2008. gada 30.septembrim.
1.6. Piedāvājumi, kas nav iesniegti noteiktajā kārtībā vai saņemti pēc Nolikumā norādītā termiņa, netiek izskatīti.


2. KONKURSA PIETEIKUMU IESNIEGŠANAS KĀRTĪBA UN NOFORMĒŠANA

2.1. Piedāvājumi iesniedzami līdz 2008.gada 30.septembrim, plkst. 17:00. Stendes pilsētas domē Dumpīšu ielā 3, Stendē.
2.2. Saņemot Piedāvājumu fotokonkursam, Rīkotājs Pretendentus reģistrē Piedāvājumu iesniegšanas secībā. Pretendentu sarakstā tiek iereģistrēts Piedāvājuma iesniegšanas datums, laiks, autors.
2.3. Katrs pretendents var iesniegt līdz 5 fotoattēliem. Fotoattēlu izmērs
21 cm X 15 cm. Iesniedzot fotoattēlu, jāiesniedz arī tā fotonegatīvs vai digitālais fails min A4 fotoattēla offset drukas kvalitātē (min. 300 dpi izšķirtspēja). Fotoattēli ar fotonegatīviem vai digitāliem failiem jāiesniedz A4 izmēra aploksnē. Uz aploksnes jānorāda Pieteikuma iesniedzēja (autora) vārds, uzvārds, datums un uzraksts "Stendes fotokonkursam". Piedāvājumam jāpievieno aizpildīta Pieteikuma anketa (kuru arī var saņemt pie domes sekretāres) .
2.4. Fotoattēliem jāraksturo Stendes pilsēta un tās sabiedriskās aktivitātes un jāaptver šādas tēmas:
2.4.1. Stendes pilsētvide visos gadalaikos;
2.4.2. Aktīvā atpūta un sports;
2.4.3. Stendes kultūras, sporta un izklaides pasākumi;
2.4.4. Fotoattēlos jāatspoguļo arī pilsētas viesi un iedzīvotāji gan ikdienas dzīvē, gan iepriekšminētajos objektos un pasākumos.
2.5. Fotoattēli nedrīkst būt vecāki par 2007.gada 1.janvāri.



3. IESNIEGTO PIEDĀVĀJUMU IZVĒRTĒŠANA

3.1. Iesniegtos piedāvājumus izvērtē ar Stendes pilsētas pašvaldības izveidotā konkursa rezultātu izvērtēšanas komisija šādā sastāvā:
komisijas priekšsēdētājs Solvita Ūdre Stendes domes priekšsēdētāja
komisijas locekļi Mareks Zemītis Stendes domes izpilddirektors
 Uldis Grantiņš Stendes domes deputāts, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājs
 Sandra Leja Stendes Tautas nama direktore
 Dace Kalniete Stendes pieaugušo bibliotēkas vadītāja
komisijas sekretāre Aina Cebure Stendes pilsētas domes informatīvā izdevuma "Stendes Ziņas" redaktore
3.2. Visi noteiktā kārtībā iesniegtie piedāvājumi tiek izskatīti konkursa izvērtēšanas komisijas sēdē līdz 2008.gada 20.oktobrim.
3.3. Komisijas sēdē tiek noteikti ne vairāk kā 20 labākie Stendes fotoattēli, kas tiek atlasīti pēc šādiem kritērijiem: Par konkursa pirmo trīs vietu ieguvējiem tiek atzīti to fotoattēlu autori, kuri ir saņēmuši summā vislielāko punktu skaitu.

Nr. Izvērtēšanas kritēriji Maksimālais punktu skaits izvērtējumā
1. Fotoattēlu mākslinieciskā kvalitāte 10
2. Stendes kā aktīvas pilsētas atspoguļojums fotoattēlos 10
 KOPĀ 20

3.4. Konkursa laikā atlasītie ne vairāk kā 20 labākie fotoattēli tiek piedāvāti publiskai apskatei Stendes iedzīvotājiem un viesiem izstādes veidā pasākumā par godu Latvijas valsts 90. dzimšanas dienai un Stendes pilsētas 17.dzimšanas dienai;
3.5. Konkursa izvērtēšanas komisija pieņem lēmumu par konkursa uzvarētāju un naudas balvu fonda sadali saskaņā ar Nolikuma noteikumiem;
3.6. Ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc konkursa komisijas lēmuma pieņemšanas Rīkotājs pa pastu izsūta paziņojumus pretendentiem par konkursa rezultātiem.


4. KONKURSA UZVARĒTĀJI UN APBALVOJUMI

4.1. Pretendents, kas konkursa kārtībā tiek atzīts par uzvarētāju (pirmā vieta), saņem naudas balvu LVL 50,- (piecdesmit lati) apmērā.
4.2. Otrās vietas ieguvējs saņem naudas balvu LVL 30,- (trīsdesmit lati) apmērā.
4.3. Trešās vietas ieguvējs saņem naudas balvu LVL 20,- (divdesmit lati) apmērā.


5. KONKURSA KOMISIJAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMI

5.1. Konkursa uzvarētājs tiek noteikts ar konkursa izvērtēšanas komisijas lēmumu.
5.2. Komisijai ir tiesības:
5.2.1. pieaicināt komisijas darbā speciālistus vai ekspertus ar padomdevēja tiesībām;
5.2.2. neizskatīt piedāvājumus, kas neatbilst konkursa Nolikuma prasībām;
5.2.3. pieprasīt papildus informāciju no pretendentiem, kas piedalās konkursā;
5.2.4. lemt par konkursa termiņa pagarināšanu;
5.2.5. nepiešķirt pirmo vietu;
5.2.6. piešķirt atsevišķas veicināšanas balvas;
5.2.7. no iesniegtajiem pieteikumiem izvēlēties fotoizstādei piemērotākos darbus.
5.3. Komisijas pienākumi:
5.3.1. izskatīt pretendentu iesniegtos fotoattēlus;
5.3.2. noteikt konkursa uzvarētājus un sadalīt konkursa naudas balvas.
5.4. Konkursa komisijas locekļi nevar būt konkursa dalībnieki.
5.5. Konkursa komisijas lēmumu ieraksta protokolā, ko paraksta visi komisijas locekļi.

6. PRETENDENTU TIESĪBAS UN PIENĀKUMI

6.1. Līdz konkursa piedāvājumu iesniegšanas termiņa beigām jebkurš dalībnieks var grozīt vai atsaukt savu piedāvājumu.
6.2. Katrs pretendents var iesniegt ne vairāk kā 5 fotoattēlus.
6.3. Iesniedzot pieteikuma anketu konkursam, pretendents pieņem un piekrīt visām konkursa nolikumā noteiktajām prasībām.
6.4. Pretendenti, kuru fotoattēli tiks atlasīti Stendes fotoattēlu izstādei, apņemas bez atlīdzības dāvināt par labu Stendes pilsētas pašvaldībai savas mantiskās autortiesības uz savām fotogrāfijām.


7. FOTOATTĒLU LIETOŠANAS TIESĪBAS

7.1. Stendes pilsētas pašvaldība iegūst lietošanas tiesības fotoattēliem, fotonegatīviem un digitālajiem fotofailiem, kas atlasīti Stendes fotoattēlu izstādei. Šos fotoattēlus var izmantot Stendes pilsētas pašvaldības drukātajos izdevumos, var publicēt Stendes pašvaldības interneta portālos, mājas lapās, kā arī izmantot pašvaldības suvenīru izgatavošanai. Šie fotoattēli tiek nodoti glabāšanai Stendes pilsētas Draviņa mājas - muzeja krājumos.
7.2. Fotoattēlus un fotonegatīvus vai digitālos fotofailus, kuri netiek izmantoti izstādes veidošanā, Pretendenti var saņemt atpakaļ Stendes pilsētas domē pie sekretāres katru darba dienu no plkst. 09.00 līdz plkst. 15.00.

 

Informācija no Stendes pašvaldības www.stende.lv.