projekts 1709Canon paziņo par jaunas attēlu pārvaldības platformas beta versijas klajā laišanu ar darba nosaukumu Project 1709. Jaunais mākonī balstītais pakalpojums, kas izstrādāts, lai nemanāmi apvienotu jūsu fotogrāfiju kolekciju, ļauj viegli uzglabāt un piekļūt attēliem neatkarīgi no tā, kur tie saglabāti. Ar unikālas indeksēšanas un tagu pievienošanas funkcijas palīdzību un pateicoties integrācijai ar tādiem pakalpojumiem kā Facebook, iespējams viegli atrast visus mākonī saglabātos attēlus vai kopīgot fotogrāfiju kolekciju ar draugiem, radiem un sociālajos tīklos.

"Kopš digitālās fotogrāfijas ieviešanas cilvēki ar dažādām ierīcēm uzņem aizvien vairāk attēlu, tādēļ ir kļuvis sarežģītāk efektīvi pārvaldīt un izbaudīt attēlus," stāsta Rainers Fueress (Rainer Fuehres), Canon Europe attēlveidošanas nodaļas vadītājs. "Ar Project 1709 mēs esam izveidojuši unikālu risinājumu, kas ļauj vieglāk pārvaldīt foto kolekcijas dažādās platformās – neatkarīgi no tā, vai tās saglabātas cietajā diskā, sociālajos tīklos vai mākonī. Šī platforma ir izstrādāta mūsdienīgiem fotogrāfiem un nodrošina tūlītēju piekļuvi attēlu kolekcijām, kur un kad vien viņi to vēlas. Mēs ar prieku gaidām iespēju sadarboties ar fotogrāfiem darbā pie beta programmas versijas, pilnveidojot platformu."

Vienkārši uzglabāt, atrast, piekļūt, uzlabot un izbaudīt

Mākonī balstītā platforma ir izstrādāta, lai piedāvātu centrālu lokāciju digitālo attēlu kolekciju organizēšanai, piekļuvei un apskatei. Atšķirībā no citiem pakalpojumiem, Project 1709 integrē atšķirīgas attēlu kolekcijas – neatkarīgi no uzņemšanas veida un glabāšanas vietas – vienā viegli lietojamā platformā, kas piedāvā piekļuvi visiem attēliem.

Platformas tīrais, pārskatāmais dizains sniedz jaunu un patīkamu attēlu pārskatu, savukārt pielāgojamā laika josla un attēlu atlase pēc tagiem ļauj vienkārši atrast attēlus, izmantojot svarīgus datumus, uzņemšanas vietu, lietotāju pievienotus tagus un daudz ko citu.

Platformas pamatā ir pieci pamatprincipi, kas izstrādāti, lai atvieglotu attēlu pārvaldīšanu:

Uzglabāšana: Ar vienas platformas palīdzību ir iespējams uzglabāt attēlus, kas uzņemti visa mūža garumā. Lietotājs var augšupielādēt attēlus no jebkuras ierīces, izmantojot īpašu darbvirsmas augšupielādes rīku, vai tieši no tīmekļa vietnes. Pat ja viens attēls ir saglabāts vairākās vietās, uzlabotā attēlu saskanības noteikšanas tehnoloģija atpazīst attēlu dublikātus un ļauj lietotājiem ērti dzēst tos no bibliotēkas.

Atrašana: Intuitīva meklēšanas funkcija ļauj jums ātri atlasīt nepieciešamos attēlus. Jūsu pievienotos tagus, kā arī EXIF datus, ierīces informāciju, datumus un ģeogrāfiskos tagus var izmantot attēlu meklēšanai, lietojot saskarni, lai attēlus viegli atrastu neatkarīgi no izvēlētā meklēšanas veida. Ar uzlaboto meklēšanas funkciju iespējams izmantot attēlu laika joslu, kas nodrošina ideālu veidu, kā iemūžināt, piemēram, bērna pieaugšanu.

Uzlabošana: Tiek atainots gan bibliotēkas attēlu iedalījums, gan arī īss EXIF datu pārskats, ietverot kameras modeli, ekspozīcijas laiku, atvērumu un ISO ātrumus, lai palīdzētu jums saprast iemīļotāko kadru kameras iestatījumus. Izmantojot uzlaboto indeksēšanas tehnoloģiju, jūs varat saglabāt milzīgu attēlu daudzumu ar paplašinātiem konteksta datiem, ko var izmantot attēlu sadalījumam pa tēmām, kolekciju organizēšanai un īpašu attēlu ērtai atlasei.

Izbaudīšana: Platforma ļauj ērti un optimāli izbaudīt digitālos fotoattēlus, kā arī kopīgot iemīļotākos attēlus. Ar Facebook integrāciju jūs varat publicēt attēlus, saglabāt komentārus, kā arī pārvaldīt Facebook attēlus savas kolekcijas ietvaros – fotogrāfijas un sociālā mijiedarbība ir ērti pieejama.

Piekļūšana: Nekavējoties piekļūstiet jebkuram attēlam ātri un ērti, jebkurā brīdī izmantojot tīmekļa pārlūku. Tādējādi jūs vienmēr varat kopīgot kādu attēlu ar draugiem un radiem.

Izstrādāta, domājot par lietotāju

Project 1709 beta versija angļu un vācu valodās ir pieejama jau šodien. Beta versijas izmēģinājuma laikā lietotāji varēs uzglabāt un piekļūt attēliem, izmantot intuitīvu tagu pievienošanas un meklēšanas funkciju, lai pārvaldītu attēlu kolekcijas. Arī Facebook integrācija jau ir pieejama; papildu trešās puses pakalpojumi būs pieejami, attīstot beta versiju. Canon arī aicinās dalībniekus dalīties ar savu viedokli un atsauksmēm, kā arī ieteikt idejas jaunām funkcijām.

Project 1709 plānots laist klajā 2013.gadā, kad būs izveidota platformas identitāte un papildu funkcijas. Gala versijā tiks ietverta arī uzlabota meklēšanas un tagu pievienošanas funkcija, kā arī integrācija ar plašāku trešās puses pakalpojumu klāstu, tai skaitā satura augšupielādi un kopīgošanas platformas.

Klienti, kurus interesē beta versija, var reģistrēties vietnē www.Project1709.com

Project 1709 - galvenās funkcijas

• Uzglabājiet attēlus uz mūžu

• Atrodiet jebkuru attēlu, kad tas nepieciešams

• Piekļūstiet visiem attēliem jebkurā laikā un vietā

• Izbaudiet un maksimāli izmantojiet attēlus

• Uzlabojiet attēlus, cik vien tas iespējams