LomoMan visu laiku nav bijis skaidrs, kādēļ ir jāpērk ātri plīstoši, neprognozējami fotoaparāti, piemēram, LOMO Compact vai Holga, un tad jāfotografē apšaubāmas kvalitātes bildes. Es saprotu, ka tas sagādā prieku uz dullo fotografējot noķert kādu foršu kadru, bet tas nav nopietni. Vienīgais apbrīnas vērts šajā tehnoloģijā ir krāsu rezultāts, kas arī ir tikai reizēm paveicies (ja nav jau piešāvies kā un ko var panākt). Lietojot dažādas filmiņas un dažādus attīstīšanas procesus var panākt arī dažādus interesantus rezultātus. Iegādāties pašus LOMO fotoaparātus un citus aksesuārus var lomography veikalā. Bet kādēļ mūsdienu digitālajā laikmetā sevi tā jāapgrūtina?

Mūsdienās ir Photoshop un ar to var koriģēt fotogrāfijas kā vien patīk. Ir daudz foto apstrādes veidi kā panākt lomogrāfijas efektu, bet ar vienu no tiem es ieteiktu iepazīties. Samērā ātri un vienkārši var panākt visai labu efektu. Ja vēl uztaisīsiet Action scriptu Photoshopā, kas to veiks automātiski, tad vispār visas savas fotogrāfijas varēsiet publicēt kā lomogrāfijas darbus netērējot ne laiku, ne nervus.
Ja vēlaties kaut ko sarežģītāku, tad ieteiktu šo paņēmienu: istockphoto.com/article_view.php?ID=190
Vēl var mēģināt šos variantus emanueleferonato.com/photoshop-lomography-photo-action un netmag.co.uk/get-into-lomo-with-photoshop