zuiko digital objektīvu plāniOlympus prezentējis divus Micro Four Thirds objektīvus, kā arī atjaunojis savu plānoto objektīvu sarakstu. Kā jaunākie objektīvi tagad ir M.Zuiko Digital ED 9-18mm F4.0-5.6 un M.Zuiko Digital ED 14-150mm F4.0-5.6. Abi objektīvi būs nopērkami 2010. gada pirmajā pusē. Kā redzam pēc plānotajiem objektīviem, tad gaidāmi vēl zivsacs objektīvs, platleņķa, tele objektīvs ar makro režīmu pie fiksēta fokusa attāluma un super tele foto objektīvs ar maināmu fokusa attālumu. Jāsaka godīgi, ka nav skaidrs kādēļ Olympus piedāvā tagad gandrīz tādus pašus objektīvus, ko jau Panasonic izstrādājuši gadu atpakaļ. Šie taču ir Micro Four Thirds objektīvi un der arī Olympus fotokamerām. Ja jau šis spektrs ir nosegts, tad kādēļ lietotājiem netiek piedāvāts kas jauns, lai būtu plašāka izvēle? Grūti šo stratēģiju saprast, bet skaidrs ir viens - kooperācijas nekādas šajā jomā nav. Varbūt daži iebildīs, ka Panasonis objektīviem ir stabilizācija, bet Olympus to pašu veic ar fotoaparāta palīdzību? Bet tad jau sanāk, ka vienotā sistēma Micro Four Thirds nemaz nav tik vienota?

M.Zuiko Digital ED 9-18mm F4.0-5.6Olympus M-Zuiko 9-18mm f4-5.6
Ja pārvēršam uz 35mm formātu, tad sanāk platleņķa objektīvs ar maināmu fokusa attālumu no 18-36mm. Šis esot mazāks objektīvs nekā tā priekšgājējs.

M.Zuiko Digital ED 14-150mm F4.0-5.6Olympus M-Zuiko 14-150mm f4-5.6
Ar visai palielu fokusa attāluma maiņu: 28-300mm 35mm formātā. Objektīvs bez attēla stabilizācijas. Tātad ja vēlēsities to iegādāties, tad fotografēt varēs no statīva, labos gaismas apstākļos vai arī ar tādu fotoaparātu, kuram ir sensora stabilizācijas sistēma.
Ar Olympus plāniem var iepazīties šajā dokumentā. Papildus informāciju par objektīviem atradīsiet Olympus mājas lapā.