CN7X17 KAS SCanon papildina savu Cinema EOS sistēmu ar CN7X17 KAS S – pirmo kino objektīvu ar servo piedziņas bloku, kas paredzēts kamerām ar lielu sensoru un 4K apraidei un uzņemšanai, turot kameru rokās. Canon arī nostiprina savas pozīcijas 2/3" TV objektīvu tirgū, izlaižot HJ18EX7.6B IRSE S/IASE S, populārā HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A pēcteci, kas piedāvā uzlabotu sniegumu, specifikācijas un lietojamību.

CN7X17 KAS S – Super 35 mm sensora optika

CN7X17 KAS S ir izstrādāts TV satura ražošanas vajadzībām – ātrai, mobilai videi, kurai parastie Super 35 mm formāta kino objektīvi nav piemēroti. Canon jaunā Cine-servo objektīva izstrādē aizgūta pieredze no jaudīgajiem kino tālummaiņas objektīviem, radot lielisku kvalitāti, pielāgojamību un lietojamību.

Ar savā klasē labāko fokusa attālumu, 17-120 mm objektīvs ir īpaši piemērots operatoru darbam tradicionālajā apraides vidē, vienlaikus saglabājot priekšrocības, ko sniedz Canon atzītie kino objektīvi filmu uzņemšanai, kas prasa vienmērīgāku uzņemšanas veidu.

Kameras ar lielu sensoru ātri ir kļuvušas populāras dažādās nozarēs - no mākslas līdz dokumentālajam kino un ziņu sižetiem. Jaunais Cine-servo objektīvs nodrošina funkcionalitāti, ko gaida no tradicionālajiem apraides objektīviem, vienlaikus arī uzņemot visaugstākās kvalitātes video ar izteikti "kinematogrāfisku izskatu". Objektīvs būs pieejams gan EF stiprinājuma (CN7X17 KAS S /E1), gan nozares standarta PL stiprinājuma (CN7X17 KAS S /P1) variantos.

Izgatavots atbilstoši precīziem optiskajiem standartiem, Cine-servo objektīvs atbalsta uzņemšanu ar 4K izšķirtspēju ar 7x palielinājumu visā plašajā 17-120 mm tālummaiņas diapazonā un minimālu T lielumu T2,95. Tas nodrošina iespēju uzņemt daudzveidīgās situācijās, kas līdz šim šāda veida objektīvam nebija pieejams.

Servo piedziņas ierīcei ir tāds pat izmērs kā tradicionālajiem portatīvajiem objektīviem, nodrošinot tādu pat darbību un atvieglojot ilgāku filmēšanu. Ātra tālummaiņa, diafragma un fokusēšanas vadība ļauj operatoriem ātri reaģēt uz izmaiņām notiekošajā, savukārt lēna ātruma funkcija piedāvā nepārspētu lēnas tālummaiņas kontroli, precīzi nodrošinot vēlamo efektu. Tūlītēja ieslēgšanās neļauj palaist garām kadrus dinamiskās situācijās.

Objektīvs ir arī ideāli piemērots lietošanai uz statīva, piemēram, studijas vai ārskatu apraidē. Tālummaiņu, fokusu un diafragmu var kontrolēt, izmantojot Canon esošās tālummaiņas un fokusēšanas nosacījumus, precīzi un ērti kontrolējot svarīgākos attēla iestatījumus tā, ka operators pat nepieskaras objektīvam. Pateicoties 16 bitu kodēšanai, tiek atbalstīta arī virtuālās studijas lietošana.

Tāpat Cinema EOS sistēmas objektīvs lieliski veic savu darbu filmēšanas laukumā. Servo piedziņa atvieglo mobilās uzņemšanas stilu, ko ir grūti sasniegt ar daudziem esošajiem kino objektīviem, un to var arī pilnībā noņemt, nodrošinot kinematogrāfisku darbību. Canon optiskā kvalitāte apvienojumā ar standarta piederumu atbalstu, kas ietver fokusa izsekošanas un atspīduma novēršanas ierīces, nodrošina patiesi daudzpusīgu risinājumu.

Saderīgs ar plašu kameru klāstu, CN7X17 KAS S atbalsta arī saikni starp objektīvu un kameru. Modelis ar EF stiprinājumu izmanto Canon izstrādātu sistēmu, savukārt versija ar PL stiprinājumu ir pirmā Cinema EOS sērijā, kas atbalsta Cooke /i Technology. Tiek atbalstīts arī 12 kontaktu seriālais saslēgums.

HJ18EX7.6B IRSE S/IASE S – izcilas kvalitātes standarta HD objektīvs ar dažādiem uzlabojumiem

Canon iepazīstina arī ar HJ18ex7.6B IRSE S/IASE S - jaunu un vispusīgi uzlabotu ENG objektīvu, kas ir populārā HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A pēctecis. Šis objektīvs nodrošina labāku sniegumu, specifikācijas un lietojamību, turklāt tam ir samazināts svars, kas garantē arī mobilitāti .

Canon raksturīgā optika nodrošina izcilu optisko sniegumu ar palielinājumu līdz 18x un garāku fokusa attālumu 7,6-137 mm. Minimālais attālums līdz objektam ir tikai 56 cm. Savukārt jaunā piedziņas ierīce nodrošina uzlabotu lietojamību, sistēmas atbalstu un vadāmību.

HJ18ex7.6B-IRSE

Pieejamība

CN7X17 KAS S būs pieejams no 2014. gada jūlija, bet HJ18ex7.6B IRSE S/IASE S– no 2014. gada aprīļa. Abi jaunie objektīvi būs redzami Canon stendā NAB 2014.