Picture Information Extractor EXIFPicmeta Systems ir izlaidusi jaunu versiju fotogrāfijas programmai Picture Information Extractor (PIE) v.4.2, kas ir attēlu pārlūks bāzēts uz metadatu vadību. Programma var no JPG un RAW failiem iegūt EXIF informāciju un koriģēt to.
Kā informē Picmeta, tad EXIF galvenē ir standartizēti dati, kas satur datumu un laiku kad fotogrāfija uzņemta, slēdža ātrums, diafragmas atvērums un vai lietota zibspuldze. Tomēr daudz informācijas ir tā saucamajā Makernote (ražotāju piezīmes) blokā. Un šo informāciju parasti spēj nolasīt ražotāja aparātam līdzi nākošā programmatūra. Bet PIE informē, ka viņi tirgū pagaidām spēj nolasīt visvairāk šīs informācijas salīdzinājumā ar citiem programmatūras ražotājiem no visām kamerām.
Bet pats interesantākais šai programmai ir tas, ka tā spēj rediģēt EXIF informāciju JPG failos - pievienot un dzēst tādus ierakstus kā datumu vai laiku, mainīt iekļauto sīktēlu, bez zudumiem (lossless) rotēt un daudzas citas operācijas, neizjaucot Makernote bloku.
Par papildus iespējām un bezmaksas izmēģinājuma versijas lejupielādi lasiet programmas izstrādātāja mājas lapā: picmeta.com/picture-information-extractor