PowerShot G16Canon papildina atzīto PowerShot sēriju, laižot klajā PowerShot G16 un PowerShot S120 – divas jaunas kameras, kas apliecina Canon gadiem krāto pieredzi attēlu apstrādē un objektīvu izstrādē. Abi modeļi izstrādāti, lai piedāvātu jaunu Canon kompaktkameru klāstu, uzlabotu attēlu kvalitātes un snieguma līmeni, kā arī lielisku darbības un reakcijas ātrumu.

Abu modeļu darbību nodrošina jaunais Canon DIGIC 6 attēlu procesors – jaudīga platforma, kas nodrošina lieliskuattēlu uzņemšanu. DIGIC 6 jauda ļauj lietotājiem paplašināt fotografēšanas iespējas un uzņemt kadrus visdažādākajās situācijās. Canon HS sistēma apvieno DIGIC 6 procesoru un 12,1 MP 1/1,7 tipa lielas jutības CMOS sensoru, kas ļauj uzņemtu detalizētus attēlus ar plašāku dinamisko diapazonu un zemu traucējumu līmeni.Pateicoties jutībai līdz ISO 12800, attēli izdosies kvalitatīvi pat vājā apgaismojumā.

Abām kamerām ir uzlabots ātrums un sniegums – nepārtrauktās fotografēšanas režīmā ātrums ir aptuveni 9 kadri sekundē. Fotogrāfi var izmantot arī uzlaboto AF ātrumu – PowerShot G16 tas ir par 41% ātrāks nekā tā priekštecim PowerShot G15, savukārt PowerShot S120 AF ātrums ir par 50 % lielāks nekā iepriekšējam modelim PowerShot S110.

PowerShotG16

PowerShot G16 ir īpaši spilgts f/1.8–2.8 oriģinālais Canon objektīvs, kas ir izstrādāts, izmantojot īpaši reflektīvu stiklu ar vairāku materiālu pārklājumu.Tas paredzēts specifisku gaismas viļņu garumu uztveršanainanometru skalā. Tā 5x optiskā tālummaiņa nodrošina neticamu daudzveidību ar f/1.8 atvērumu pie 28 mm plata leņķa un f/2.8 atvērumu pie maksimālā 140 mm fokusa attāluma. Tas nodrošina fotogrāfiem brīvību uzņemt attēlus vājā apgaismojumā, izmantojot lielu aizslēga darbības ātrumu, lai iemūžinātu kustību arī tad, ja tiek izmantota pilna optiskā tālummaiņa.

G16 piemīt plašs manuālo vadības iespēju klāsts, tādēļ to ir ērti lietot ikdienā. Vieglais, izturīgais alumīnija korpuss ir ideāls DSLR kameras papildinājums. Kamera ir izstrādāta vadībai ar vienu roku, tai ir divu līmeņu vadības taustiņš, īpaša Movie poga, pielāgojams priekšējais taustiņš, aizmugurējais taustiņš un īsceļu poga. Lietotāji viegli un ātri var piekļūtu un pielāgotu kameras iestatījumus starp kadriem. Turklāt G16 ir pirmais PowerShot G sērijas modelis ar bezvadu savienojamību.

Canon G sērijas kameras izvēlas prasmīgi fotogrāfi. Nesen veiktā Canon profesionāļu tīkla aptauja liecina, ka no G sērijas kameru lietotājiem, 83% izmanto to profesionālai fotografēšanai un 53% to ir izmanto arī profesionāliem mērķiem. Šie rezultāti apliecina profesionālo fotogrāfu uzticību G sērijai, izmantojot to kā otro kameru savā ikdienas darbā, kā arī personisko mirkļu iemūžināšanai.

PowerShot S120

PowerShot S120

PowerShot S120 ir pirmais S sērijas modelis un pasaulē smalkākā kamera ar f/1,8 objektīvu . Īpaši platais f/1,8, 24 mm 5x optiskās tālummaiņas objektīvs nodrošina dažādu objektu iemūžināšanas iespējas. Objektīvs garantē asus rezultātus pat tumšos apstākļos, pateicoties platajam atvērumam un īpaši platajai f/1,8, 24 mm 5x optiskajai tālummaiņai. 24 mm īpaši platais leņķis ir ideāli piemērots ainavu uzņemšanai, savukārt 5x tālummaiņa ļauj viegli tuvināt objektus. Apvienojumā ar pielāgojamo atvēruma diapazonu tā nodrošina ideālas funkcijas uzņemšanai visdažādākajos apstākļos.

Liecinot par lieliski sabalansētu izmēra un kvalitātes līdzsvaru, S120 ietver dažādas manuālās vadīklas smalkā un kompaktā korpusā. Izmantojot Wi-Fi, attēlus var kopīgot tieši portatīvajās ierīcēs un sociālajos tīklos. Svarīgākos iestatījumus var pielāgot dažādos veidos – ar īpašām vadības pogām, 7,5 cm (3,0 collu) skārienjutīgajā ekrānā vai ar S sērijas ikonisko objektīva vadības gredzenu – lai fotogrāfs vienmēr pārvaldītu situāciju.

Radoša pielāgojamība ar manuālo vadību

Abi modeļi, kas piedāvā līdzīgu vadības līmeni kā Canon EOS DSLR, ir izstrādāti, lai sniegtu pilnībā manuālas ekspozīcijas iestatījumu kontroles iespējas. Kamerām ir arī Multi-aspect fotografēšana un RAW atbalsts maksimāli radošas kompozīcijas izveidei un pēcapstrādes brīvībai.

Divi jaunie filtri – Star un Background Defocus –, kā arī uzlabots HDR palīdz domāt radošāk. Star režīms ar trīs dažādiem iestatījumiem – Star Nightscape, Star Trails un Star Time-lapse filmēšanu – ļauj lietotājiem iemūžināt zvaigžņotās debesis. Turpretī Background Defocus režīms rada lauka dziļuma efektu izpludinot fonu.

Skaidri attēli ar Intelligent IS

Abos modeļos ir Canon optiskā IS tehnoloģija, kas samazina kameras sakustēšanos, mazinot fotoattēlu miglainumu un video nevienmērību. Intelligent IS automātiski nosaka uzņemšanas situāciju un pielāgo vispiemērotāko no septiņiem iepriekšnoteiktiem IS režīmiem. Abiem modeļiem ir arī piecu asu Enhanced Dynamic IS režīms, kas samazina kameras sakustēšanās efektu, kāds parasti rodas, uzņemot filmas, braucot transportlīdzeklī vai ejot kājām.

Vienmēr pieejams savienojums

Abu modeļu Wi-Fi funkcija ļauj kopīgot vērtīgos mirkļus, augšupielādējot attēlus sociālajos tīklos, ja ir pieejams internets, vai ar portatīvas ierīces, piemēram, viedtālruņa vai planšetdatora, starpniecību. Kameras atbalsta arī GPS tagu pievienošanu no mobilajām ierīcēm. Lietotāji var izvēlēties un nosūtīt attēlus ar Wi-Fi, izmantojot Image Sync, kas automātiski nosaka piemērotāko attēlu dublēšanas metodi – tiešsaistes mākoņvietnē vai reģistrētā datorā –, lai automātiski tos sinhronizētu.

Asas un skaidras Full HD filmas

PowerShot G16 un PowerShot S120 atbalsta Full HD (1920 x 1080) 60p filmu ierakstīšanu ar stereo skaņu. Abu kameru optisko tālummaiņu var izmantot ierakstīšanas laikā, savukārt Tracking AF filmām nodrošina arī asus, skaidrus un fokusā esošus objektus. PowerShot G16 ir Fine Detail Movie apstrāde un uzlabota traucējumu samazināšana pie 60p, lai uzņemtu izcilas kvalitātes filmas pat sarežģītos apgaismojuma apstākļos. PowerShot S120 un PowerShot G16 nodrošina ierakstīšanu MP4 formātā un filmu ērtu kodēšanu tieši kamerās, saspiežot faila izmēru (līdz 88 % mazāku), lai ērti un ātri tās kopīgotu.

PowerShot G16 galvenās funkcijas:

• Spilgts f/1,8–2,8, 28 mm, 5x tālummaiņas objektīvs

• HS sistēma: 12,1 MP CMOS, DIGIC 6

• Intelligent IS ar 5 asu filmu stabilizāciju

• Superātrs: līdz 9,3 kadriem sekundē

• 7,5 cm (3,0 collu) LCD; OVF

• Front Dial, Full Manual un RAW

• Full HD (60 fps)

• Wi-Fi; GPS, izmantojot mobilo ierīci

• Star režīms

• Piederumu klāsts

PowerShot S120 galvenās funkcijas:

• 24 mm, f/1,8, 5x tālummaiņas objektīvs

• HS sistēma: 12,1 MP CMOS, DIGIC 6

• Intelligent IS ar 5 asu filmu stabilizāciju

• Superātrs: līdz 9,3 kadriem sekundē

• 7,5 cm (3,0 collu) skārienjutīgs ekrāns

• Objektīva vadības gredzens, pilnībā manuāla vadība un RAW formāts

• Full HD (60 fps)

• Wi-Fi; GPS, izmantojot mobilo ierīci

• Star režīms

• Papildus pieejams ūdensizturīgs apvalks, līdz 40 m