Gada balvas fotogrāfijā 2013 laureātiLatvijas Nacionālajā bibliotēkā, pulcējot vairāk nekā 400 foto entuziastu un interesentu, apbalvoti "Gada balva fotogrāfijā 2013" uzvarētāji, kā arī atklāta labāko darbu izstāde. Vērtējot vairāk nekā 4000 fotogrāfijas, starptautiska žūrija noteica laureātus 3 nominācijās: "Dabas skaistums", "Notikums" un "Cilvēks". Balvas rīkotāji ir gandarīti par lielo atsaucību un jau drīzumā paredzēts izziņot pieteikšanos nākamā gada konkursam.


Par uzvarētāju nominācijā "Cilvēks" kļuva Jevgēnijs Ščolokovs, savukārt "Dabas skaistumu" pēc žūrijas domām vislabāk iemūžinājis Sergejs Babikovs, bet par nominācijas "Notikums" uzvarētāju tika paziņots Kristians Putniņš. Laureāti tika apbalvoti ar Nikon 1 fotokamerām.Konkursa laikā visvairāk fotogrāfiju tika iesniegts kategorijā "Dabas skaistums",  kopumā 1 976 darbi,  populārākā sadaļa ir bijusi galerija "Cilvēks",  kur iesniegtas 1 332 fotogrāfijas,  savukārt, kategorijā "Notikumi" pieteiktas 729 fotogrāfijas, kopumā sasniedzot 1,3 miljonu skatījumu.
99 labākie 2013. gada Latvijas profesionālo fotogrāfu un entuziastu darbi ikvienam interesentam bibliotēkā būs aplūkojami līdz 8. decembrim.
"Konkurss Gada balva fotogrāfijā ir ieguvis zināmu atpazīstamību un kļuvis par lielisku ikgadēju tradīciju. Nākotnē ir iecerēts konkursu attīstīt, tādejādi arvien vairāk izceļot foto nozari Latvijā. Liels paldies partnerim Latvijas valsts meži par atbalstu, pateicoties tam konkurss var tikt organizēts. Liels paldies ikvienam, kas pieteica savus darbus, lielā aktivitāte norāda uz konkursa aktualitāti. Un liels paldies žūrijai, kas pavadīja daudz laika darbu vērtēšanā izvēloties labākos darbus izstādei un konkursa laureātus," saka konkursa organizātore Inese Dābola.