CanonJapāņu kompānijas Hitachi un Canon paziņojušas par alianses veidošanu, kas ražos šķidro kristālu paneļus. Canon un Toshiba jau sadarbojas SED paneļu ražošanā kopš 2006. gada, kas beidzot būs spējīgi aizstāt CRT attēla kvalitātes ziņā un pārdošanā parādīšoties šogad.

Līdz 2008. gada 31. martam Canon savā īpašumā iegūs 24,9% Hitachi Displays Ltd akcijas un vēl Canon iegādājas 50% kompānijas IPS Alpha Technology akcijas, kas nodarbojas ar IPS televizoru paneļu ražošanu. Vairāk par šo tehnoloģiju attīstību var lasīt mājas lapā ips-alpha.co.jp. Var redzēt, ka pirmie monitori ar IPS tehnoloģiju sākti piedāvāt 1996. gadā un tehnoloģija saukusies S-TFT. Vēlāk nāca 1998. gadā S-IPS, tad 2002. gadā AS-IPS, bet jaunākie ir 2004. gada IPS-Pro.

Kā nākošais Canon solis būšot papildus Hitachi Displays Ltd akciju iegāde, lai padarītu to par meitas kompāniju. Hitachi paliks aptuveni 10% no Hitachi Displays Ltd akcijām.

Visas šīs Canon aktivitātes ap monitoriem visticamāk ir saistītas ar SED tehnoloģijas monitoriem, kas varētu tirgū parādīties jau šogad. Vairāk par šo tehnoloģiju var palasīt internetā vai šajās mājas lapās: behardware.com un engadget.com. Viens ir skaidrs – tirgū arvien lielāks pieprasījums ir pēc augstas kvalitātes plānajiem monitoriem, kas spēj precīzi attēlot krāsas, jo digitālo fotogrāfiju tirgus ir audzis nežēlīgiem tempiem. Ja šie SED tehnoloģijas monitori sola kontrasta attiecību 50000:1 un CRT monitoru kvalitāti, tad tas ir tas, kas vajadzīgs. Pagaidām Canon tiesājas par patentu pārkāpumiem un iznākšana nedaudz aizkavēšoties, bet no neoficiāliem avotiem ir informācija, ka tiek strādāts pie nedaudz modificētas SED tehnoloģijas, kur nebūs ogleklis un tā būšot labāka par oriģinālo SED tehnoloģiju. Cerams, kāds labums no tā visa būs arī fotogrāfiem un beidzot būs nopērkami plānie monitori, kas spēs attēlot krāsas vismaz kā CRT.