Nikon D610Šodien Nikon iepazīstina ar jaunāko modeli savā FX formāta (pilnrāmja kadra) digitālo vienobjektīva spoguļkameru klāstā — Nikon D610.

Šī 24,3 megapikseļu digitālā vienobjektīva spoguļkamera lieliski noderēs tiem, kuri ir gatavi spert nākamo soli fotografēšanas pasaulē — pateicoties pilnrāmja kadra attēla kvalitātei, ko var nodrošināt tikai FX formāts, fotografēšanas entuziasti varēs pilnveidot savas prasmes, attīstīt spēju pamanīt lieliskus skatus un izkopt stila izjūtu.

Pilnra kadra attēli, precīzas detaļas, pilnīga brīvība: 24,3 megapikseļu FX formāta attēla sensors tver katru sīkumu, nodrošinot reālistisku asumu, savukārt nepārtrauktās uzņemšanas ātrums ir palielināts līdz 6 kadriem sekundē (lielāks nekā iepriekšējam modelim Nikon D600). Nikon jaunais klusās atbrīvošanas sērijveida uzņemšanas režīms nodrošina gandrīz nedzirdamu fotografēšanu, savukārt izturīgā, vieglā korpusa dēļ fotogrāfi jebkādos apstākļos bez grūtībām var izmēģināt visas pilnrāmja kadra priekšrocības. Kamera Nikon D610 kombinācijā ar augstās klases NIKKOR objektīviem nodrošina tādu attēla kvalitāti, kādu spēj piedāvāt vienīgi FX formāts, tā ir lieliska iespēja pavērt jaunus radošuma apvāršņus.

Dirks Jaspers (Dirk Jasper), Nikon Europe profesionālo produktu menedžeris, komentē: “Mēs esam sajūsmināti par Nikon D610 piedāvātajām iespējām — it sevišķi tiem, kas vēlas iepazīt fotografēšanu, izmantojot pilnu kadru. Šī kamera ir ātrdarbīga, jaudīga un klusa, kad vien to vēlaties, turklāt attēla kvalitātes un tehnisko parametru ziņā tā krietni pārspēj konkurentus. Izcilās attēla kvalitātes un izturīgā, bet vieglā korpusa dēļ Nikon D610 ir tiešām vispiemērotākā kamera tiem fotogrāfiem, kuri vēlas atklāt pilnrāmja kadra iespējas.”

Pilna perspektīva: nepārspējams dziļuma asums un detaļas

Tiem fotografēšanas entuziastiem, kuri vēlas uzņemt fotogrāfijas jaunā līmenī, D610 24,3 megapikseļu FX formāta CMOS sensors paver jaunus fotogrāfiju asuma un sīkumu tveršanas apvāršņus. Gan izmantojot īstu platleņķi, gan lielisku telefoto, šis sensors tver katru sīkumu, nodrošinot reālistisku asumu un uzņemšanas ātrumu 6 kadri/s. Nikon D610 uzņem izteiksmīgas un skaidras fotogrāfijas, nodrošinot lielisku sīkumu attēlojumu, tonālo diapazonu un izcilas iespējas vājā apgaismojumā, savukārt video kvalitāte ir iespaidīga, pat ja ISO iestatījumi ir augsti. ISO jutības diapazons ir 100–6400, un to var palielināt līdz 25 600 (ekvivalents) vai samazināt līdz 50 (ekvivalents), lai maksimāli pielāgotos jebkādiem apgaismojuma apstākļiem, gan fotografējot, gan ierakstot video.

Ātrdarbīga un klusa, kad vien nepieciešams

Nikon D610 ir izstrādāta tā, lai sniegtu pilnrāmja kadra priekšrocības ikvienā fotografēšanas situācijā, tāpēc tā viegli tver objektus kustībā un, ja nepieciešams, uzņem fotogrāfijas gandrīz pilnīgi klusi. Nikon D610 darbojas ātrāk par savu priekšgājēju, proti, nodrošina uzņemšanas ātrumu līdz pat 6 kadriem sekundē (6 kadri/s) gan FX, gan DX formātā, līdz ar to ātri kustīgu objektu fotografēšana ir kļuvusi vieglāka nekā jebkad agrāk. Situācijās, kad jāievēro klusums, Nikon jaunais klusās atbrīvošanas sērijveida uzņemšanas režīms samazina kameras spoguļa atgriešanas mehānisma skaņu, tādējādi ir vieglāk iemūžināt grūti fotografējamus objektus, piemēram, savvaļas dzīvniekus, ar ātrumu līdz pat 3 kadriem/s.

Profesionāla Nikon attēlu tehnoloģija

Nikon profesionālo digitālo vienobjektīva spoguļkameru tehnoloģiju klāsta un vieglā korpusa dēļ Nikon D610 ir pilnībā aprīkota dzīves mirkļu tveršanai aizraujošā pilna kadra kvalitātē. Par ātrdarbību un precizitāti nav jāraizējas, jo ir pieejama tā pati EXPEED 3 attēlu apstrādes programma un AF jutība, kas ir pieejama Nikon vadošajā kamerā D4.

Ļoti jutīga autofokusa sistēma: Nikon D610 Multi-CAM 4800 39 punktu AF sistēmā nodrošinātā AF jutība ir pārmantota no Nikon augstākās klases kameras D4, tāpēc objektu atveide jebkurā apgaismojumā ir nepārspējama. Kamera ir saderīga ar objektīviem, kuru kombinētais apertūras atvērums var sasniegt f/8, tās jutība ir līdz pat –2 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F), savukārt AF sistēma nodrošina asus attēlus pat mēness gaismā. Aptvērums ir individuāli atlasāms vai konfigurējams 9, 21 un 39 punktu iestatījumos, savukārt AF darba režīmi, piemēram, dinamiskā apgabala AF vai 3D paredzēšana, spēj nodrošināt fokusu uz vissīkākajiem objektiem, lai cik neparedzama būtu to kustība. Ir iespējama vienkāršota AF režīma, piemēram, AF-A, AF-S vai AF-C, atlasīšana, nenovēršot skatienu meklētāja.

Uzlabota sižetu atpazīšana, izmantojot 2016 pikseļu RGB sensoru: Nikon D610 uzlabotajā sižetu atpazīšanas sistēmā tagad ir ietverts Nikon slavenais 2016 pikseļu RGB mērīšanas sensors, kurš nemitīgi analizē ikvienu sižetu, lai nodrošinātu nepārspējamu atpazīšanas precizitāti. Tā spēj atpazīt cilvēka seju ar pārsteidzošu atbilstību, izmantojot optisko skatu meklētāju, kā arī noteikt kompozīcijas krāsas un spilgtumu ar vēl nebijušu precizitāti. Turklāt sižetu analīze ar šādas pakāpes detalizāciju tiek izmantota, lai nodrošinātu precīzu autofokusu; automātiskā ekspozīcija un uzņemšana ar i-TTL zibspuldzi nodrošina daudzveidīgas kompozīcijas un apgaismojuma iespējas.

EXPEED 3 attēlu apstrāde: aprīkota ar tādu pašu attēlu apstrādes sistēmu, kāda izmantota Nikon vadošajā kamerā D4, Nikon D610 ātri veic uzdevumus, kas saistīti ar lielu datu masīvu apstrādi, nezaudējot nedz ātrumu, nedz kvalitāti. 16 bitu attēlu apstrāde piedāvā bagātīgākas krāsas un toņus nekā jebkad agrāk, nodrošinot vienmērīgas pārejas ar pietiekami sīkām detaļām un toņiem līdz pat baltajai krāsai skalas augšdaļā — pat uzņemot JPEG formātā.

Pilna kadra D-video: apraides kvalitātes video

Nikon D610 ir aprīkota ar to pašu vairāku apgabalu pilnas augstas izšķirtspējas D-video funkcionalitāti kā Nikon atzītā kamera D800, tāpēc lielformāta video var uzņemt vislabākajā kvalitātē. Tā kā šī kamera piedāvā plašu videoapstrādes lietojumprogrammu izvēli, plašas kadru uzņemšanas ātruma izvēles iespējas un ērtu, pielāgojamu vadību, kas ļauj pilnībā kontrolēt tiešā skata darbību video uzņemšanas laikā, fotogrāfi bez grūtībām var pāriet no iedvesmojošu nekustīgo attēlu uzņemšanas uz kvalitatīvu video ierakstīšanu.

Kadru uzņemšanas ātrums: pilnas augstas izšķirtspējas video (1080p) var ierakstīt ar ātrumu 30p, 25p un 24p, bet 60p, 50p un 25p izvēle tiek nodrošināta, ja izšķirtspēja ir 720p. Pilna HD video maksimālais ilgums var sasniegt apmēram 29 minūtes un 59 sekundes.

Vairāku zonu režīms: pilnas augstas izšķirtspējas (1080p) ierakstu var veikt gan FX formātā, gan DX formātā, un tas garantē vēl nebijušu izteiksmes līdzekļu izvēles brīvību.

Augstas precizitātes audio kontrole: ar Nikon D610 uzņemto videoklipu skaņa ir tikpat augstā līmenī kā attēls. Mikrofona pieslēguma ligzda dod iespēju skaidras skaņas ieguvei ieraksta laikā izmantot ārējo stereomikrofonu, bet ārējo austiņu pieslēgšanai var izmantot audioizejas ligzdu.

Nesaspiesta HDMI izeja: Nikon D610 nodrošina iespēju pārsūtīt nesaspiestu 1080p reāllaika video straumējumu ārējai ieraksta ierīcei ar tūlītēju pārslēgšanos uz formātu 1080i, ja tiek atpazīts ārējais monitors. Nesaspiestie dati tiek izvadīti ar vajadzīgo attēla izmēru un kadru uzņemšanas ātrumu, tajos vairs nav informatīvā pārklājuma, ko vienlaikus var parādīt kameras TFT monitorā.

Iebūvēti radoši rīki

Plašs radošu un praktisku rīku klāsts palīdz fotogrāfiem maksimāli izmantot ikvienu uzņemšanas iespēju un ļauj pilnībā izbaudīt radošās brīvības priekšrocības, ko sniedz pilnrāmja kadra FX formāta fotogrāfiju uzņemšana. Tajā ietvertas tālāk minētās funkcijas.

Intervāla fotogrāfiju uzņemšana: izveidojiet intervāla fotogrāfiju, izmantojot vienkāršas izvēlnes darbības, bez nepieciešamības veikt sarežģītus aprēķinus un rediģēšanu. Ērti saglabājiet attēlus kā videofailus un skatiet lēnu darbību paātrinājumā, atskaņojot 24–36 000 reizes lielākā ātrumā nekā parasti. Lai aktivizētu aizvara iepriekš iestatītos intervālus, izmantojiet uzņemšanu ar intervāla taimeri.

HDR (paplašināta dinamiskā diapazona) režīms: vienreiz atbrīvojot aizvaru, tiek uzņemts viens pāreksponēts un viens pārāk maz eksponēts kadrs. Diapazonu var paplašināt līdz pat ±3 EV, lai iegūtu citādu ainu, kas ir bagātīgi piesātināta, ar tonālu gradāciju, savukārt pārejas vienmērīgumu vietās, kur abas ekspozīcijas pārklājas, iespējams mainīt, lai iegūtu dabiskāku izskatu.

Picture Control: izmantojot šo funkciju, varat pielāgot nekustīgo uzņēmumu un videoklipu izskatu, pieregulējot dažādus parametrus, piemēram, asumu, piesātinājumu un nokrāsu. Šai funkcijai var tieši piekļūt, nospiežot speciālu pogu.

Sižetu režīmi: 19 sižetu režīmi optimizē iestatījumus, piemēram, aizvara ātrumu, ISO un apertūras atvērumu, lai ikreiz gūtu teicamus rezultātus. Ideāla metode perfektu fotogrāfiju ieguvei.

Rediģēšanas funkcija kamerā: izvēlnes ietver noderīgu funkciju klāstu, piemēram, sarkano acu efekta un krāsu balansa labošanu, kā arī D-Lighting, RAW apstrādi un izmēru maiņu. Filtru efekti ietver virsgaismu, krustveida rastru, miniatūrefektu, krāsu kontūru, krāsu skici un izvēles krāsu. Ātrās retušas funkcijas ietver izkropļojumu kontroli, perspektīvas kontroli, apvāršņa izlīdzināšanu un platleņķa objektīva efektu. Ir pieejama arī video rediģēšanas funkcija, kas ļauj norādīt videoklipa sākuma un beigu punktus, lai tos varētu efektīvāk saglabāt.

Pilnvērtīga brīvība

Izmantojot Nikon D610, varat uzņemt attēlus un dalīties ar tiem no jebkura pasaules nostūra. Nikon adapteris bezvadu savienojumam ar mobilo ierīci nodrošina attēlu pārsūtīšanu, un divi SD karšu sloti sniedz vairāk ierakstīšanas un saglabāšanas iespēju, darbojoties ar lieliem failiem. Varat ierakstīt RAW un JPEG datus atsevišķās kartēs, kopēt no vienas kartes otrā un video uzņemšanas laikā atlasīt slotu atkarībā no atlikušās kapacitātes.

Wi-Fi: Nikon papildu adapteris bezvadu savienojumam ar mobilo ierīci WU-1b sniedz iespēju attēlus pārsūtīt tieši uz jebkuru viedtālruni vai planšetdatoru, kā arī ļauj vadīt kameru attālināti, izmantojot viedierīci. Tas ir lielisks paņēmiens, kā iepazīstināt citus ar saviem augstas kvalitātes attēliem, pārskatīt fotogrāfijas lielākā ekrānā vai eksperimentēt ar pilna kadra pašportretiem.

Efektīva strāvas patēriņa pārvaldība: pārveidotā D800 shēma tagad ļauj uzņemt aptuveni 900 attēlus¹ nekustīgu attēlu uzņemšanas režīmā vai aptuveni 60 minūtes garu video tiešā skata režīmā². To visu var paveikt, vienu reizi uzlādējot litija jonu akumulatoru EN-EL15.

Uzglabāšanas vide/datu nesējs: divi augstas ātrdarbības SD karšu sloti, kas ir saderīgi ar SDXC un UHS-I atmiņas kartēm.

Pilnvērtīgs spēks

Skarbiem lietošanas apstākļiem piemērotā, vieglā kamera Nikon D610 ir tikpat izturīga un ātri reaģējoša kā tās priekšgājēja. Kameras augšējais un aizmugures rāmis ir izgatavots no izturīga magnija sakausējuma, un kamera ir tikpat hermētiski noslēgta kā Nikon profesionālā vienobjektīva spoguļkamera D800, nodrošinot uzlabotu aizsardzību pret mitrumu un putekļiem. Kameras ātrā reakcija, uzticamā darbība un ergonomiski izvietotās vadības pogas un elementi nodrošina plūstošu, ērtu lietošanu un iespēju ātri reaģēt arī neparedzētas uzņemšanas apstākļos.

Ātra reaģētspēja: startēšana ilgst apmēram 0,13 s¹, aizvara atbrīvošanas laiks samazināts līdz apmēram 0,052 s¹, ar nepārtrauktās uzņemšanas iespēju FX un DX formātā apmēram 6 kadri/s.

Augstas precizitātes īpaši izturīgs aizvars: aizvara konstrukcija testēta, veicot vairāk nekā 150 000 atbrīvošanas ciklu, lai pārbaudītu tās izturību un precizitāti. Tā nodrošina ātruma diapazonu no 1/4000 līdz 30 s un ir aprīkota ar inteliģentu pašdiagnostikas aizvara monitoru, bet piedziņas sistēma konstruēta, paturot prātā samazinātu jaudas patēriņu brīžos, kad aizvars video uzņemšanas laikā ilgāku laiku atrodas paceltā stāvoklī.

Augstas precizitātes 8 cm (3,2 collu) aptuveni 921 tūkstoša punktu plata skata leņķa šķidro kristālu monitors ar automātisko attēla spilgtuma regulēšanu: nodrošina spilgtu un izteiksmīgu attēlu atskaņošanu ar plašu krāsu atveides kapacitāti. Šķidro kristālu displeja spilgtums tiek automātiski iestatīts, ņemot vērā vides apstākļus.

Stikla prizmas skatu meklētājs: ar aptuveni 100% kadra aptvērumu un 0,7x palielinājumu (50 mm f/1,4 objektīvs iestatīts uz bezgalību; -1,0 m-1).

Divu asu elektronisks virtuālais redzesloks: palīdz precīzi nodrošināt līmeņošanu uzņemot un dod iespēju gan šķidro kristālu monitorā, gan skatu meklētājā pārbaudīt kameras stāvokli attiecībā pret horizontālu plakni un vērsumu (noliekumu uz priekšu vai aizmuguri).

NIKKOR objektīvu priekšrocības

Lai kādas būtu jūsu idejas, pieredze vai radošās ieceres, Nikon leģendārie NIKKOR objektīvi piedāvā vienīgo īsto vispusīgas FX formāta integritātes iespēju. Apvienojot Nikon D610 ar NIKKOR objektīvu, jūs iegūsiet pietiekamu optisko jaudu, lai īstenotu kameras 24,3 megapikseļu sensora patieso potenciālu. Nosaukums NIKKOR ir kļuvis par augstas veiktspējas un nepārspējamas attēla kvalitātes sinonīmu. 2013. gadā tiek atzīmēta NIKKOR 80. gadadiena, turklāt šis gads ir kļuvis par gadu, kad saražoto NIKKOR objektīvu kopējais apjoms sasniedza 80 miljonus. Pateicoties vairāk nekā 80 pašreizējā klāstā ietverto objektīvu veidiem, Nikon sniedz fotogrāfiem iespēju pilnībā izmantot FX sensora neticamās iespējas, tostarp pārsteidzoši mazu asuma dziļumu — funkciju, kas apvienojumā ar ātru NIKKOR objektīvu ar vienu fokusēšanas garumu nodrošina skaistu izplūduma efektu.

Papildu piederumi

Akumulators ar vairākām uzlādes iespējām MB-D14: ietver dažādus akumulatorus, tajā skaitā dažādu veidu AA tipa baterijas un Nikon uzlādējamu litija jonu akumulatoru EN-EL15 (skatiet specifikācijas). MB-D14 ir aprīkots ar atsevišķu aizvara atbrīvošanas pogu un grozāmo komandu pārslēgu, lai ērtāk varētu fotografēt, kamerai atrodoties vertikāli.

Radošā apgaismojuma sistēma: kamera D610 ir saderīga ar Nikon radošā apgaismojuma sistēmu un atbalsta jaudīgās plaša lietojuma i-TTL Speedlight zibspuldžu sistēmas, piemēram, profesionālo SB-910 vai ērti lietojamo SB-700.

Capture NX 2 — ātra, jaudīga un radoša attēlu apstrāde: lai tiktu galā ar D610 24,3 megapikseļu sensora radošo potenciālu, pēdējā Capture NX 2 versija ir izveidota krietni ātrāka nekā līdz šim un ir savietojama ar 64 bitu apstrādi.

Camera Control Pro 2 — universāla kameras attālinātā vadība: šī programmatūra piedāvā vairākus uzlabojumus, kas garantē īpaši vienmērīgu D610 darbību tiešā skata režīmā. Papildus ekspozīcijas režīmu, aizvara ātruma un apertūras atvēruma vadībai jaunie, radošie vadības elementi ietver attālināto video uzņemšanas startēšanu un apstādināšanu, kā arī pāreju tiešajā skatā no attēliem uz video un otrādi.

¹Pamatojoties uz CIPA standartiem.
²Video uzņemšana tiešā skata režīmā var tikt pārtraukta ātrāk nekā 60 minūšu laikā, lai novērstu pārkaršanu.

Nikon D610 aizmugure