Inga Fedulova LeningradNo 14. aprīļa radošajā telpā Tasty varēs skatīt Ingas Fedulovas foto izstādi, kurā autore apskata telpas un cilvēka mijiedarbību, tvērusi negaidītus skatienus un neapzinātas lomu spēles kādā Rīgas kafejnīcā deviņu mēnešu garumā.

Autore pirmo reizi uz kafejnīcu "Leningrad", kas atrodas klusā Vecrīgas ieliņā, atnāca 2008. gada martā - tās pastāvēšanas otrajā nedēļā. Un no šī brīža deviņus mēnešus sāka iemūžināt šo vietu un tās cilvēkus.

 

"Mēs apzināti izvēlamies vidi vai arī vide izvēlas mūs? Katra "telpa" ir kā mazs universs, kurā ienākot, atklājas, ka robeža ir bijusi tikai manā prātā," pārdomās dalās fotogrāfe I. Fedulova. "Kafejnīcā "Leningrad" dzīvojošie cilvēki neapstrīdami ir radošas personības, kuri, varbūt pat to neapzinoties, ik pa brīdim parāda viens otram kādu nelielu izrādi. Atliek klusi pielavīties un nofotografēt."

I. Fedulovas radošās darbības pamatā ir interese par cilvēkiem un dažādām sociālajām vidēm. Šajā kolekcijā autore ar sižetiskām ainām un portretiem parāda savu vietas un notikuma redzējumu, cilvēku un to veidotās "telpas" izjūtu.

Autorei personīgi svarīgākās ir fotogrāfijas, kurās atrādās mirkļa acu kontakts ar kādu, kurš darbojas ainā, veidojot bezvārdu dialogu. Fotogrāfijās nav inscenētu situāciju.

Fotogrāfijas tapušas klasiskajā melnbaltajā procesā uz fotofilmas un pašrocīgi kopētas, uzklausot pedagoga Andreja Granta padomu.

Šī ir autores pirmā personālizstāde. Tā notiek, pateicoties Tehniskās jaunrades nama "Annas2" atbalstam.

Atklāšana otrdien, 13. aprīlī, plkst. 20.00 radošajā telpā "Tasty" Martas ielā 1.

Izstāde bez maksas apskatāma līdz 24. aprīlim.