Canon 17-40mm f/4.0LKā tos atšķirt no oriģinālajiem? Nevienam negribas lietot mazāk kvalitatīvu tehniku un labas mantas vienmēr ir mēģinātas kopēt un viltot. Objektīvus tomēr ir grūtāk viltot un tādi gadījumi notiek samērā reti, bet šoreiz tas ir "ķēris" vienu no labākajiem Canon pēdējā laika objektīviem.

Pirms iegādājaties sev objektīvu, to vajadzētu notestēt. Vienkāršākais tests ir uzlikt šo objektīvu uz statīva, ieslēgt režīmu "mirror lockup" (spoguļa fiksācija atvērtā režīmā) un nofotografēt parastu nekustīgu ainavu ar dažādām detaļām. Sākat teiksim ar 17mm. AF (autofokusu) izslēdzam un iestādām režīmu aV, nofotografējot vairākus kadrus ar dažādu diafragmu atvērumu – f/4, f/5.6, f/8, f/11, f/16, f/22. Atkārtojiet to pašu arī pie citiem fokusa attālumiem (24mm, 35mm un 40mm).

Rezultātus aplūkojiet datorā. Izpētiet asumu centrā un pa malām dažādiem fokusa attālumiem un pie dažādiem diafragmas atvērumiem. Ja ar šādu testu jūs neredzat nekādu problēmu, tad tas visticamāk ir oriģinālais objektīvs vai arī ļoti labs viltojums ar ko arī var normāli strādāt. Bet īpaši nevajadzētu uztraukties par objektīvu viltošanu, jo tas nav tik viegli kā viltot atmiņas kartes.