Microsoft AutoCollage 2008Microsoft izstrādājuši jaunu spēļmantiņu fotogrāfiem ar ko var automātiski veidot no vairākām fotogrāfijām vienu - tātad dažādas kolāžas. Tāpat kā jaunajā Picasa, arī AutoCollage 2008 ir sejas atpazīšanas sistēma un tādejādi kolāžu veidošana ir samērā profesionāla - it kā paši būtu to samontējuši un it kā tas nebūtu automātisks process. Vēl programmā ir objektu atpazīšanas funkcija.  Iedodiet programmai vairākas bildītes un viņa tās pati samontēs vienā kopējā attēlā, piestrādājot pie pārejām, fotogrāfiju izvietošanas u.c. sīkumiem.
Microsoft AutoCollage 2008 strādās tikai uz Windows Vista un Windows XP SP2 vai jaunākām versijām. Pagaidām lejupielādei ir pieejama 30 dienu bezmaksas izmēģinājuma versija, bet iegādāties šo programmu var Anglijas un ASV iedzīvotāji par 19.90 USD. Vairāk par šo programmu uzzināsiet mājas lapā research.microsoft.com/AutoCollage
Visticamāk šāda programma noderēs kāzu fotogrāfiem, kas veido kolāžas ar kāzu bildītēm. Protams, tas nebūs tā kā ar paša rokām samontēts, toties ļoti ātri un vienkārši.