Canon PowerShot SX10 ISCanon prezentējusi divas super-zoom (ļoti liela fokusa attāluma maiņa) kompaktās fotokameras PowerShot SX1 IS un PowerShot SX10 IS 20x (28-560mm), F2.8 - F5.7 (max) ar Optical Image Stabilizer (OIS - optiskā attēla stabilizācija), Canon DIGIC 4 attēlu apstrādes procesors, 10Mpix CMOS attēlu sensors, sejas atpazīšana un uzlabota ergonomika, lai ērtāk būtu turēt rokā.
Canon domā, ka šīs fotokameras varētu būt lieliskas ceļotājiem un mirkļa fotogrāfiem, jo piedāvā ļoti lielu fokusa attāluma maiņu, kas ļauj fotografēt gan dabas skatus, gan arī pievilkt kādu dzīvnieku tuvumā un tamlīdzīgi.
Canon PowerShot SX10 IS var uzņemt VGA izšķirtspējas video līdz vienai stundai garus vai 4GB uz vienu filmu. Canon PowerShot SX1 IS savukārt piedāvā 1080 (30fps) High Definition video izšķirtspējas video uzņemšanas iespēju. Tāpat ir HDMI pieslēgums, lai savienotu ar HDTV un skatītos uz lielā ekrāna. Fotoaparātiem var pievienot ārējās zibspuldzes, Speedlite transmitter (ST-E2) raidītāju, High power Flash (HF-DC1) un citus aksesuārus.
PowerShot SX10 IS būs nopērkams šī gada oktobrī par aptuveni 400 USD un SX1 IS decembrī par aptuveni 580 USD.
Canon PowerShot SX10 IS