Reinis Fjodorovs 1st Place Latvia National Award 2015 Sony World Photography Awards17. marts: latviešu fotogrāfs Reinis Fjodorovs no Daugavpils ir uzvarējis prestižās Sony Pasaules fotogrāfijas balvas (Sony World Photography Award) 2015. gada Latvijas nacionālajā konkursā.

R. Fjodorova fotoattēls "Svētceļnieki" tika izvēlēts kā labākais no latviešu fotogrāfu attēliem kas iesniegti pasaulē lielākā foto konkursa Sony Pasaules fotogrāfijas balva 2015 desmit atklātajās kategorijās.

Rīgā dzīvojošais fotomākslas students R. Fjodorovs balvā saņems kameru Sony A7, un viņa uzņemtais attēls no 24. aprīļa līdz 10. maijam tiks izstādīts 2015 Sony Pasaules fotogrāfijas balvas konkursa izstādē Somerseta namā (Somerset House) Londonā.


R. Fjodorovs par savu uzvaru: "Nodarboties ar savu sirdslietu var būt grūti, tādēļ uzvara šādā konkursā ir svarīga. Uzvaras veicina mērķtiecību un ļauj pierādīt savas spējas ne tikai citiem, bet arī sev."
Fotoattēla apraksts: "Katru gadu augusta vidū dievbijīgi svētceļnieki no visas Latvijas dodas uz svētvietu Aglonā. Daudzi veic šo grūto ceļojumu, lai pārbaudītu savu ticību. Uz Aglonu ceļojošie svētceļnieki tika fotografēti dažādās Latvijas vietās. Šis attēls tika uzņemts Latvijas pilsētā Madonā aizvadītā gada augustā. Attēlā ir redzams mērķtiecīgs jauns mācītājs, kurš ved svētceļojumā savu pirmo draudzi," autors R.Fjodorovs.
Pārējie godalgoto vietu saņēmēji Latvijā:
• 2. vieta — Sergejs Podolaks;Latvia 2nd Sergejs Podolaks

• 3. vieta — Agnese Grīnberga.Latvia 3rd Agnese Grīnberga
Visiem trīs godalgotajiem Latvijas fotogrāfiem Sony dāvina divu dienu braucienu uz Londonu laikā no 24. aprīļa līdz 10. maijam, kad Somerseta namā norisināsies foto izstāde.

Šodien Sony Pasaules fotogrāfijas balvas organizatori izziņoja visu 54 nacionālo balvu saņēmējus. Nacionālo balvu programmas ietvaros no katras valsts tiek izvēlēts vislabākā fotoattēla autors. Šī programma darbojas visā pasaulē — no Argentīnas līdz pat Austrālijai. Konkursā var piedalīties fotogrāfi ar dažādiem prasmju līmeņiem. Lai aplūkotu visus atzinību guvušos attēlus, apmeklējiet vietni www.worldphoto.org.