Sony Vaio AW klēpjdatorsBeidzot ir īstais klēpjdators fotogrāfiem fotogrāfiju menedžmentam un apstrādei. Līdz šim visi esošie klēpjdatori nebija īsti pielāgoti darbam ar fotogrāfijām, jo to galvenais trūkums ir lēna cietā diska darbība. Jā, pirms kāda laika arī Latvijā parādījās informācija par to, ka Lenovo izstrādājuši klēpjdatoru ThinkPad W700, kas paredzēts fotogrāfiem, bet to varat uzskatīt par kārtējo spēļmantiņu ar skaļu "reklāmas saukli", jo no pārējiem klēpjdatoriem tirgū tas ne ar ko daudz neatšķīrās. Tādēļ uz šādiem reklāmas trikiem nevajadzētu iekrist, jo daudzi ražotāji tagad saprot, ka amatierfotogrāfu tirgus ir pieaudzis milzīgi un uz tiem var iedarboties ar šādiem saukļiem.
Pavisam savādāk izskatās Sony Vaio AW sērijas klēpjdatori, jo tur ir ilgi gaidītais Solid State Disk (SSD) disks, kas ievērojami pārsniedz parastos cietos diskus ātrdarbībā - tātad darbs ar fotogrāfijām nebūs lēns un garlaicīgs.
Jaunās Sony Vaio AW sērijas klēpjdatoriem ir 18.4 collu monitors Full HD WUXGA (1920x1080), kas pielāgots fotogrāfiem - pilnībā tiek nosegta Adobe RGB krāsu telpa. Uz šiem klēpjdatoriem jau būs instalētas Adobe Photoshop Lightroom un Adobe Photoshop Elements programmas. Šobrīd tiks izmantoti Intel Core 2 Duo T9600 procesori, NVIDIA 512MB GeForce 9600M GT video karte, Blu-ray Disc lasīšanas/rakstīšanas iekārta (50 GB var ierakstīt vienā diskā), 4GB RAM, 128GB Solid State Disk (SSD) un 500GB SATA cietais disks (kopā 628 GB). SSD disks būs ātrai fotogrāfiju apstrādei, apskatei un vadībai, bet SATA cietais disks veiks uzglabāšanas funkciju - tātad kā arhīvs fotogrāfijām. Komplektācija atbildīs katra fotogrāfa sapnim. Cena par šādu komplektu arī varētu būt iespaidīga - standarta versija vairumtirdzniecībā 2 792 USD un ar LED aizmugurējo izgaismošanu 2 978 USD. Pārdošanā tiks palaisti 20. septembrī.
Vairāk par šiem klēpjdatoriem mājas lapās:
vaio.sony.co.uk
presscentre.sony.eu