Riga photo show 2012"Photokina", "Paris Photo", "Consumer Electronics & Photo Expo", "Salon de la Photo"... tagad pasaules labāko foto un video izstāžu sarakstu papildinās arī Baltijas valstīs vēl nebijis izstāžu projekts "Riga Photo Show 2012", kas jau no 9. līdz 11. novembrim notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

"Fotogrāfija ir kļuvusi tik aktuāla kā vēl nekad, jo mūsdienās fotografē visi – gan liels, gan mazs. Agrāk attēlus drukāja uz papīra, bet tagad fotogrāfiju izmanto visur – internetā, multimediju vidē, kinofilmās... Foto ir kļuvusi par lielu mūsu kopīgās dzīves daļu, tāpēc šis projekts būs svētki mums visiem," norāda "Riga Photo Show" projekta iniciators Gatis Rozenfelds.

"Riga Photo Show 2012" piedalīsies tādi visā pasaulē pazīstami zīmoli kā "Epson", "Nikon", "Sony", "Master foto", "Profoto", "Fujifilm", "Baltijas Foto Serviss" un piedāvās trīs notikumiem bagātas un aizraujošas dienas visiem foto un video profesionāļiem un entuziastiem!

Foto un video tehnikas jaunumi

Izstādē vienuviet varēs apskatīt jaunāko foto un video tehniku, uzzināt nozares attīstības tendences Baltijā un pasaulē, kā arī smelties iedvesmu.

"Fujifilm" prezentēs jauno fotoaparāta modeli – "Fujifilm X-E1". Arī "Sony" demonstrēs savus aktuālākos produktus – pilna kadra fotokameru "A99", kompaktā izmēra kameru "NEX", "Cyber-shot" u.c. "Nikon" ekspozīcijā varēs izmēģināt "Nikon D600" un pārliecināties, cik viegli izmantot savu viedtālruni kā kameras tālvadības pulti. Izstādes apmeklētāji varēs izmēģināt pirmo "Android" kameru – "Nikon COOLPIX S800c", kas ļauj uzreiz bildes lejupielādēt "Facebook" profilā, veidot bildes "Instagram" programmā, izklaidēties ar iecienītākajām spēlēm un daudz ko citu.

"Master Foto" stendā varēs izmēģināt jaunāko "Metz 52 AF-1" zibspuldzi ar skārienjutīgu ekrānu, iepazīties ar "Metz" jaunāko produkciju – "Mecalight" un "Mecastudio", kā arī "Walimex VE" gaismām. Tāpat varēs ielūkoties "Time-lapse" veidošanā un uzzināt par sporta veidu filmēšanu un fotografēšanu.

"Baltijas Foto Serviss" aicinās izmēģināt pasaules fototehnikas ražotāju – "Gitzo" un "Broncolor" izstrādājumus. Savukārt, "Fotocentrs" ir sagatavojis īpašu piedāvājumu jūsu pirmajai personālizstādei – idejas un risinājumus izstāžu iekārtošanā, augstvērtīgu attēlu izgatavošanu un noformēšanu.

Profesionāļu vadīti semināri un meistarklases

Paralēli izstādei visas trīs dienas divās konferenču zāles nepārtraukti notiks atzītu foto un video meistaru un speciālistu vadīti semināri un meistarklases gan profesionāļiem, gan iesācējiem.

"Labāka fotoaparāta par telefonu līdz šim man nav bijis!" par lielu pārsteigumu visiem atklāj pieredzējušais un talantīgais fotogrāfs Valts Kleins. Lai arī jūs nojaušat sava telefona piedāvātās foto iespējas, Kleins aicina uz semināru "Kā fotografēt ar iPhone?" .

Latvijā pazīstamākais erotiskās fotomākslas meistars Sergejs Kondrašins, kurš šobrīd aktīvi strādā pie sava jaunākā 2013. gada kalendāra, vadīs meistarklasi erotikas fotogrāfijā.

Atzītais fotogrāfs Vladimirs Svetlovs dalīsies pieredzē par svarīgākajiem momentiem modes fotostāsta veidošanā, bet fotogrāfijas pasniedzēja Iveta Vaivode stāstīs par modes fotogrāfiju, uzsverot personiskā rokraksta veidošanas nozīmīgumu. Mode nav iedomājama bez stila, tāpēc Anna Volkova pastāstīs par stilista uzdevumu, veidojot modes foto stāstu.

Savukārt talantīgais kino operators Reinis Traidās vadīs semināru "Ieskats video pēcapstrādē un krāsu korekcijā".

Tehnika par īpaši izdevīgām cenām!

Trīs dienu garumā "Riga Photo Show 2012" dalībnieki piedāvās jaunāko foto un video tehniku par īpaši izdevīgām izstādes cenām. Piemēram, visu "Metz" un "Walimex" produkciju varēs iegādāties ar 10% atlaidi, "Linkstar" un "Bowens" produkciju ar 20 % atlaidi. "Benro" foto statīviem un somām izstādes laikā būs 15% atlaide. Citus īpašo piedāvājumus skatiet: www.rigaphotoshow.lv

Aizraujoši notikumi

Līdzās foto un video tehnikas demonstrācijām un izdevīgajām cenām, izstādes dalībnieki stendos sola arī dažnedažādas interesantas un izglītojošas aktivitātes!

"Riga Photo Show" apmeklētājiem būs iespēja aprunāties ar izpletņlēcēju Kasparu Sproģi, kurš pastāstīs par fotografēšanas niansēm "brīvā kritiena" laikā, jeb par to, kā "savaldīt" foto tehniku, vadot to ar mēli no 4 m augstuma.

Latvijas fotogrāfe Irina Kuzmina atklās, kā radās ideja izveidot zīmolu "Pompidoo", kas piedāvā foto cienītājām dāmām nepieciešamo – stilīgu, apjomīgu un drošu somu, kurā viegli ietilpst ne tikai fotokamera, bet arī ikdienā sievietei tik nepieciešamās lietas.

Izstādes apmeklētāji varēs iepazīties arī ar sociālās televīzijas platformu "Chaula TV", kura balstās uz mākoņtehnoloģijām un vēl daudz ko citu.

"Riga Photo Show 2012" organizatori prognozē, ka sarīkojumu apmeklēs 20 000 ieinteresētu apmeklētāju – foto un video profesionāļi un amatieri, kritiķi, apskatnieki, fotomākslas cienītāji, mediju pārstāvji, ikviens, kas fotografē un filmē.

Vienlaikus izstāžu centrā notiks arī mobilo aplikāciju šovs "Riga APP SHOW 2012" un 1. starptautiskā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstāde un konference "Riga COMM 2012"

Darba laiks

9. novembrī 10.00–19.00
10. novembrī 10.00–19.00
11. novembrī 10.00–17.00