paint.netŠobrīd jaunākā pieejamā versija Paint.NET ir (Beta) 3.53.3685, bet programma attīstās un pēc kāda laikam būs jau jaunākas versijas. Ja jums nav naudas Photoshop iegādei, vai GIMP liekas par sarežģītu, tad šī programma varētu būt lieliska alternatīva, jo nemaksā neko un ir visai vienkārša ar daudz iespējām. Vienīgais šī programma paredzēta Windows operētājsistēmai. Programma atbalsta slāņus (layers), neierobežotu skaitu atcelšanas operāciju (undo), speciālus efektus un ļoti daudz noderīgu rīku.

Ar programmas standarta iespējām var iepazīties šajā Web lapā. Tā kā programmai ir daudz fanu, tad viņi izstrādājuši visai draudzīgu palīdzību un spraudņus.
Programma radās Microsoft vadībā, bet pēc tam to turpināja darba iesācēji. Programma bija domāta kā bezmaksas alternatīva Microsoft Paint programmai, kas nāk līdzi Windows OS. Tā tas izauga līdz spēcīgai digitālo fotogrāfiju apstrādes programmai. Tagad to var izvēlēties kā alternatīvu tādām spēcīgām programmām kā Adobe Photoshop, Corel Pain Shop Pro, Microsoft Photo Editor un GIMP.
Lejupielāde un papildus informācija atrodama mājas lapā getpaint.net.