Jēkabs Andrušaitis TravelSONY aicina visus foto entuziastus un profesionāļus apmeklēt izstādi “Riga Photo Show 2015" un iegriezties SONY stendā, lai klātienē iepazītos ar šobrīd pasaulē apspriestākajām fotokamerām A7R2 un A7S2, kā arī apskatītu 50 "Sony World Photography Awards 2015" konkursa darbus un gūtu iedvesmu meistarklasēs.
Sony foto mīļus šogad īpaši lutinājis, teju katru mēnesi pārsteidzot ar ko jaunu, tāpēc bez augstāk minētajām kamerām izmēģinājumiem būs pieejami arī citi lieliski šī gada SONY veikumi – objektīvi, Action Cam, APSC kameras, kas nu jau zināmas gandrīz ikkatram, taču sevišķi jāizceļ RX100 sērijas kameras, kas uzskatāmi demonstrē SONY spēku pacelt kompaktu, kabatas izmēra kameru līdz šim nepieredzētā iespēju augstumā.
Jēkabs Andrušaitis, jaunais un perspektīvais fotogrāfs, kurš fotografē ar jauno A7RII un kura darbi publicēti tādos pasaules medijos kā “The Daily Mail" Lielbritānijā un “People’s Daily" Ķīnā, izstādes ietvaros sniegs meistarklasi "Ceļojumu fotogrāfija – no plānošanas līdz rezultātam". Jēkabs pastāstīs par knifiem, kas būtiski arī tad, ja pieejama laba kamera, un ir prasme to lietot.
Ne mazāk interesanta būs otra Sony meistarklase, jo tajā apmeklētājus sveiks viedpalīgu entuziasts Aigars Vilcāns un viņa uzticamais draugs, zelta retrīvers Braunijs. Visam ģeniālajam pamatā ir vienkāršais, un Aigars nodemonstrēs, kā ar šķietami vienkāršām darbībām iespējams panākt fantastisku rezultātu, savukārt Braunijs atklās savas īpašās prasmes!
Visiem izstādes apmeklētājiem būs iespēja apskatīt pasaulē lielākā fotogrāfijas konkursa "Sony World Photography Awards 2015" darbu izlasi. Šis prestižais konkurss, kurš iemantojis autoritātes statusu fotogrāfijas pasaulē, ir atvērts visu līmeņu fotogrāfiem, tāpēc piesaista gan jaunos talantus, gan nobriedušus māksliniekus, nodrošinot popularitāti, uzticamību un atzinību. Šogad tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits – izvērtēšanai bija iesniegti 173 444 foto darbi no 171 valstīm. Tas apliecina "Sony World Photography Awards" pasaulē lielākā fotokonkursa pozīciju, un esam priecīgi, ka 50 darbi būs apskatāmi "Riga Photo Show" laikā. Šī fotogrāfiju izlase būs ne tikai vizuāls un emocionāls baudījums, bet arī lieliska iespēja iepazīties ar 2015. gada fotogrāfijas dažādu žanru tendencēm pasaulē.
Vairāk par konkursu:

http://www.worldphoto.org
https://www.facebook.com/WorldPhotographyOrganisation

Izstāde “Riga Photo Show 2015" norisināsies no 23.-25. oktobrim izstāžu hallē Ķīpsala.

Sony Action Cam Brownie

SWPA Izstāde