Pentax K30Pentax oficiāli paziņojis par savu jaunāko izstrādājumu vidējās klases digitālo spoguļkameru segmentā – K-30. Tam ir tāds pats 16 Mpix attēlu sensors kā šogad prezentētajam K-01 (iespējams nedaudz uzlabots), bet šis modelis ir blīvēts un izturīgāks pret apkārtējās vides ietekmi – ūdeni, putekļiem, sniegu u.c. Par šo modeli priecāsies arī tie, kam interesēs daudz dārgākā modeļa K-5 iespējas. Tas fotografēs ar slēdža ātrumu 1/6000s līdz pat 6 kadriem sekundē. Arī video filmēšanas entuziasti varēs priecāties par 1080p30.

Pentax ir gājis līdzi tirgus pieprasījumam un arī šim vidējā līmeņa modelim būs 100% optiskais skatu meklētājs. Pentax parasti izcēlies ar krāsainiem modeļiem un tādēļ arī šoreiz būs pieejamas 3 krāsas – balts, zils un melns. Tas ir savietojams ar visiem Pentax K bajonetes objektīviem. Interesanti ir tas, ka Pentax praktiski ir vienīgie, kas savam blīvētam fotoaparātam ļauj fotografēt mīnus grādos – tātad garantē darbību līdz pat -10°C.

Šim modelim esot izstrādāts jauns SAFOX IXi+ autofokusa (AF) modulis, kas esot precīzāks darbībā, jo spēj analizēt katra objektīva kropļojumus un samazināt hromatiskās aberācijas. Tagad ir arī papildus sensors tāpat kā jaunākajiem Nikon un Canon modeļiem, kas analizē gaismas avotu fotografēšanas brīdī. Sensora modulis tagad ļauj arī sekot objektam AF režīmā, pat ja jūsu subjekts novirzās no izvēlētajiem auto izsekošanas apgabaliem, jo dati tiek iegūti no blakus fokusēšanās sensoriem. No 11 autofokusa punktiem 9 ir krusteniskie. Uzlabots ir arī AF algoritms, kas nodrošina vēl efektīgāku un precīzāku darbību.

Par kvalitatīvām bildēm rūpēsies jaunais APS-C izmēra CMOS sensors un "PRIME M" dzinējs, kas ļauj pat filmēt video klipus izšķirtspējā 1920x1080 30 kadri sekundē. Ja samazināsiet izšķirtspēju līdz 720p, tad varēs filmēt līdz pat 60 kadriem sekundē. ISO jutība maināma no ISO 100 līdz 12 800 un paplašinātā režīmā līdz pat ISO 25 600. Tāpat šis dzinējs nodrošina tiešskates režīmu (Live View) ar 60 kadriem sekundē.

Pentax K-30 fotoaparātā ir arī Pentax izstrādātais Shake Reduction (SR) kustību mazināšanas mehānisms, kas esot līdzvērtīgs 4 stopiem un strādā ar visiem Pentax savietojamiem objektīviem. Dažiem interesanta varētu šķist iekļautā automātiskā horizonta korekcijas funkcija. Tāpat ir arī DR (Dust Removal) putekļu likvidācijas mehānisms, kas nokrata putekļus no CMOS matricas. Daudziem noderīga funkcija varētu būt dinamiskā diapazona paplašināšanai, lai kompensētu pārdegušās vietas un izgaismotu tumšākas vietas. Mazāk noderīgs varbūt būs tikko ierakstīta JPEG attēla pārvēršana RAW failā. Bet tas ir tikai viena, jo tas glabājas fotokameras atmiņas buferī. Līdzi nāks SILYPIX Developer Studio 3.0, ko izstrādā Pentaxam kompānija Ichikawa Soft Laboratory.

Sola, ka fotoaparātu varēs iegādāties jau 2012.gada jūlijā par aptuveni 850 USD vai 900 USD ar kit objektīvu DA L 18-55mm.

Pentax K30

Pentax K30