Trešdien, 11.augustā, kafejnīcā TAKA notika Ingas Kundziņas fotoizstādes "Parīze" atklāšana. Fotogrāfiju sērija ir atmiņu albums par Francijas galvaspilsētu Parīzi, kas konstruēts vairāku ceļojumu atmiņās, bet ikreiz ar ceļabiedru, kas turp dodas pirmoreiz.

"Katru reizi man sanāk doties uz vienām un tām pašām vietām, kas atzītas kā populārākie pilsētas apskates objekti, lai līdzbraucējs varētu droši teikt, ka tur ir bijis. Tā manā prātā Parīzes tēls ir iegūlies kā tās slavenie pieminekļi un neskaitāmi simti cilvēki, kas reizē ar mani apskata šos tūrisma objektus. Rindas, kņada, baltas botas un sarkanas vējjakas ar vēdersomām pie slavenām ēkām ir dabiska parādība, kas līdzās aplūkotajiem pieminekļiem, arī ieplūst apziņā kā daļa no Parīzes tēla." tā par izstādes ideju pati autore.

Ingas Kundziņas izstāde Parīze 2007. gadā pārstāvēja Latviju Francijas ielu mākslas festivālā Les Marmites Artistiques, kurā piedalījās Latvijas un Francijas mākslinieki - dejotāji, grafiti mākslinieki, žonglieri, ielu teātri u.c Jāatzīmē, ka šajā festivālā franču fotogrāfs Džeremijs Bušolts (Jérémie Buchholtz) piedāvāja apskatei savu vīziju par Rīgu un Latviju (http://www.buchholtz-photo.com).

Pēc izstādes atklāšanas TAKAs iknedēļas instrumentālajā vakarā eksperimentāli elektroniskās mūzikas pārstāvis Oskars Herliņš.

Kopš deviņdesmito gadu sākuma Oskars Herliņš muzikālās zinības kompozīcijā attīstījis dažādās meistarklasēs, kur mācījies pie tādiem komponistiem kā Imants Mežaraups, Andris Dzenītis, Gundega Šmite. Elektronisko mūziku Oskars apguvis Dānijā, Deivila Mondrupa (David Mondrup) vadībā, bet pērnā gada rudenī pašmāju jaunās mūzikas festivālā Arēna ietvaros notiekošajā komponistu konkursā ieguva trešo vietu ar skaņdarbu Tunsa, ka-annaka lam takun. Koncertā Oskars atskaņos lielāko daļu skaņdarbu no sava topošā albuma Skaņdarbi sintētiskajam orķestrim.
Audio: www.myspace.com/oskarsherlins
www.draugiem.lv/oskarsherlins

Vairāk informācijas par kafejnīcu TAKA un iknedēļas dzejas vakariem skatīt tīmekļa vietnē:
http://pataku.wordpress.com
Kad: 11.augustā plkst. 19.00, koncerts plkst. 21:00
Kur: Kafejnīca TAKA, Miera iela 10
Kontakti: 26323985, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.