Baiba Pīrāga DobelniekiNo 18.decembra līdz 8.janvārim Dobeles Novada domes 1.stāvā apskatāma Baibas Pīrāgas fotoizstāde "Dobelnieki". Fotoizstāde, sevī ietver 14 fotogrāfijas, kas tapušas laika posmā no agras vasaras līdz pat vēlam rudenim. Tajās redzamie dobelnieki visticamāk joprojām nemaz nenojauš, ka kļuvuši par fotogrāfiju varoņiem. Izstādes ideja radusies š.g. vasarā, kad pilsētas svētku ietvaros tika veidota fotokolāža "Mēs-Dobelnieki", kura tapa dobelniekiem iesūtot savas fotogrāfijas. "Pilsētas svētku fotokolāža manī radīja iedvesmu un ideju iemūžināt pilsētas iedzīvotājus to dabiskajā veidolā un ikdienas gaitās - tādus, kādi viņi arī ir," stāsta fotogrāfiju autore B.Pīrāga "un to man nācās darīt, paliekot nemanāmai, jo, manuprāt, tikai personāžam nezinot tapusi fotogrāfija var pretendēt uz nosacīti objektīvu dokumentāciju un attainot patieso realitāti."

Fotogrāfijās akcents likts uz jaunāko un vecāko paaudzi un Dobeles vidi, kurā kā saka pati autore "pavisam viegli sadzīvo gan automašīnas un bloku mājas, gan daba."

Baiba Pīrāga ir dzimusi dobelniece, beigusi Dobeles Valsts ģimnāziju un šobrīd studē pēdējā kursā Latvijas kultūras koledžā mākslas institūciju pārvaldību ar specializāciju fotogrāfijā. Šī izstāde ir viņas diplomdarbs ne tikai specializācijā, bet arī projektu vadībā. Izstāde tapusi ar Dobeles Novada domes Izglītības pārvaldes atbalstu.

Izstāde apskatāma katru darba dienu domes darba laikā.