Nikon Coolpix S01Nikon Europe iepazīstina ar COOLPIX S01, īpaši pievilcīgu minikameru, kura ir viselegantākais COOLPIX kameru klāsta papildinājums. Kameras korpuss nav lielāks par kredītkarti, taču tās izteiksmīgais dizains padara to pamanāmu. Mirdzoši sarkanā, spoguļvirsmas, baltā, melnā vai rozā korpusā, ar 3x optiskās tālummaiņas NIKKOR objektīvu, 6,2 cm (2,5 collu) skārienekrānu, 10,1 megapikseļa CCD attēla sensoru, 7,3 GB iekšējo atmiņu un 720p video — tā ir kamera, kuru varēsit lietot vienmēr un visur.

Nikolā Žilē (Nicolas Gillet), Nikon Europe patēriņa produktu ražošanas menedžeris stāsta vairāk: „COOLPIX S01 ir neatvairāma! Tai ir īpaši kompakts korpuss, un tā ir viegla kā pūciņa, turklāt neticami pievilcīga, bet vienlaikus aprīkota ar vismodernākajām tehnoloģijām, kas ļauj uzņemt izcilas kvalitātes fotogrāfijas jebkurā brīdī. Ievietojot rokassomiņā vai kabatas portfelī, jūs to pat nemanīsiet, taču sākot fotografēt, objektīvs ar 3x optisko tālummaiņu un 10,1 megapikseļa attēla sensoru noteikti piesaistīs jūsu uzmanību. Kameras viegli lietojamais skārienekrāns padara to īpaši parocīgu video uzņemšanai ar speciālajiem efektiem, kā arī radošo filtru izmantošanai uzņemtajām fotogrāfijām. Šī kamera ir ne tikai sevišķi stilīgs modes aksesuārs, bet arī miniatūrs fotografēšanas un video uzņemšanas eksperts”.

 
Kompaktums apvienojumā ar pievilcīgu dizainu

Kamerai COOLPIX S01 ir iebūvēts akumulators un 7,3 GB iekšējā atmiņa, turklāt tā ir īpaši plāna, plūdlīniju formā veidota un spēj saglabāt vairāk nekā 3 000 attēlu vai arī pilnas izšķirtspējas 3 stundas ilgu video VGA kvalitātē, neizmantojot atmiņas kartes vai ārējas uzlādes ierīces.

Tostarp intuitīvās darbības ar skārienekrānu tā vien aicina jūs darboties vēl vairāk un uzņemt brīnišķīgus attēlus vai video, izmantojot 10,1 megapikseļa CCD attēla sensoru. No video, kas uzņemts ar nostalģisku sēpijas efektu, līdz pat retro stila fotogrāfijām, kurās izmantots rotaļu kameras filtrs — jūsu rīcībā ir plašs radošo efektu klāsts, kas piešķirs visam unikālu skatījumu. Lielas izvēlnes ikonas skārienekrānā atvieglo navigāciju, bet sākuma ekrānu varat pielāgot savām vajadzībām, kā arī varat izmantot kādu no paša uzņemtajām fotogrāfijām kā fona attēlu.
 
Citas raksturīgas iezīmes

- NIKKOR objektīvs ar 3x optisko tālummaiņu (29–87 mm): baudiet precīzo objektīvu tehnoloģiju priekšrocības. No grupu attēliem līdz portretiem — šis objektīvs garantē teicamas kvalitātes fotogrāfijas un video vienā acumirklī.

- Augstas izšķirtspējas video (720p): bez problēmām tveriet dzīvi augstas izšķirtspējas video. Lai uzsāktu sava video ierakstu, atliek vien pieskarties ekrānam video režīmā.

- Kustību izplūšanas uztveršana: kustību izplūšanas noteicējs samazina kameras drebēšanas radīto efektu un kompensē kameras un objekta kustību. Augsta ISO (līdz pat 1600) gaismas jutība samazina izplūdušu attēlu rašanās iespējamību, fotografējot objektus, kas ātri kustas, vai fotografējot vāja apgaismojuma apstākļos.

- Vienkāršais automātiskais režīms ar sižeta automātisko atlasītāju: kamera automātiski izvēlas uzņemšanas apstākļiem vispiemērotāko sižeta režīmu, tādēļ rezultāti būs izcili katru reizi.

- EXPEED C2: Nikon progresīvā attēlu apstrādes sistēma optimizē visas kameras tehnoloģijas ātrākai reaģēšanai, teicamai veiktspējai un maksimālai attēlu kvalitātei.

- USB un maiņstrāvas uzlāde: kameru var uzlādēt no datora, izmantojot komplektā iekļauto USB vadu.

COOLPIX S01 tiek piedāvāta piecos krāsu toņos: ar spoguļvirsmas efektu, rozā, sarkanā, melnā un baltā krāsā, un to var iegādāties par ieteicamo mazumtirdzniecības cenu Ls 119.

Tehniskie dati

Produkta nosaukums COOLPIX S01
Veids Kompakta digitālā kamera
Faktisko pikseļu skaits 10,1 miljoni
Attēla sensors 1/2,9 collu CCD matricas tipa; kopējais pikseļu skaits: aptuveni 10,34 miljoni
Objektīvs 3x optiskās tālummaiņas NIKKOR objektīvs
Fokusa attālums 4,1–12,3 mm (35 mm [135] formāta 29–87 mm objektīvam ekvivalents skata leņķis)
f/ skaitlis f/3,3–5,9
Objektīva uzbūve 6 elementi 5 grupās
Digitālās tālummaiņas palielinājums Līdz 4x (35 mm [135] formāta 348 mm (aptuveni) objektīvam ekvivalents skata leņķis)
Vibrāciju samazināšana Elektroniskā vibrāciju samazināšanas sistēma (video)
Kustību izplūšanas uztveršana Kustību izplūšanas samazināšana
Autofokuss (AF) Kontrasta noteikšanas AF
Fokusa diapazons (mērot no objektīva priekšējās virsmas centra) Aptuveni no 30 cm (11,8 collām) līdz bezgalībai; aptuveni no 5 cm (2 collām) līdz bezgalībai (W) vai aptuveni no 50 cm (1 pēdas 8 collām) līdz bezgalībai (T) makro tuvplāna režīmā
Fokusa apgabala atlase Sejas prioritāte, centra, manuāla (pieskarieties, lai atlasītu)
Monitors 6,2 cm (2,5 collu), aptuveni 230 tūkstoši punktu TFT šķidro kristālu displejs
Kadra aptvērums (uzņemšana) Aptuveni 96% vertikālā un horizontālā virzienā
Kadra aptvērums (atskaņošana) Aptuveni 100% vertikālā un horizontālā virzienā
Vide/datu nesējs Iekšējā atmiņa (aptuveni 7,3 GB)
Failu sistēma Saderīga ar DCF, Exif 2.3 un DPOF
Failu formāti Nekustīgi attēli: JPEG. Video: MOV (H.264/MPEG-4 AVC ar LPCM monofonisku skaņu)
Attēla izmērs (pikseļos) 10 milj. (3648 x 2736), 4 milj. (2272 x 1704), 2 milj (1600 x 1200)
Filmas kadra lielums (pikseļos) HD 720p (1280 x 720), VGA (640 x 480)
ISO jutība (standarta izejas jutīgums) ISO 80–1600
Mērīšanas režīms 256 segmentu matricas mērīšana, centra svērtā mērīšana (digitālās tālummaiņas iestatījums mazāks par 2x), punkta mērīšana (digitālās tālummaiņas iestatījums vismaz 2x)
Ekspozīcijas vadība Ieprogrammēts automātiskais režīms ar ekspozīcijas kompensāciju (±2 EV ar 1/3 EV soli)
Aizvars Mehāniska un elektroniska savienojuma elektronisks aizvars
Aizvara ātrums 1/2000–1 s
Apertūras atvērums Elektroniski atlasāms neitrāla blīvuma (ND) filtrs (–3 AV)
Apertūras atvērums 2 pozīcijas (f/3,3 un f/9,3 [W])
Automātiskais taimeris Aptuveni 10 sekundes
Iebūvētās zibspuldzes diapazons (aptuveni; autom. ISO) W: 0,5–2,2 m (1 pēda 8 collas–7 pēdas 2 collas), T: 0,5–1,2 m (1 pēda 8 collas–3 pēdas 11 collas)
Zibspuldzes vadība TTL automātiskā ar pārbaudes priekšzibšņiem
Interfeiss Lielātruma USB
Datu pārsūtīšanas protokols MTP, PTP
Video izvade NTSC, PAL
Ievadizvades terminālis Audio un video izvade/digitālā ievadizvade (USB)
Atbalstītās valodas Angļu, arābu, bengāļu, čehu, dāņu, franču, grieķu, hindi, holandiešu, indonēziešu, itāliešu, japāņu, korejiešu, krievu, ķīniešu (vienkāršotā un tradicionālā), norvēģu, poļu, portugāļu (Eiropas un Brazīlijas), rumāņu, somu, spāņu, taju, tamilu, turku, ukraiņu, ungāru, vācu, vjetnamiešu, zviedru
Barošanas avoti Iebūvēts uzlādējams litija jonu akumulators
Uzlādes laiks Aptuveni 2 h un 50 min (ar uzlādes maiņstrāvas adapteri EH-69P un uzlādējot pilnībā izlādētu akumulatoru)
Akumulatora darbmūžs/baterijas darbmūžs*¹ Uzņemot nekustīgus attēlus: aptuveni 190 uzņēmumu, (ar iebūvētu akumulatoru). Uzņemot video (faktiskais akumulatora darbmūžs ierakstīšanai)*²: HD 720p (1280 x 720): aptuveni 1 h 40 min. VGA: 3 h (ar iebūvētu akumulatoru)
Futrālis (pēc izvēles) CS-CP4-1 (ar siksnu)
Izmēri (P x A x D) Aptuveni 77,0 x 51,2 x 17,2 mm (neņemot vērā projekcijas)
Svars Aptuveni 96 g (3,4 unces)
Temperatūra 0 °C–40 °C (32 °F–104 °F)
Mitrums 85 % vai mazāk (bez kondensāta)
Komplektācijā iekļautie piederumi Kameras siksna, uzlādes maiņstrāvas adapteris EH-69P, USB vads UC-E16
Izvēles piederumi Ādas futrālis CS-CP4-1, audio/video vads EG-CP14

*¹ Balstīts uz Kameru un attēlveidošanas izstrādājumu apvienības (Camera and Imaging Products Association; CIPA) akumulatora darbmūža mērīšanas standartiem.

*² Viena video faila maksimālais lielums ir 4 GB, un viena video maksimālais ierakstīšanas laiks ir 29 minūtes pat tad, ja atmiņas kartē pietiek vietas ilgāka ieraksta saglabāšanai. Ja kamera sakarst, var tikt izbeigta video ierakstīšana, pirms sasniegti iepriekš norādītie ierobežojumi.