HTC One M8 PerLeft GunMetalAr mērķi viedtālruņa lietotājiem ļaut radīt izcilas fotogrāfijas gan to uzņemšanas brīdī, gan pilnveidot tās pēc tam, zīmola HTC kameras eksperts Saimons Vaitehorns (Symon Whitehorn) skaidro viedtālruņa HTC One (M8) divkāršās kameras darbības principus.

Jaunajam viedtālrunim HTC One (M8) ir divas kameras. Kāpēc?

Mēs šo jauno funkciju nodēvējām par "Duo Camera" jeb divkāršo kameru. Lielākā no lēcām ir galvenā kamera, bet otra mazākā lēca dod iespēju lietotājiem iegūt detalizētāku diapazonu un dziļāku informāciju katram pikselim. Tādā veidā ikvienam pat pēc fotogrāfiju uzņemšanas ir iespēja rediģēt tās viedtālrunī, liekot uzsvaru uz svarīgāko un izceļot vēlamos elementus, kas ir izvietoti uzņemtajā bildē.

Kā darbojas divkāršā kamera jeb "Duo Camera"?

Iedomājieties, kā darbojas jūsu smadzenes. Jūs pasauli redzat trīsdimensionālu, un diapazonu vai ātrumu vērtējat, balstoties uz savu iepriekšējo pieredzi. Tā tiek apzīmēta kā stereotipiska pasaules uztvere, un šāds princips attiecas arī uz HTC One (M8) divkāršo kameru. Tā piešķir vērību it visam fotogrāfijā redzamajam, tātad ikkatram pikselim, lai pēc tam ar to varētu veiksmīgi darboties, pilnveidojot fotogrāfijas pēc saviem stila ieskatiem.

Ko viedtālruņa lietotājs var izdarīt, izmantojot divkāršo kameru?

Izmantojot viedtālruņa HTC One (M8) īpašos rediģēšanas instrumentus, jau esošai fotogrāfijai ir iespējams mainīt fokusu, dzēst nevēlamos tēlus, mainīt fonu, kā arī papildināt attēlu ar 3D elementiem. Turklāt tas viss ir izdarāms tikai ar pāris pieskārieniem. Lūk, daži piemēri.

Iedomājieties, ka esat iemūžinājis fotogrāfiju kopā ar saviem draugiem, bet saprotat, ka fons tajā ir pārbagāts. Iespējams, tieši tāpēc jūsu draugi it kā izzūd bildes raibumā. Aktivizējot funkciju "UFocus", kas izmanto divkāršās kameras saglabāto vissmalkāko informāciju, ir iespēja sapludināt fonu, padarot to miglainu, tādējādi izceļot uzmanības centrā draugus. Tāpat, ja fotogrāfijā ir vairāki cilvēki, bet vēlaties izcelt tikai vienu, nepieciešams tikai šim vienam pieskarties ar pirkstu attēlā, radot viņa fokusu izteiksmīgāku, bet pārējos bildes tēlus sapludinot. Fotogrāfu aprindās šī pludināšana ir pazīstama kā bokē efekts ("bokeh effect"), un parasti, lai tādu iegūtu, ir nepieciešams kāds dārgs stikls, bet HTC One (M8) sniedz iespēju iegūt tādas fotogrāfijas, kas it kā būtu uzņemtas ar DSLR jeb digitālo viena objektīva spoguļkameru.

Vēl viena interesanta iespēja bilžu pēcapstrādē viedtālrunī ir "Foregrounder", kas ļauj izpludināt attēlu fonu un ar kura palīdzību, izmantojot tādus efektus kā "Sketch", "Zoom Blur", "Cartoon" un "Colorize", iespējams panākt attēlā izteiksmīgāku izskatu vai noskaņu. Ja lietotājiem ir vēlme līdzdarboties rediģēšanas funkciju attīstībā, esam izveidojuši arī divkāršās kameras lietojumprogrammas saskarni jeb API, cerot uz jaunu attīstību.

Vai divkāršā kamera ir fotogrāfiju nākotne?

Šīs funkcijas arvien pieaugošā klātbūtne un nozīme mobilajās tehnoloģijās noteikti maina ar fotografēšanas procesu. Simtiem gadu ar kameru palīdzību no viena skatupunkta ir tikuši iemūžināti noteikti dzīves mirkļi. Tagad ar mobilo tehnoloģiju palīdzību mums ir iespēja ne tikai ķert īsus acumirkļus, bet notikumus dažādās perspektīvās, radot tūlītējas atmiņas un daloties ar tām.

Cilvēki mainās, un tagad tā vietā, lai dalītos ar īsiem mirkļiem, tie dod iespēju būt klāt viņu dzīves notikumos. HTC One (M8) funkcija "Zoe Videos" sniedz iespēju izvēlēties jebkuru notikumu vai galerijas albumu un skatīties to 30 sekunžu ilgā video, kas automātiski veidots no labākajām fotogrāfijām. Tāpat ir iespēja izvēlēties kādu no divpadsmit skaņu celiņiem un efektiem vai personalizēt šo video vēl vairāk, pašam izvēloties attēlus un pievienojot savu mūziku, uzreiz šo filmiņu augšupielādējot sociālos tīklos.

Vai tas nozīmē, ka digitālo spoguļkameru laiks ir beidzies?

Lai arī viedtālruņi ir pārspējuši lielāko daļu vienkāršāko kameru, pārspēt digitālo spoguļkameru tomēr ir milzīgs izaicinājums. Tomēr mēs varam censties mazināt šo atšķirību, ļaujot jau viedtālruņa HTC One (M8) lietotājiem iegūt jaunu, vērtīgu pieredzi darbā ar kameru un fotogrāfijām.

Par HTC

Kompānija HTC Corp. (HTC) dibināta 1997. gadā un radījusi daudzas apbalvojumus un atzinību ieguvušas mobilās iekārtas, tajā skaitā industrijas jaunatklājumus. Par prioritāti izvirzot lietotāju, vienmēr ir koncentrējušies uz dizaina un tehnoloģiju inovācijām, lai radītu personīgu pieredzi katram HTC lietotājam visā pasaulē. HTC lepojas ar viedtālruņu un planšetdatoru izstrādi, kas darbojas ar HTC Sense® sistēmu, daudzslāņainu grafisku lietotāja saskarni un citām inovācijām. Plašāka informācija pieejama vietnē www.htc.com.