Ana Marija dzeltenās sienas2009. gada 6. janvārī plkst. 19.00 Dirty Deal tiks atklāta Jolantas Tursas personālizstāde "Dzeltenās sienas". Tas ir konceptuāls darbs, kas ir rezultāts trīs mēnešu pētījumam. Darbā tiks atklātas septiņu jauniešu sajūtas atrodoties svešā valstī. Darbs sastāv no fotogrāfijas, teksta un istabas maketa, kas attēlo dzīves telpu, kurā personāžiem nācās dzīvot visu ārzemēs pavadīto laiku.
Šobrīd pasaulē valda globalizācija augstā līmenī. Cilvēki vairs neizjūt valsts robežu un brīvi ceļo, meklē darbu vai pat pārvācas uz dzīvi citā valstī. Latviešiem šis jautājums kļūst arvien aktuālāks.

Ar izstādi "Dzeltenās sienas" autore vēlas parādīt kā cilvēks jūtas svešā valstī, un vai viņš tajā nezaudē savu nacionālo identitāti. Tas ir arī pētījums par savstarpējām attiecībām multikulturālā vidē, kas ir viens no globalizācijas rezultātiem.
Visi šie jautājumi ir iepīti stāstos par septiņiem dažādu nacionalitāšu jauniešiem, kuri vasaras sezonā devās strādāt uz Grieķiju.
"Stāsts ir ļoti personisks, jo es pati biju tieši tādā situācijā, kā tā varoņi. Darbā visu laiku ir jūtama mana klātbūtne, jo viņu sajūtas un personības man bija kļuvušas tik tuvas, ka viņu stāstus es izlaidu cauri savām asociācijām un izjūtām, raksturojot viņu personības. Ļauju skatītājam būt manā vietā un vērot to visu manām acīm." Tā par savu darbu izsakās Jolanta Tursa.
Izstādes atklāšanas pasākumā spēlēs grupa "Lokators". Tā būs debija gan māksliniecei, gan grupai.
Izstāde apskatāma no 2009. gada 6. janvāra līdz 20. janvārim.

Izstāde tapusi sadarbībā ar Dirty Deal.

DD Expo izstāžu zāles darba laiki:
Otrdiena - sestdiena no 12.00 līdz 18.00
Adrese:
Spīķeri, Dirty Deal Expo
Maskavas iela 12, korpuss 2