vika eksta 0529. aprīlī tika noskaidrots pirmās FK Portfolio balvas uzvarētājs un tā ir Viktorija Eksta ar sēriju Dievs Daba Darbs. Balvā viņa saņēma – Sony A6000 fotokameru, fotogrāmatu Latvijas ainava, kā arī iespēju savus darbus publicēt žurnālā FK.


Balvu organizē žurnāls Foto Kvartāls un tās mērķis ir piedāvāt platformu jaunajiem fotogrāfiem, lai sevi pieteiktu un plašāku auditoriju iepazīstinātu ar savu daiļradi. FK Portfolio balvas uzvarētājs tika izvēlēts no 10 finālistiem, kuri koprades telpā The Mill uzstājās ar savu darbu publiskajām prezentācijām. Balvai bija pieteikušies 95 jaunie Latvijas fotogrāfi, bet finālā iekļuva tikai desmit dalībnieki – Agnese Mūrniece, Anete Skuja, Gļebs Tibo, Juris Justs, Līga Vēliņa, Madara Nainiša, Margrieta Dreiblate, Paulis Jakušonoks, Reinis Fjodorovs un Viktorija Eksta. Darbus vērtēja starptautiska žūrija – kuratore Ieva Meilute Svinkuņiene (Ieva Meilutė-Svinkūnienė) no Kauņas Fotogrāfijas galerijas, neatkarīgs kritiķis un kurators no Igaunijas – Indreks Grigors (Indrek Grigor), fotogrāfs un RSU Komunikācijas fakultātes studiju programmas Fotogrāfija vadītājs Alnis Stakle, kā arī fotogrāfs un FK galvenais redaktors Arnis Balčus.
Balvas ieguvēja Viktorija Eksta ir 27 gadus jauna Latvijas fotogrāfe, kura savu sēriju Dievs Daba Darbs veidojusi kā interpretāciju par tāda paša nosaukuma Annas Brigaderes romānu. Eksta fotografējusi pašportetus kādā pamestā lauku mājā, izmantojot ēkā atrastās drēbes un lietas. Viktorija Eksta ir ieguvusi bakalaura grādu mākslās Latvijas Kultūras Akadēmijas audiovizuālās kultūras studiju programmā un šobrīd studē fotogrāfiju maģistratūrā EFTI Madridē. Viņas darbi drīzumā tiks publicēti FK, bet jūnijā viņai gaidāma personālizstāde kultūras pilī Ziemeļblāzma.
FK Portfolio balva norisinājās Rīgas Fotomēneša 2015. gada programmas ietvaros, un to atbalsta Sony, The Mill, ISSP un Lietuvas vēstniecība Latvijā.

vika eksta 07