Atzīmējot Valsts asinsdonoru centra (VADC) 75 gadadienu, VADC, sadarbībā ar tirdzniecības parku "Alfa", aicina ikvienu profesionālu fotogrāfu, mediju fotogrāfu vai vienkārši fotografēšanas entuziastu piedalīties fotokonkursā "Mums ir viena asinsrite".
"Cilvēki ir izgudrojuši lidmašīnas, foto kameras, veikuši sirds pārstādīšanas, ceļojuši kosmosā, bet vēl joprojām nav atraduši aizstājēju asinīm. Iespējams, šī mīkla ir pavisam vienkārša. Tas ikreiz mums atgādina, ka mēs visi Latvijas, pasaules cilvēki esam saistīti vienā asinsritē," aicina VADC direktore Iveta Ozoliņa.
"Ar Valsts asinsdonoru centru sadarbojamies teju desmit gadus un pie tirdzniecības parka "Alfa" asinsdonoru autobuss ir viesojies gandrīz 200 reižu. Cienot visus, kas ir iesaistījušies šajā labdarības procesā, lai palīdzētu un glābtu dzīvības svešiniekiem, sakām sirsnīgu paldies ikkatram, kas kaut reizi ir izdzīvojis asins donora pieredzi, un ar izstādes palīdzību vēlamies atgādināt, cik šis process ir nozīmīgs un nepieciešams. Dāsnums ir lieliska īpašība. Nepazaudēsim to, " aicina tirdzniecības parka "Alfa" vadītāja Liene Apine.
 Foto konkursa dalībnieku uzdevums ir no 5. septembra līdz 2. oktobrim radošā veidā apspēlēt konkursa tēmu "Mums ir viena asinsrite" un uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. kopā ar kontaktinformāciju nosūtīt ne vairāk kā trīs oriģinālas un radošas fotogrāfijas JPEG formātā un 2500x3200 pikseļu izmērā.
Konkursā iesniegtās fotogrāfijas vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā būs tirdzniecības parka "Alfa" vadītāja Liene Apine, VADC direktore Iveta Ozoliņa, preses fotogrāfs Edijs Pālēns un fotogrāfs Andrejs Zavadskis.
Darbu vērtēšanā tiks ņemta vērā autora radošā ideja, ieguldītā darba apjoms, darba oriģinalitāte un iesūtītā materiāla mākslinieciskā kvalitāte.
Konkursa rezultāti tiks paziņoti 10. oktobrī, publicējot tos Valsts asinsdonoru centra interneta vietnē www.donors.lv, kā arī personīgi sazinoties ar konkursa dalībniekiem.
Dalībnieki, kuri vēlas iemūžināt Valsts asinsdonoru centra ikdienu, var pieteikties vizītei Valsts asinsdonoru centrā vai VADC izbraukumos, rakstot e-pastu uz adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..
Konkursa žūrijas vērtējumā 15 labākās konkursa dalībnieku iesniegtās fotogrāfijas tiks izmantotas Valsts asinsdonoru centra 75. gadadienai veltītā izstādē, kas būs apskatāma tirdzniecības parkā "Alfa", sākot jau ar 17. oktobri.
Par dāvanām labākajiem fotogrāfiem parūpēsies "Tavex", "Fujifilm" un "Douglas".
Informācijai:
Zane Mousavi, VADC preses sekretāre
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
27894304 vai 67408878