Fotoaprīkojuma noma – tas ir ļoti noderīgi fotogrāfam, vienalga, kāds ir jūsu meistarības līmenis vai veicamie uzdevumi. Piemēram, jūs esat labi apguvis savu pirmo spoguļkameru un esat gatavs profesionāliem izaicinājumiem. Ir pilnīgi skaidrs, ka nepietiks ar lētu standarta objektīvu un iebūvētu zibspuldzi, lai fotografētu nopietnus pasākumus vai viedotu fotosesiju studijā. Lai strādātu kvalitatīvi un iegūtu labu reputāciju, vajadzīgs profesionāls apgaismojums un augstākās kvalitātes optika, kā arī, iespējams, otrs fotoaparāts katram gadījumam. Tas viss maksā dārgi - vairākus simtus latu. Šie tēriņi atmaksāsies, kad sāksiet fotografēt regulāri un iegūsiet daudz rekomendāciju no pateicīgiem klientiem, bet, kamēr jūs tikai stāvat ceļa sākumā, saprātīgāk būtu vajadzīgo tehniku paņemt nomā.

Daudzi lauza galvu domājot, kādu fotoaparātu, objektīvu vai zibspuldzi pirkt. Kas būtu labāk kāzu fotogrāfijām: 24-70mm vai 70-200mm? Vai varbūt neiztikt bez abiem? Ar ko uzņemt studijā, kāds objektīvs vajadzīgs makrouzņēmumiem, ar ko labāk veidot reportāžu? Pirkt pašu dārgāko modeli vai ekonomēt? Vai ir vērts ņemt jaunāko modeli, par ko visi runā, vai vai varbūt tas nemaz nav labāks par veco? Izvēle pašlaik ir ļoti plaša, tāpat kā cenu amplitūda. Parasti pēc palīdzības vēršas specializētajos interneta forumos vai meklē atsauksmes par tehniku, bet rezultātā nākas atdurties pret daudz dažādiem pretējiem viedokļiem. Protams, arī sveša pieredze var noderēt, bet vēl noderīgāk ir izmēģināt tehniku pašam, jo viennozīmīgu ieteikumu nav iespējams dot – liela nozīme ir konkrētajiem fotografēšanas apstākļiem un personiskajai gaumei. Pamēģiniet dažus variantus reālos apstākļos, un drīz vien kļūs skaidrs, kas jums vajadzīgs.

Visbeidzot, mēdz būt tādas situācijas, kad jūs skaidri zināt, ka tehnika būs vajadzīga tikai pāris dienu, ne vairāk. Piemēram, jūs gatavojaties doties pie dabas ar ģimeni un cerat iegūt dažus savvaļas dzīvnieku tuvplānus. Nopirkt jaudīgu iekārtu vienas/divu dienu fotosesijai – tas ir nejēdzīgi; liegt sev iespēju uzņemt unikālu kadru  – vēl nejēdzīgāk. Fototehnikas noma šādos gadījumos ir labākais variants.

Rietumos, kur komerciālā fotografēšana izplatīta daudz vairāk nekā Baltijas valstīs, fotoaprīkojuma noma ir ļoti pieprasīta. Par laimi, šādas nomas parādās arī pie mums galvaspilsētā. Tādēļ piedāvājam nomāt fototehniku uzņēmumā "Photorent". "Photorent.lv" piedāvā lielisku fotoaprīkojuma nomas servisu, izdevīgus un ērtus nosacījumus, kā arī atlaides pastāvīgajiem klientiem.