Fotoakadēmija logo lvInterjera fotogrāfija ir atsevišķs virziens fotogrāfijā, kas prasa noteiktu teorētisko un praktisko zināšanu kopumu. To apgūšana ļauj veiksmīgi risināt tās problēmas, kas rodas fotografējot telpā. Tapēc FotoAkadēmija rudens sezonā piedāvā apmeklēt īpašu trīs nodarbību kursu "Interjera fotogrāfija" pie pasniedzēja Māra Kundziņa.

Kursa ietvaros tiks aptverta teorētiskā bāze, kas nepieciešama, lai veiksmīgi uzsāktu praktisko darbu. Nodarbību laikā tiek apskatīti tādi jautājumi, kā iekštelpas funkcionālais dizains un tā interpretācija fotogrāfijā, attēla formāta izvēle, interjera detaļas, situācijas novērtēšana, apgaismojums, optika, rakurss, speciālie uzņemšanas veidi – HDR, panorāma, kā arī attēlu digitālā pēcapstrāde. Galvenais kursa akcents ir praktiskā nodarbība klasicisma stilā celtajā Mežotnes pilī, tās celtniecība uzsākta 1797.gadā pēc itāļu arhitekta Džakomo Kvarengi projekta. Vieta ar ko pils var lepoties visvairāk ir Kupola zāle, kas šobrīd ir nozīmīgākā klasicisma stila telpa Latvijā, kas kaut arī rekonstruētā veidā, rada nobriedušā klasicisma iespaidīgāko telpisko ideju, kam pamatā likts Panteons Romā.

Labāko autoru darbi tiks iesniegti Mežotnes pils administrācijai.

Kursā paredzētas 3 nodarbības. No tām pirmā ir teorētiska sagatavošanās darbam. Seko praktiskā nodarbība izbrauciena laikā Mežotnes pilī. Noslēdzošā nodarbība veltīta iegūto attēlu analīzei. Nodarbības notiks piektdien 01.novembrī, 18:00 – 21:00, sestdien, 02.novembrī, 11:00-15:00 un piektdien, 08.novembrī, 18:30 – 20:30. Teorētiskās nodarbības notiek FotoAkadēmijā, Dzirnavu ielā 20, Rīgā. Dalības maksa par visu kursu – 79 Ls. Kursa cenā ietilpst transporta izmaksas braucienam uz Mežotnes pili. Pēc kursa beigšanas dalībnieki saņem apliecības.