Canon gatavojas publiskā piedāvājumā iegādāties visas I.R.I.S. Group akcijas, varantus un biržas opcijas.

RĪGA, 2012.gada 28.septembris – Pasaules attēlveidošanas risinājumu līderis Canon paziņo par nolūku, izmantojot savu meitas uzņēmumu Canon Europa N.V., izteikt apzinātu un nosacītu publiskas pārņemšanas piedāvājumu attiecībā uz visām I.R.I.S. Group SA akcijām, varantiem un biržas opcijām. Piedāvājums attiecas uz visām akcijām (tostarp iekonservētajām akcijām), ko emitējusi I.R.I.S. Group SA un kas nepieder Canon Europa N.V. Piedāvājuma cena ir 44,50 eiro par akciju; cenas par varantiem un biržas opcijām ir noteiktas atbilstoši tirgus praksei.

Canon jau ir cieša stratēģiska partnerība ar I.R.I.S. Group, kas attīstīta vairāku gadu garumā un nostiprināta 2009.gada jūlijā, kad Canon iegādājās 17% daļu šajā uzņēmumā.

I.R.I.S. Group pievienošana Canon Group ļaus uzņēmumiem sadarboties ciešāk, izstrādājot dažādus tehnoloģiskos risinājumus, lai nodrošinātu saviem klientiem labākus pakalpojumus biznesa vidē. Piedāvājums ir daļa no Canon ilgtermiņa stratēģijas virzības, piedāvājot saviem klientiem pilnīgus biroja risinājumus, kas papildina pašreizējo pasaules klases līmeņa risinājumu klāstu, un izstrādājot pārdošanas pieeju, kas vairāk balstīta uz konsultatīviem pakalpojumiem.

Rokuss van Iperens (Rokus van Iperen), Canon Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģionu prezidents un ģenerāldirektors, skaidro: "Mēs ar prieku gaidām šo jauno posmu sadarbībā ar I.R.I.S. Group un tik talantīga un inovatīva uzņēmuma pievienošanos Canon Group. Canon ir secinājis, ka biznesa risinājumi un profesionāli pakalpojumi ir svarīgas jomas, uz kurām jākoncentrējas, lai turpinātu izaugsmi, un uzskatām, ka šis ieguldījums nodrošinās mums ilgtermiņa iespējas turpināt attīstību, balstoties uz līdzšinējiem panākumiem konsultāciju un risinājumu sektorā. Mēs cieši sadarbosimies ar I.R.I.S. Group kā atsevišķu uzņēmumu, lai nodrošinātu labākus pakalpojumus, sniedzot klientiem lielāku pievienoto vērtību."

Pjērs de Muelnērs (Pierre de Muelenaere), I.R.I.S. Group ģenerāldirektors, piebilst: "Mēs ļoti priecājamies, ka I.R.I.S. Group ir sasniegusi tik svarīgu pavērsiena punktu, un lepojamies, ka Canon plāno iekļaut mūsu uzņēmumu Canon Group. Visa I.R.I.S. Group valde pilnībā atbalsta šo piedāvājumu, un mēs esam apņēmības pilni veiksmīgi veikt šo pāreju, kas, mūsuprāt, ir ieguvums mūsu klientiem un visiem akcionāriem."

Detalizēta informācija par piedāvājumu būs pieejama piedāvājuma prospektā un atbildes memorandā, ko sagatavos I.R.I.S. Group valde un kas tiks publicēts I.R.I.S. Group un ING Belgium tīmekļa vietnē pēc FSMA, Beļģijas Finanšu tirgu regulatora, apstiprinājuma. Prospektu bez maksas varēs saņemt arī zvanot uz ING Belgium: +32 2 464 60 02 (franču val.) vai +32 2 464 60 04 (angļu val.). Papildu informācijai ir pieejama atsauce arī uz FSMA oficiālo piedāvājumu tā tīmekļa vietnē.