Juris Bērzins-Soms "Atklāj citu Latviju!"Noslēdzies DnB NORD Bankas un portāla www.diena.lv kopīgi organizētais konkurss Atklāj citu Latviju!, kura mērķis bija atklāt unikālus un neierastus tūrisma objektus Latvijā. Kopumā tajā piedalījās vairāk nekā 100 fotogrāfu - profesionāļu un amatieru, kas vērtēšanai bija iesūtījuši vairāk nekā 600 fotogrāfiju. Žūrijas komisija par labāko atzina Juri Bērziņu-Somu par fotogrāfiju sēriju, kas attēlo neparastas vietas Liepājas pilsētas ainavā.

Atgādinām, ka, lai izvērtētu labākos konkursam izvirzītos darbus un noteiktu konkursa galveno laureātu, tika izveidota īpaša žūrija, kuras sastāvā bija dabas pētnieks Māris Olte, fotogrāfs Raimo Lielbriedis un DnB NORD Bankas pārstāve Inga Grabinska. Darbi tika vērtēti pēc to kvalitātes un radošuma, taču galvenais vērtēšanas kritērijs bija atbilstība konkursa tematikai.

Uzvarētāja fotogrāfiju sērija parāda, ka ikdienas steigā mēs dažkārt nepamanām skaistas un neparastas vietas, kas ir mums apkārt. Daudzi esam viesojušies Liepājā, taču tikai retais ir saskatījis tās šīs pilsētas nianses, ko savās fotogrāfijās ir iemūžinājis J.Bērziņš-Soms. Viņa fotogrāfijas to vērotājiem atklāj pavisam citu Liepāju.

Fotogrāfs Raimo Lielbriedis norāda: "Spēja radīt fotogrāfiju sēriju par vienotu tēmu ar vienotu izskatu liecina par fotogrāfa prasmi rīkoties ar pieejamo informāciju, to interpretēt individuāla darba radīšanai. Tie vairs nav vienīgi skaidri, krāsaini, automātiski attēli. Taču krāsa šajos darbos spēlē būtisku lomu. Autors rīkojies ļoti mērķtiecīgi, izvēloties sižetus uzņemšanai tā, lai krāsu attiecības būtu pamanāmas."

Arī dabas pētnieks Māris Olte izceļ šī autora darbus: "Katra fotogrāfija atklāj savu lakonisku, interesantu un krāsainu stāstu. Ļoti laba fotogrāfiju sērija, kas lika sajust Liepājas īpašo garu un tādēļ ļoti patika."

"Mani uzrunāja bildēs atainotais Liepājas tēls, tas atgādina bērnības sajūtu, ciemojoties pie vecmāmiņas. Senilas mājas, bet no tām strāvo bezgalīgs mīļums, viss tīrs un sakopts, nekas neatrodas kaut kur tāpat vien - katram nieciņam ir savs stāsts," tā fotogrāfijas novērtēja DnB NORD Bankas pārstāve Inga Grabinska.