Sony α7 IIKompaktā un vieglā kamera piedāvā izcilu attēla kvalitāti, un tā turpina tradīcijas, kas raksturīgas α7 sērijai, kurā ietilpst arī vismazākā un visvieglākā maināmo objektīvu kamera pasaulē (α7R). 24,3 efektīvo megapikseļu 35 mm pilnkadra Exmor® CMOS sensors pārvietojas piecās asīs, kompensējot kameras drebēšanu un sniedzot optisko attēla stabilizāciju, kas ekvivalenta līdz pat 4,5 soļus lielākam slēdža korekcijasi ātrumam, uzņemot fotoattēlus. Tagad ir iespējams uzņemt asus fotoattēlus un video, turot kameru rokās, apstākļos, kādos agrāk bija nepieciešams izmantot statīvu. Šādos un citos apstākļos lietotājs var izbaudīt lieliskus pilnkadra sensora radītus attēlus ar attēla stabilizāciju. Kamerā iebūvētā attēla stabilizācija ļauj uzņemt asākus attēlus arī tiem fotogrāfiem, kas izmanto A-montējuma objektīvus un objektīva adapteri.

Pirmā pilnkadra kamera pasaulē ar 5 asu optisko attēla stabilizācijas funkciju
Šī funkcija nosaka un izlabo dažādas kameras kustības piecās asīs, uzņemot fotogrāfijas un video, tostarp leņķisko savērsumu, kas novērojams, fotografējot ar telefoto objektīvu, drebēšanu (uz X un Y ass), kas kļūst pamanāma, fotografējot palielinājumā, un rotējošās kustības, kas bieži ietekmē foto un video uzņemšanu naktī.
Pilnkadra attēla sensors kustas, kompensējot šādas kameras kustības. Nekustīgu attēlu stabilizācija ir ekvivalenta līdz pat 4,5 soļus lielākai slēdža ātruma korekcijai.

5 asu optiskā attēla stabilizācija ir ideāli piemērota plašam αTM objektīvu klāstamii
Fotografēšana, turot kameru rokās, vājā apgaismojumā ar zemāku slēdža ātrumu kļūst iespējama, paplašinot radošās iespējas un mobilitāti bez statīva izmantošanas. Kamerā iebūvētā attēla stabilizācija ir efektīva arī kombinācijā ar E-bajonetes objektīviem bez Optical SteadyShot (OSS) funkcijas. Arī izmantojot A-bajonetes objektīvus (ar adapteriem LA-EA4 vai LA-EA3), kameras drebēšana tiek kompensēta piecās asīs kameras korpusā. Tāpēc ar α7 II lietotāji var izmantot visas dažādu objektīvu sniegtās iespējas.

Ātrs, precīzs autofokuss ar Fast Hybrid AF funkciju
Plašs AF spektrs, izmantojot 117 punktu fokālās plaknes fāzes noteikšanas AF sensoru (kombinācijā ar 25 kontrasta noteikšanas AF punktiem)

117 punktu fokālās plaknes fāzes noteikšanas AF sensors un 25 kontrasta noteikšanas AF punkti ir plaši izvietoti ekrānā, ļaujot izmantot visaptverošas fāzes noteikšanas AF sekošanas iespējas, kas nodrošina dzidrus kustīgu objektu attēlus, kas citādi paliktu ārpus fokusa.

Par 30% ātrāka AF reakcijaiii
Daudz sarežģītāks algoritms tiek izmantots objekta pozīcijas noteikšanai, ļaujot maksimāli izmantot objektīva iespējas. Krietni labāka autofokusa reakcija dažādos scenārijos – par 30% ātrāka reakcija nekā iepriekšējos modeļos.

1,5 reizes labākas sekošanas iespējas nekā iepriekšējos modeļos, pateicoties uzlabotam kustības paredzēšanas algoritmam
Sony oriģinālais, uzlabotais objektu kustību paredzēšanas algoritms piedāvā 1,5 reizes labāku sniegumu, sekojot objektam un paredzot tā nākamo kustību. Turklāt AF un automātiskā ekspozīcija (AE) turpina sekot objektiem, veicot ātrus, secīgus uzņēmumus (līdz pat 5 kadriem sekundē), neļaujot palaist garām pēkšņas objekta kustības. Visbeidzot, sekošanas iespējas un objekta fiksēšana ir ievērojami pilnveidota, pateicoties uzlabojumiem attēla analīzes tehnoloģijā ar "lock-on AF" funkciju, kas optimizē objekta fokusēšanu, vadoties pēc tā izmēra.

Izcila attēla kvalitāte un bagātākas video ieraksta funkcijas ar pilnkadra sensoru un BIONZ XTM attēla apstrādes procesoru
35 mm pilnkadra EXMOR CMOS sensors augstai izšķirtspējai un jutīgumam ar minimālu trokšņu līmeni
Kamera ir aprīkota ar pilnkadra EXMOR CMOS attēla sensoru ar aptuveni 24,3 efektīviem megapikseļiem. Augsta izšķirtspēja un lielāki pikseļi uzlabo jutīgumu un samazina attēla trokšņu līmeni, ļaujot izmantot pilnu objektīva optisko potenciālu. Attēli ir skaisti atveidoti, un ir iespējams radīt izplūdušus (bokeh) efektus, kādi panākami tikai ar pilnkadra sensoru.

BIONZ X attēla apstrādes procesors izteiksmīgām detaļām un dabiskai tekstūrai ar zemāku trokšņu līmeni
Kamera ir aprīkota ar uzlabotu BIONZ X attēla apstrādes procesoru. Ātrā apstrāde, ko nodrošina šis procesors, uzlabo attēlus dažādos veidos, izmantojot "attēlu reprodukcijas tehnoloģiju", kas atdarina dabiska izskata tekstūru attēla sīkākajās detaļās; "difrakcijas samazināšanas tehnoloģiju", kas novērš detaļu zudumu, fotografējot ar mazu apertūru; un "mainīgu trokšņu līmeņa samazinājumu", kas ievērojami samazina trokšņu līmeni, saglabājot detaļas un tekstūru arī vājā apgaismojumā naktī un telpās.

Nodrošina XAVC-S ierakstu ar augstu datu plūsmu
Papildus AVCHD Ver. 2.0 ierakstam Full HD (1920×1080) 60p (50p)/60i (50i)/24p, kamera ieraksta arī XAVC-S formātā, kas ir aizgūts no profesionālā XAVC® formātaiv. Tas sniedz izcilu Full HD video kvalitāti ar 50 Mbps bitu pārraides ātrumu. Tiek izmantota „garā" GOP kompresija, kas apstrādā atšķirības starp kadriem, un MPEG-4 AVC/H.264 video kodeks. Audio ieraksts tiek nodrošināts lineārā PCM formātā, un datnes tiek saglabātas MP4 formātā.

Pilnvērtīga video ieraksta funkcija, kas piemērota profesionālam darbam.
Attēlu profili nodrošina ērtu kamerā iebūvēto toņu pielāgošanu. α7 II atbalsta arī S-Log2v gamma funkciju, kas nodrošina plašu dinamisko diapazonu, un plašu krāsu spektru. Starp papildu iespējām ir Time Code/User Bit (ērtai rediģēšanai), Rec Control (ieraksta sinhronizēšanai ar savietojamiem ārējiem avotiem), vadulas iestatījumi displejā un duālā video ieraksta funkcija.
Uzlabota lietojamība un uzticamība
Pilnveidota lietojamība
Roktura forma un augstums palīdz noturēt kameru nekustīgu pat tad, ja lietojat lielu telefoto objektīvu. Slēdzis ir novietots ērtākā pozīcijā tuvāk priekšpusei. Novietojums un lielāks pogas izmērs palīdz samazināt kameras drebēšanu. Šī dizaina prioritāte bija fotografēšanas komforts un ērtības. Pielāgojamās pogas var piesaistīt jebkurai no 56 funkcijām.
Nolokāmais White MagicTM LCD ekrāns nodrošina izcilu redzamību arī spožā saules gaismā.

Ass, augsta kontrasta XGA OLED Tru-Finder™ skatu meklētājs precīzam priekšskatījumam
XGA OLED Tru-Finder skatu meklētājs ar 2,36 miljonu punktu ekvivalentu izšķirtspēju un augstu kontrastu nodrošina uzticamu uzstādījumu priekšskatījumu, precīzu fokusējumu, izmantojot pietuvināto attēlu vai izceļot kontrastainās detaļas, kā arī miglainus efektus. Skatu meklētājs ļauj arī skaidri pārlūkot iepriekš uzņemtos attēlus. Tā kā kamera ir pilnībā savietojama ar APS-C, tiek izmantots viss skatu meklētājs, pat strādājot ar APS-C objektīviem.

Uzticamība, ko novērtē profesionāļi
Izturīgā magnija sakausējuma augšējās daļas konstrukcija, priekšējais pārsegs un iekšējā struktūra padara kameru uzticamu un vieglu. Robustā bajonetes struktūra ir piemērota lieliem telefoto objektīviem, smagiem video objektīviem un citiem.

Galvenās pogas un vadība ir pasargāta pret mitrumu un putekļiem, un dubultā slāņa karšu slotu un terminālu pārklājuma konstrukcija, kā arī korpusa savienojumi nodrošina lielāku izturību pret mitrumu un putekļiem. Kamera ir paredzēta lietošanai jebkādos apstākļos, neraizējoties par tās drošību.

Īsāks ieslēgšanās laiks – par 40% ātrākiv
Pēc kameras ieslēgšanas tā ir gatava fotografēšanai par 40% ātrāk nekā iepriekšējie modeļi.

α7 II būs pieejama Latvijā, sākot ar 2015. gada janvāri.

sony α7 II aizmugure

Video α7 Ⅱ 5-axis SteadyShot INSIDE from Sony: Official Video Releaseα7 Ⅱ 5-axis SteadyShot INSIDE from Sony: Official Video Release

 

α7 II (ILCE-7M2) tehniskā specifikācija

Lens mount

E-mount

Image sensor

35mm full frame (35.8 x 23.9mm), Exmor CMOS sensor

Number of pixels (effective)

Approx. 24.3 megapixels

Recording    format

Still

JPEG (DCF Ver. 2.0, Exif Ver. 2.3, MPF baseline compliant), RAW (Sony ARW 2.3 format)

Movies

XAVC S / AVCHD format Ver. 2.0 compliant / MP4

Movie functions

Picture Profile

Picture Profile (Off/1-7, Black Level, Gamma (Movie, Still, Cine1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2), Black Gamma, Knee, Color Mode, Saturation, Color Phase, Color Depth, Detail, Copy, Reset)

Other

Time Code/User Bit, Rec Control, Auto Slow Shutter, Dual Video Rec, Marker Setting

Clean HDMI output

1920 x 1080 (60p (50p) / 60i (50i) / 24p

YCbCr 422 8bit/RGB 8bit

Media

Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory StickXC-HG Duo, SD memory card, SDHC memory card (UHS-I compliant), SDXC memory card (UHS-I compliant)

Focus system

Type

Fast Hybrid AF (phase-detection AF/contrast-detection AF)

Focus point

Full frame: 117 points (phase-detection AF) / APS-C: 99 points (phase-detection AF) /25 points (contrast-detection AF)

Sensitivity range

EV -1 to EV 20 (at ISO 100 equivalent with F2.0 lens attached)

                   

Exposure control

Metering type

1200 zone-evaluative metering

ISO sensitivity (Recommended Exposure Index)

Still images: ISO 100-25600 (ISO 50/64/80 expandable), AUTO (ISO 100-6400, selectable lower limit and upper limit), Multi Frame NR (expandable up to ISO 51200)

Movies: ISO 200-25600 equivalent, AUTO (ISO 200-6400)

Shutter

Shutter speed

Still images: 1//8000 to 30 sec., Bulb

Movies: 1/8000 to 1/4 sec.

Electronic front curtain shutter

Yes (On / Off)

SteadyShot INSIDE (image stabilization)

Image Sensor-Shift mechanism with 5-axis compensation (Compensation depends on lens specifications)

4.5 steps (Based on CIPA standard. Pitch/yaw shake only. With Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA lens mounted. Long exposure NR off.)

Drive

Continuous shooting speed*1

Hi: Max. approx. 5fps, Low: Max. approx. 2.5fps

No. of recordable frames (approx.) during continuous shooting*1

Continuous shooting Hi: 77 frames/25 frames (RAW)

Viewfinder

Type

Electronic viewfinder (XGA OLED Tru-Finder)

Total number of dots

2,359,296 dots

Field coverage

100%

Magnification

Approx. 0.71x (with 50mm lens at infinity, -1m-1 diopter)

LCD screen

Type

7.5cm (3.0 type) TFT drive

Total number of dots

1,228,800 dots

Adjustable angle

Up approx. 107 degrees, down approx. 41 degrees

Audio

Microphone

Built-in stereo microphone

Speaker

Built-in, monaural

Interface

Multi interface shoe, HDMI micro connector (Type-D), Microphone terminal (3.5mm Stereo minijack), Headphone terminal (3.5mm Stereo minijack), Multi / Micro USB Terminal

Wireless LAN (built-in)

Wi-Fi Compatible, IEEE802.11b/g/n (2.4GHz band)

NFC

NFC Forum Type 3 Tag compatible

PlayMemories Camera Apps

Yes

Battery

Rechargeable battery pack NP-FW50

Weight

Approx. 599g (with battery and Memory Stick PRO Duo), approx. 566g (body only)

Dimensions

(W x H x D, CIPA compliant)

Approx. 126.9 x 95.7 x 59.7mm

Operating temperature

0-40°C

 

[i] Vadoties pēc CIPA standartiem.Kompensē vertikālo un horizontālo kustību.Mērījumi veikti, izmantojot Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA objektīvu ar garu ekspozīciju un izslēgtu trokšņu mazināšanas funkciju.

[ii] Daži objektīvi nav piemēroti 5 asu attēla stabilizācijai.

[iii] Salīdzinājumā ar α7.Balstoties uz Sony iekšējo metriku.

[iv] XAVC-S ierakstam ir nepieciešama SDXC atmiņas karte (10. klase vai augstāka).

[v]S-Log2: Oriģinālā Sony gammas līkne, kas izstrādāta HDR ierakstam.Arī apstākļos, kad citkārt detaļas pazūd gaišās vai ēnainās vietās, attēlus var rediģēt un atgūt detaļas.