Nikon COOLPIX P340Nikon Europe šodien prezentē augstas kvalitātes 12 megapikseļu kameru COOLPIX P340, kas paredzēta asu attēlu uzņemšanai lielā ātrumā. Elegantās un kompaktās kameras COOLPIX P340 dzidrais 5x optiskās tālummaiņas objektīvs ar ātru f/1,8 apertūras platleņķa atvērumu nodrošina 10x Dynamic Fine Zoom tālummaiņu* un kopā ar 1/1,7 collu no aizmugures izgaismoto CMOS sensoru ļauj uzņemt iespaidīgus attēlus.
Apstākļos, kad jārīkojas veikli, kamera COOLPIX P340 uzņem attēlus izcili lielā ātrumā, pateicoties kameras viedajam AF algoritmam un vairākuzdevumu apstrādei. Izmantojot iebūvēto Wi-Fi funkciju, kas īpaši izstrādāta fotografēšanas entuziastiem, kuri meklē augstas klases kompaktkameru, varat viegli saglabāt un kopīgot attēlus, izmantojot savu viedierīci. Savukārt daudzfunkcionālais objektīva gredzens nodrošina ātru piekļuvi dažādiem iestatījumiem, piemēram, manuālajam fokusam, aizvara ātrumam vai ISO. Turklāt lielais un ārkārtīgi jutīgais sensors ļauj uzņemt asus uzņēmumus pat vājā apgaismojumā — lieliski piemērots radošu pilsētas nakts ainavu veidošanai. Varat pat norādīt, kur fotogrāfijas tika uzņemtas, jo GPS datus no viedierīces var iegult arī fotogrāfijās.

Neatkārtojami mirkļi augstas kvalitātes attēlos
Ar COOLPIX P340 ikviens notikums tiks iemūžināts visaugstākajā kvalitātē. Aktīvā VR (vibrāciju samazināšana) garantē stabilitāti, savukārt viedais AF algoritms ļoti efektīvi darbojas vājā apgaismojumā, vienmēr ļaujot iegūt tieši tādus attēlus, kādus esat iztēlojies. Kad svarīga ir kvalitāte, varat uzņemt attēlus RAW (NRW) formātā, lai pilnībā izmantotu sensora potenciālu, un pat veikt attēlu apstrādi kamerā, pirms skatāt tos dzidrajā 7,5 cm/3,0 collu 921 tūkstoša punktu RGBW ekrānā.
Kameras augstas izšķirtspējas objektīvs nodrošina asumu un smalkas detaļas gan kadra centrā, gan malās, savukārt ar 7 lapiņu īrisdiafragmu iegūsiet attēlus ar skaisti izplūdinātu fonu. Iebūvētais ND filtrs ļauj izmantot mazāku aizvara ātrumu pat spilgtā apgaismojumā un radoši pielāgot izplūduma līmeni. Tas noderēs, lai iegūtu izteiksmīgas fotogrāfijas, kurās iemūžināts plūstošs ūdens, piemēram, strauji ūdenskritumi. Kad ir nepieciešams pārslēgties no nekustīgo attēlu režīma uz Full HD (1080/60i/50i) video režīmu, funkcijas varat pārslēgt, vienreiz pieskaroties īpašai video ierakstīšanas pogai, lai uzņemtu filmas ar ātrumu 30 vai 25 kadri/s. Turklāt ierakstīšanas laikā varat turpināt fotografēt vai izmantot AF un optisko tālummaiņu.
Nikon Europe patēriņa produktu ražošanas menedžeris Nikolā Žilē (Nicolas Gillet) komentē: “Kamerā COOLPIX P340 ir ietvertas aizraujošas funkcijas, piemēram, fokusa pastiprināšana, kas ļauj ērti skatīt fokusētos apgabalus un pielāgot intensitātes līmeni, lai panāktu smalkāku detalizāciju, un vairākuzdevumu apstrāde. Pateicoties šai funkcijai, varat uzņemt nākamo attēlu jau pirmā attēla apstrādes laikā. Līdz ar to ir būtiski samazināts gaidīšanas laiks, fotografējot RAW formātā. 18 sižetu režīmi automātiski optimizē iestatījumus atbilstoši iecienītākajiem fotografēšanas stiliem un vietām, savukārt plašā retušas izvēlne un filtru efekti, tostarp izvēles krāsa, gleznas un platleņķa objektīva efekts, nodrošina rediģēšanas iespējas, kas ir tikpat aizraujošas kā fotografēšana. Varat pat ātri uzlādēt kameras akumulatoru, izmantojot lielātruma USB. Šī ir ātra kamera, kas piemērota straujam dzīvesveidam, turklāt COOLPIX P340 nodrošina arī lielātruma nepārtrauktu uzņemšanu, ļaujot tvert straujas kustības.”
Kamera COOLPIX P340 ir pieejama melnā krāsā, un tās ieteicamā mazumtirdzniecības cena ir 409 EUR.

*Dynamic Fine Zoom tālummaiņa ļauj pietuvināt divreiz vairāk par lielāko optiskā telefoto diapazonu, vienlaikus saglabājot maksimālo attēla izšķirtspēju.