fk balvaLīdz 19. aprīlim Latvijas jaunie fotogrāfi tiek aicināti pieteikties FK Portfolio balvai, ko rīko žurnāls Foto Kvartāls (FK) sadarbībā ar Sony. FK Portfolio balvas uzvarētājs saņems vērtīgas balvas – Sony A6000 fotokameru, fotogrāmatu Latvijas ainava, kā arī savu darbu publikāciju žurnālā FK.


FK Portfolio balva ir konkurss divās kārtās – līdz 19. aprīlim jaunie fotogrāfi ir aicināti iesūtīt savus portfolio, 8–10 autori tiks atlasīti otrajai kārtai. Finālisti 29. aprīlī ar publiskām prezentācijām uzstāsies koprades telpā The Mill, un viņu darbus vērtēs starptautiska žūrija – Kauņas fotogrāfijas galerijas kuratore Ieva Meilute Svinkuņiene (Ieva Meilutė-Svinkūnienė), igauņu kurators un kritiķis Indreks Grigors (Indrek Grigor), kā arī starptautiski atzīti fotogrāfi no Latvijas – RSU Komunikācijas fakultātes studiju programmas Fotogrāfija vadītājs Alnis Stakle un FK galvenais redaktors Arnis Balčus.
Balvas mērķis ir piedāvāt platformu jaunajiem fotogrāfiem, lai sevi pieteiktu un plašāku auditoriju iepazīstinātu ar savu daiļradi. Autordarbu publiska izrādīšana un diskusija ir nepieciešama ikvienas radošās nozares pārstāvja attīstībai. "Šī balva ir laba motivācija darboties jaunajiem talantiem, kuriem ikdienā pietrūkst institucionālā atbalsta, lai integrētos vietējā un starptautiskā fotomākslas pasaulē," balvas nepieciešamību pamato FK galvenais redaktors Arnis Balčus.
Vairāk par pieteikšanos – mājas lapā http://www.fotokvartals.lv/balva
FK Portfolio balva norisinās Rīgas Fotomēneša 2015. gada programmas ietvaros, un to atbalsta Sony, The Mill, ISSP un Lietuvas vēstniecība Latvijā.

Papildus informācijai:

Ieva Raudsepa
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
t. 26140923

Arnis Balčus
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.