Aizdomās par divu jaunu sieviešu slepkavību aizturētais 1964.gadā dzimušais vīrietis, iespējams, ir Madonā pazīstamais fotomākslinieks Māris Meiers, - atsaucoties uz neoficiālu informāciju, šodien raksta laikraksts "Neatkarīgā". Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, šim vīrietim Madonā ilgus gadus piederējis fotosalons. Madonas dome pirms pusotra gada no Meiera nopirkusi viņa nekustamo īpašumu pilsētas centrā. Pēc šī darījuma fotomākslinieks izteicies, ka gatavojas pārcelties uz Spāniju.

Jau ziņots, ka policijai izdevies noskaidrot augustā pie Madonas atrastās pārzāģētās sievietes personību - tā ir 1984.gadā dzimusi sieviete. Noskaidrots, ka arī viņas māsa - 1982.gadā dzimusi sieviete - atrasta noslepkavota kādā Spānijas pilsētā.

Aizdomās par šo abu jauno sieviešu nogalināšanu Spānijā ir aizturēts 1964.gadā dzimis vīrietis, kurš bijis abu māsu mīļākais. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava aģentūrai LETA apstiprināja šo informāciju.

Vīrietis aizturēts šā gada 26.augustā, sadarbojoties Spānijas un Latvijas likumsargiem.

Notikumu hronoloģija ir visai mīklaina. Pērn 22.oktobrī Madonas policisti saņēmuši iesniegumu par 1984.gadā dzimušas sievietes pazušanu. Tā kā viņa dzīvojusi un strādājusi Rīgā, šo iesniegumu pārsūtīja Rīgas policijai.

Rīgā pērn 25.oktobrī tika sākts kriminālprocess par sievietes pazušanu, bet jau 12.novembrī tas tika pārkvalificēts pēc Krimināllikuma panta par slepkavību, apstiprināja policijas pārstāve.

Policija, izmeklējot šo lietu, aizdomās par saistību ar sievietes pazušanu sāka meklēt 1964.gadā dzimušu vīrieti, kurš sākotnēji bijis draugs vecākajai māsai, bet vēlāk - jaunākajai.

Tagad ir zināms, ka jau tad, kad policija sāka meklēt šo vīrieti, viņš vairs Latvijā neatradās. Policija noskaidroja, ka pazudušajai ir māsa, taču viņa atrodas Spānijā. Sazinoties ar viņu, policija mēģināja noskaidrot, vai vecākajai māsai nav zināma minētā vīrieša atrašanās vieta, uz ko viņa atbildējusi, ka par šo vīrieti neko nezinot.

Šogad, 17.augustā, Spānijā tika atrasta nogalināta 1982.gadā dzimusī sieviete, un saistībā ar šo noziegumu tika meklēts minētais vīrietis. Savukārt šā gada 21.augustā Madonas rajonā kādā meža ieskautā ezerā tika atrastas jaunākās māsas mirstīgās atliekas. Sievietes ķermenis bija pārzāģēts, un mirstīgās atliekas ievietotas divās sporta somās, ko atrada makšķernieki.

Bija nepieciešamas vairākas nedēļas, līdz tika noskaidrota sievietes personība.

Pagaidām policija neziņo, vai ir zināmi šī vīrieša motīvi, kādēļ viņš bijis tik zvērīgs, nogalinot divas jaunas sievietes.

RRP Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis šodien žurnālistiem pastāstīja, ka Spānijā nogalinātajai sievietei konstatēti vairāki naža dūrieni. Jau iepriekš sieviete bija vērsusies pie Spānijas likumsargiem par to, ka viņas bijušais draugs ir izteicis draudus. Vīrietim kā drošības līdzeklis esot bijis noteikts aizliegums tuvoties sievietei.

Policija pieļauj iespēju, ka šī slepkavība varētu būt izdarīta greizsirdības dēļ, jo latviete ārvalstīs dzīvojusi ar citu vīrieti. Turpretim par Latvijā notikušo slepkavību vēl ir daudz neskaidrību. Patlaban nav tiešas norādes, ka jaunāko māsu būtu nogalinājis tieši šis vīrietis, pastāv tikai aizdomas.

Ķuzis pastāstīja, ka jau tuvākajā laikā Latvijas policisti dosies komandējumā uz Spāniju, lai nopratinātu aizturēto. Iespējams, mūsu valsts policija lūgs arī aizturēto uz izmeklēšanas darbību veikšanu nogādāt Latvijā. Šī mērķa dēļ tiesai arī tiks lūgts Latvijā piemērot viņam apcietinājumu.

Latvijā nogalinātajai māsai, visticamāk, pirms nāves ir iesists pa galvu ar smagu priekšmetu, taču par to, kad slepkavība ir notikusi, pagaidām ziņu nav. Lietas izmeklēšanas laikā ir nozīmēta histoloģiskā ekspertīze, lai pēc audiem mēģinātu noteikt nāves aptuveno laiku.

Ķuzis šodien arī atklāja, ka somas ar sievietes mirstīgajām atliekām ir uzpeldējušas "brīnumainā kārtā", jo slepkava tām bija piekabinājis gana daudz akmeņu.

Kā iepriekš ziņoja telekanāls LNT, augusta beigās netālu no Madonas meža ieskautā ezerā vietējie makšķernieki ūdenī atrada pārzāģētu jaunas sievietes līķi. Sievietes līķis, iespējams, ar zāģi sadalīts uz pusēm un salikts divās somās.

Mirušajai uz ķermeņa bijuši sasitumi un galvas traumas. Lai noskaidrotu nāves cēloni, tika veikta tiesu medicīniskā ekspertīze. Slepkavība, iespējams, pastrādāta pirms mēneša, tā iepriekš ziņoja policija.

Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos ar līķa apgānīšanu.